'-_Mehmet_-'
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 67
- İsim
- Mehmet Maytahan
Herkese merhabalar, hali hazırda kullandığım sistem;
Anakart: Asus b450m-k
işlemci: ryzen 3 3200g
Cpu soğutucu: snowman T6 ultra
ram: 8*2 3600mhz
ekran kartı: rx 5700xt
monitör: viewsonic 2K 75hz 31.5
power: zalman zm500-lx II 500w
şuan sistemi problemsiz kullanıyorum. ama işlemci 2K çözünürlükte yetmemeye başladı bende 1.36v ile 4.0ghz o.c yaptım. Ama prime95 testinde 30dk sonra sistem kitlendi sıcaklık değerleri en fazla anlık olarak 68 derece gördü genellikle 65 derece de takılıyor. aşağıda görseller var stres testi sırasında aldığım ekran görüntüleri.
Sorularım;
1--> işlemcinin 30dk sonra kitlenmemesi için voltaj mı artırmalıyım?
2--> anakart sıcaklığı kaç derece olmalı?
NOT: Psu yu bende değiştirmek istiyorum ama şimdi değil zaten şu haliyle 1 senedir stabil bir şekilde kullanıyorum yetmemezlik etmedi.
NOT: işlemci değiştirmeyi yada sistemi am5 e geçirmeyi düşünüyorum o yüzden kesin karar veresiye kadar bu şekilde devam etmek istiyorum.
Anakart: Asus b450m-k
işlemci: ryzen 3 3200g
Cpu soğutucu: snowman T6 ultra
ram: 8*2 3600mhz
ekran kartı: rx 5700xt
monitör: viewsonic 2K 75hz 31.5
power: zalman zm500-lx II 500w
şuan sistemi problemsiz kullanıyorum. ama işlemci 2K çözünürlükte yetmemeye başladı bende 1.36v ile 4.0ghz o.c yaptım. Ama prime95 testinde 30dk sonra sistem kitlendi sıcaklık değerleri en fazla anlık olarak 68 derece gördü genellikle 65 derece de takılıyor. aşağıda görseller var stres testi sırasında aldığım ekran görüntüleri.
Sorularım;
1--> işlemcinin 30dk sonra kitlenmemesi için voltaj mı artırmalıyım?
2--> anakart sıcaklığı kaç derece olmalı?
NOT: Psu yu bende değiştirmek istiyorum ama şimdi değil zaten şu haliyle 1 senedir stabil bir şekilde kullanıyorum yetmemezlik etmedi.
NOT: işlemci değiştirmeyi yada sistemi am5 e geçirmeyi düşünüyorum o yüzden kesin karar veresiye kadar bu şekilde devam etmek istiyorum.