Ryzen 5 1600 AF Overclock Yapınca Kapanıyor

rinkull

80+
Reaksiyon skoru
5
Ryzen 5 1600 AF işlemcimi Ryzen Master üzerinden 1.4 Volt değerinde 4.0GHz yapmaya çalışıyorum ama ayarları uygula dedikten 10 saniye sonra bilgisayar kapanıyor. Nasıl çözebilirim? İdeal ayarlar nedir?

Ryzen Master yerine BIOS'tan yapmayı deneyin. Soğutucunuz nedir?

Overlok Makinesi Ayağınıza Geldi Halı Kilim :D :D :LOL:

hocam yeni bir soğutucu aldım 6 ısı borulu 2 adet 12 CM fanlı olan bir soğutucu. Bios üzerinden yapıp ayarları kaydedip çıkınca sistem bir daha açılmıyor hocam ekrana görüntü gelmiyor.
Daha az ayar vererek deneyin, birden 4 GHz'e çıkmayın. Anakartınız nedir?

Bir anda o derece yukseltmek mantıksız yavaş yavaş anakartin işlemcinin oc kapatsesini öğrenmek lazım

Bir anda o derece yukseltmek mantıksız yavaş yavaş anakartin işlemcinin oc kapatsesini öğrenmek lazım

Hocam diğer türlü denediğimde de benzer sorunlarla karşılaşıyorum mesela forumda +0.0156v ile hatta daha düşüğü ile 4.0ghz alan arkadaşlar var ben de neden olmuyor sizce güç kaynağım mı yetersiz?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

BIOS güncel mi?

Bios güncel hocam F50 sürümü kullanıyorum sizce güç kaynağım yetersiz olabilir mi?

Bios güncel hocam F50 sürümü kullanıyorum sizce güç kaynağım yetersiz olabilir mi?
Sanmıyorum. Size denk gelen işlemcinin silikonu iyi değildir belki, böyle şeyler olabiliyor. İlk bi' 3.5 GHz deneyin sonra arttıra arttıra ne kadar yükseğe çıkabiliyorsunuz deneyin.

@crazyreign hocam arkadaş mantıklı bir şey söylemiş o.c biraz şans işi maalesef. Ama içiniz rahat etmezse illa o.c yapıcam derseniz ve ürünün garantisi devam ediyorsa garantiye verin.

Venus V6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@crazyreign hocam arkadaş mantıklı bir şey söylemiş o.c biraz şans işi maalesef. Ama içiniz rahat etmezse illa o.c yapıcam derseniz ve ürünün garantisi devam ediyorsa garantiye verin.

Venus V6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Aslında stok hali ile kullanıyorum ama 4.0Ghz yapabilmek için 200 TL'ye soğutucu aldım boşa gitsin istemiyorum açıkçası. hiç değiklse 3.9'da çalıştırmak istiyorum.

Geri