Neler Yeni

RYZEN 5 1600 İŞLEMCİ HAKKINDA

Dahası  
Reaksiyon skoru
56
İsim
Doğukan Çelikçi
Arkadaşlar bunun gücünü artırmanın bir yolu var mı ? FPS oyunu oynuyorum.1650 SUPER ekran kartım var. Çok sık olmasa da 144 fps'in altına düşüyor.Valorant gibi oyunlar işlemci bazlı oyunlar sonuçta.Bu işlemcinin hızını veya gücünü artırabilir miyim ?

Not:Bu konu hakkında pek bilgim yok aydınlatırsanız çok sevinirim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
250
İsim
Glorfindel of Gondolin
Merhaba, OC yaparak gücünü arttırabilirsiniz. Fakat bunu yapınca sıcaklıkta artacaktır. O yüzden kule tipi bir soğutucu almanızı tavsiye ederim.

Kule tipi soğutucu almayıp, UV yaparak da sıcaklığını düşürebilirsiniz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
56
İsim
Doğukan Çelikçi
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Merhaba, OC yaparak gücünü arttırabilirsiniz. Fakat bunu yapınca sıcaklıkta artacaktır. O yüzden kule tipi bir soğutucu almanızı tavsiye ederim.

Kule tipi soğutucu almayıp, UV yaparak da sıcaklığını düşürebilirsiniz.
Teşekkürler öncelikle, OC nasıl yapabilirim bununla alakalalı bir video var mı acaba ASUS anarkarta sahibim

Dahası  
Reaksiyon skoru
250
İsim
Glorfindel of Gondolin
Teşekkürler öncelikle, OC nasıl yapabilirim bununla alakalalı bir video var mı acaba ASUS anarkarta sahibim
Bununla ilgili dolu video var. Ayrıca burada bir konu açarak da yardım isteyebilirsiniz. Ben yardımcı olamam, bu konu hakkında bilgim yok.

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Metin Tuğcan Şirin
Hocam anakartınızın modelini yazabilirseniz daha kolay yardımcı olabiliriz. Asus'un bir çok anakart modeli mevcuttur. OC Destekleyip desteklemediğne bakmamız gerekir. Azami frekanslar kontrol edilmelidir. Aynı zamanda benim görüşüm OC İşlemi, İşlemcizi hafifte olsa aşındıracaktır. Arkadaşın dediği gibi sıcaklık değerleriniz normalin üzerinde olacak. Bu işlemde anakart ve işlemciye ısısal arıza oluşturabilir. Çok az düşüşler yaşıyosanız çok az seviyede maximum frekansa çıkarmadan yükseltme yapmanız tavsiyemdir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
56
İsim
Doğukan Çelikçi
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam anakartınızın modelini yazabilirseniz daha kolay yardımcı olabiliriz. Asus'un bir çok anakart modeli mevcuttur. OC Destekleyip desteklemediğne bakmamız gerekir. Azami frekanslar kontrol edilmelidir. Aynı zamanda benim görüşüm OC İşlemi, İşlemcizi hafifte olsa aşındıracaktır. Arkadaşın dediği gibi sıcaklık değerleriniz normalin üzerinde olacak. Bu işlemde anakart ve işlemciye ısısal arıza oluşturabilir. Çok az düşüşler yaşıyosanız çok az seviyede maximum frekansa çıkarmadan yükseltme yapmanız tavsiyemdir.
Asus Prime
A320M-R DDR4 AM4 mATX

Anakart modelim bu

Top Bottom