RYZEN 5 2600 AŞIRI FAZLA SAÇMA ŞEKİLDE ISINMA SORUNU

Fear

80+
Reaksiyon skoru
138
Arkadaşlar dün işlemcim 82 derece oluyor diye aşırı ısınma sorunu başlığı altında bir konu daha açmıştım bu günde işlemdcim 92 derecelere çıkıyor oyunda işlemci kullanımı max %40 olmasına rağman bu kadar saçma ısınıyor bana acil yardım etmeniz lazım işlemci soğutucu önermeyin alıcam ama 1 hafta sonra falan bana şu an yapabileceğilm şeyler lazım

Arkadaşlar dün işlemcim 82 derece oluyor diye aşırı ısınma sorunu başlığı altında bir konu daha açmıştım bu günde işlemdcim 92 derecelere çıkıyor oyunda işlemci kullanımı max %40 olmasına rağman bu kadar saçma ısınıyor bana acil yardım etmeniz lazım işlemci soğutucu önermeyin alıcam ama 1 hafta sonra falan bana şu an yapabileceğilm şeyler lazım
Programın yanlış gösterme olanağı yok mu acaba?
İnşallah öyledir eğer değilse bile bence soğutucu maksimum 10-15 derece azaltır bence onun sıkıntısı vardır aldığınız yer ile iletişime geçmeyi deneyin problemizini belirtin derim

Programın yanlış gösterme olanağı yok mu acaba?
İnşallah öyledir eğer değilse bile bence soğutucu maksimum 10-15 derece azaltır bence onun sıkıntısı vardır aldığınız yer ile iletişime geçmeyi deneyin problemizini belirtin derim
MSİ Afterburner yanlış göstermiyor işlemcinin arkasına elliyorum elimi tutmakta zorlanıyorum doğru yani fan ise stop fan zaten sorun yok full hızda dönüyor ayarladım biostan

Hep diyorum yaz gelince işler değişir. Bi soğutucu almanı tavsiye ederim yok dersen oynadığın oyunlarda düşük grafik kullanıp Fps sabitleyebilirsin fayda faydadır.

cpu z ss atarmısin? ve kasa içi hava nasıl hızlı boşalta bilmen lazım

bana termal macun sorunu gibi geldi çünkü fan dönüyor ama yüzde 40ta bile soğuyamıyor. ya macun eskimiş yada temizlemek için açıp kapatılınca macunun özelliği kalmamış olabilir

Termal macun kurumuş mu?
CPU fanı tam oturduğunu kontrol edin.

Termal macun kurumuş mu?
CPU fanı tam oturduğunu kontrol edin.
Açtım baktım fanın altı E5 e dönmüş 3 cm kir var termal macunu görmek için maden kazmak lazım yarıın gündüz gözüyle bir bakıcam büyük ihtimal kirden ve termal macundan dolayı halletmeye çalışıcam Kasam Thermaltake V200 ve anakartım ASUS Prime 540M-K bu anakarta ve kasaya uyumlu çok iyi bir hava soğutucu önerir misiniz? fiyat fark etmez çok iyi olsun Fiyat performans olsun yeter
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Açtım baktım fanın altı E5 e dönmüş 3 cm kir var termal macunu görmek için maden kazmak lazım yarıın gündüz gözüyle bir bakıcam büyük ihtimal kirden ve termal macundan dolayı halletmeye çalışıcam Kasam Thermaltake V200 ve anakartım Asus Prime 540M-K bu anakarta ve kasaya uyumlu çok iyi bir hava soğutucu önerir misiniz? fiyat fark etmez çok iyi olsun Fiyat performans olsun yeter
B450M-K
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

cpu z ss atarmısin? ve kasa içi hava nasıl hızlı boşalta bilmen lazım

Ekler

• Adsız.webp
    Adsız.webp
    35.3 KB · Hit: 77
Kasanızın hava akışıyla ilgili bir problem olabilir Kasanızın ön panelini çıkartarak kullanmayı denemenizi öneririm.

Yan panel mi ön panel mi ?
Yan panelinde çıkartabilirsiniz fakat eğer ön paneli çıkarırsanız öndeki fanlar çok daha iyi hava alıcaktır ve ciddi sıcaklık düşüşü görebilirsiniz eğer işlemcinizde bir sorun yoksa.Muhtemelende yoktur.

İşlemcide sorun gözükmüyor. O sıcaklıklar hiç normal değil. Büyük ihtimalle işlemcinin fanını tam oturtamamışsındır, bir kontrol et.

Geri