AMD 5600G – Gigabyte b450m –s2h performans sorunu
Arkadaşlar yazı azıcık uzun olabilir. Fakat sakin kafayla okursanız ortak dertlerde buluşabiliriz.
Önce özet geçeyim. İsteyen uzunca da okur.
Sistemimin linki à https://www.userbenchmark.com/UserRun/51314208
AMD 5600G + stok soğutucu
8+8 DDR4 3200 mHz G.SKILL Ripjaws V
Gigabyte b450m –s2h Anakart
Platoon PL-9263 500 W Power Supply
Lenovo m2 SSD
Logitech mk270 kablosuz fare klavye seti
Dış kasa ne idüğü belirsiz çook eski bi kasa ona para vermedim
Bu sistemde hiçbir ayara karışmadım. Fare klavye donması yaşanıyordu. “ryzen mouse lag” falan yazınca benzer problem yaşayanları da gördüm.
Benim isteğim şöyle bi sistem de ben rahatça pubg mobile oynayamayacak mıyım?
5.nesil 7nm ryzen 5 işlemci aldım. Dedim bu cpu bu oyunu kaldırmayı bırak yerden yere vurur.
Oyunu bırak arada bir fare klavye tekliyor. Tabii sorun cpu da mı bilemem.
Oyuna gelince yakın çatışmalarda resmen kontrolü kaybediyom. Hadi bunu da ping ile ilişkilendireyim.
Buradan uzun yazıya geçelim.
3 sene önceki sistemim şu idi. https://www.userbenchmark.com/UserRun/25783630
Bu sistem aşırıııııııı stabil idi. Stabilitenin ne olduğunu bilmezdim. Çünkü bizzat içindeydim. Fakat Oyunda yetmemeye başlamıştı. İ5-d6402 den i7-7700 e geçeyim desem 2. Eller 2000 TL civarındaydı. Sıfırı yoktu zaten. Dedim intel senin yapacağın işe tüküreyim. Sistemi komple sattım 1500’e . Sonra 1800 tl ye 2200G li sisteme geçtim. Sonra yükseltirim dedim.
İlk başta memnundum. 2200G işlemci tarafında 6402den iyi. Gpu tarafında gtx 750 ti ye yakındı.
Oyunda %60 falan kullanılıyodu. Arada bir kasıyordu. Sapıtıyordu. Bakın i5-6402p de iken oyun daha yavaşdı ama sapıtmıyordu. Stabildi. Yine de genel olarak yeni sistem daha iyiydi.
Dedim 2200g yi satayım. AmD 1600 + 2.el ekran kartı düşüneyim.
2200G yi 1350 TL ye sattım. İlan verdim 2 saat sonra sattım.
Amd 1600 ün fiyatına baktım. 2600 ün , 3600 ün derken 5600g yi youtube da inceledim. Şu yorum hoşuma gitti.
AMD 5600G = AMD 3600X + RX 550
Dedim 3600x ennn aşağı 2000 TL o da bellki pazarlıkla falan bellki ,,, RX 550 desen 1500 falan
Döndük dolaştık yine apu mantığına J
5600G yi 2.el 3100 TL ye aldım. Teyyy pendiğe gittim J
Neyse ama muradıma eremedim. Bu iş cimrilikle olmuyo galiba parayı savurmak mı lazım ne J
Anakartı da mı değiştirsem ne?
Şu anda cpu soğurucu olarak snowman t6 ultra düşünüyorum ama ya onu da alınca bişe değişmezse?
Zaten klavye fare teklemesiyle alakası az diye düşünüyorum ama iyi soğutursa belki voltaj dalgalanması hiç olmaz falan?
Şimdii bi özet daha geçmek istiyorum.
Arkadaşlar yazı azıcık uzun olabilir. Fakat sakin kafayla okursanız ortak dertlerde buluşabiliriz.
Önce özet geçeyim. İsteyen uzunca da okur.
Sistemimin linki à https://www.userbenchmark.com/UserRun/51314208
AMD 5600G + stok soğutucu
8+8 DDR4 3200 mHz G.SKILL Ripjaws V
Gigabyte b450m –s2h Anakart
Platoon PL-9263 500 W Power Supply
Lenovo m2 SSD
Logitech mk270 kablosuz fare klavye seti
Dış kasa ne idüğü belirsiz çook eski bi kasa ona para vermedim
Bu sistemde hiçbir ayara karışmadım. Fare klavye donması yaşanıyordu. “ryzen mouse lag” falan yazınca benzer problem yaşayanları da gördüm.
- Driver güncellemesi ile bişe değişmedi.
- En son “amd cool & quiet” seçeneğini kapattım düzeldi diye düşünüyorum.
Benim isteğim şöyle bi sistem de ben rahatça pubg mobile oynayamayacak mıyım?
5.nesil 7nm ryzen 5 işlemci aldım. Dedim bu cpu bu oyunu kaldırmayı bırak yerden yere vurur.
Oyunu bırak arada bir fare klavye tekliyor. Tabii sorun cpu da mı bilemem.
Oyuna gelince yakın çatışmalarda resmen kontrolü kaybediyom. Hadi bunu da ping ile ilişkilendireyim.
Buradan uzun yazıya geçelim.
3 sene önceki sistemim şu idi. https://www.userbenchmark.com/UserRun/25783630
Bu sistem aşırıııııııı stabil idi. Stabilitenin ne olduğunu bilmezdim. Çünkü bizzat içindeydim. Fakat Oyunda yetmemeye başlamıştı. İ5-d6402 den i7-7700 e geçeyim desem 2. Eller 2000 TL civarındaydı. Sıfırı yoktu zaten. Dedim intel senin yapacağın işe tüküreyim. Sistemi komple sattım 1500’e . Sonra 1800 tl ye 2200G li sisteme geçtim. Sonra yükseltirim dedim.
İlk başta memnundum. 2200G işlemci tarafında 6402den iyi. Gpu tarafında gtx 750 ti ye yakındı.
Oyunda %60 falan kullanılıyodu. Arada bir kasıyordu. Sapıtıyordu. Bakın i5-6402p de iken oyun daha yavaşdı ama sapıtmıyordu. Stabildi. Yine de genel olarak yeni sistem daha iyiydi.
Dedim 2200g yi satayım. AmD 1600 + 2.el ekran kartı düşüneyim.
2200G yi 1350 TL ye sattım. İlan verdim 2 saat sonra sattım.
Amd 1600 ün fiyatına baktım. 2600 ün , 3600 ün derken 5600g yi youtube da inceledim. Şu yorum hoşuma gitti.
AMD 5600G = AMD 3600X + RX 550
Dedim 3600x ennn aşağı 2000 TL o da bellki pazarlıkla falan bellki ,,, RX 550 desen 1500 falan
Döndük dolaştık yine apu mantığına J
5600G yi 2.el 3100 TL ye aldım. Teyyy pendiğe gittim J
Neyse ama muradıma eremedim. Bu iş cimrilikle olmuyo galiba parayı savurmak mı lazım ne J
Anakartı da mı değiştirsem ne?
Şu anda cpu soğurucu olarak snowman t6 ultra düşünüyorum ama ya onu da alınca bişe değişmezse?
Zaten klavye fare teklemesiyle alakası az diye düşünüyorum ama iyi soğutursa belki voltaj dalgalanması hiç olmaz falan?
Şimdii bi özet daha geçmek istiyorum.
- Snowman T6 ultra olsa ne değişir. Render alırken 92 derecelere geldi. Korktum iptal ettim. O ısılara gelmez tabii ama oyunda max 65 derecedeyim. Mesela şu an bu yazıyı word’de yazarken arkada chrome açık 35 derecedeyim.
- Apu sistemden uzak mı durmak gerek her şey güzel ama L3 önbellek sıkıntılı hep. Yani tek eksik tarafı. Youtube testlerinde önde sonuçta ama stabilite başka bişe
- Klavye fare teklemesini incelemek için ram’lerin xmp seçeneğini kapatıp öyle denedim bir değişiklik sezmedim.
- Eskkiden AMD çok ısınır derdik 15 sene önce geldiğimiz noktada AMD gelişti ama sanki yeteri kadar değil. Yine de 1. Nesilden 5.nesile desteklediği için AMD yi seviyorum. İntel olsa 2 senede 1 değiştiriyor.
- Kullandığım termal macun dandik bişe 1,93 birimi bilmem ne değere sahip. T6 ultra alırsam içinden macun çıkıyormuş güzelmiş.
- Biraz kafanızı şişirdim kusura bakmayın. Genel olarak beni beni bilgilendirecek önerilerinizi bekliyorum.