Ryzen 5 2600 oc hatam

LordHasan

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Reaksiyon skoru
9,196
İşlemcim ryzen 5 2600 bir aralar oc yapmayı denemiştim burdan da bilgiler alarak. 1.275voltaj 4.1Ghz olarak kullanıyordum ama pc kendiliğinden kapatmaya başladı. Nasıl oc yapmalıyım 4.3Ghz olarak kullanabilir miyim evetse kaç voltaj vermeliyim?

İşlemcim ryzen 5 2600 bir aralar oc yapmayı denemiştim burdan da bilgiler alarak. 1.275voltaj 4.1Ghz olarak kullanıyordum ama PC kendiliğinden kapatmaya başladı. Nasıl oc yapmalıyım 4.3Ghz olarak kullanabilir miyim evetse kaç voltaj vermeliyim?
Soğutucun ne? kasan ne? Bunları belirtin lütfen kahin miyiz bilelim

Voltaj yetmiyordur.

Prime95 Small FFTs testi yaparken Core Temp uygulamasının resmini at.

Small FFTs testini 1 dakika yap yeter.

Voltaj yetmiyordur.

Prime95 Small FFTs testi yaparken Core Temp uygulamasının resmini at.

Small FFTs testini 1 dakika yap yeter.
Ryzen masterdan test olarak yapıyordum yeterli olmaz mı?

Deneyeceğim

işlemcine oc yapmandaki amaç nedir ? kullandıgın ekran kartın nedir ? hangi oyunda darboğaz ile karşılastın ?

işlemci cpu kullanımı nerde yer yer %80 %90 %100 lere kadar cıktı ?

aydınlatırmısın bizide.

işlemcine oc yapmandaki amaç nedir ? kullandıgın ekran kartın nedir ? hangi oyunda darboğaz ile karşılastın ?

işlemci cpu kullanımı nerde yer yer %80 %90 %100 lere kadar cıktı ?

aydınlatırmısın bizide.
Öyle bir sorunum yok. Ama bu sıvı soğutma varken stok da kullanmayayım diyorum

Öyle bir sorunum yok. Ama bu sıvı soğutma varken stok da kullanmayayım diyorum
işlemcim 1.275 ile 4.1 de hata veriyor demişsin sorunun cevabı içerde kendi kendine vermişsin
1.3 ile 1.310 aşağısında r5 2600 için 4.1 kolay kolay stabil olmaz 3.9 ile 4.1 arasında oyunlarda 5-6 fps farkediyor kendim kullandıgım için soyluyorum en düşük voltajda 4.0 sabitlesen serin serin kafan agrımıcayacak şekilde kullansana dostum oc demek yukarda benım yazdıklarımdan herhangi biri karsı karsıyasan oc yapılır tavisye verem kafanı agrıtma en kotu 4.0 sabitle en dusuk voltajı bul geç

işlemcim 1.275 ile 4.1 de hata veriyor demişsin sorunun cevabı içerde kendi kendine vermişsin
1.3 ile 1.310 aşağısında r5 2600 için 4.1 kolay kolay stabil olmaz 3.9 ile 4.1 arasında oyunlarda 5-6 fps farkediyor kendim kullandıgım için soyluyorum en düşük voltajda 4.0 sabitlesen serin serin kafan agrımıcayacak şekilde kullansana dostum oc demek yukarda benım yazdıklarımdan herhangi biri karsı karsıyasan oc yapılır tavisye verem kafanı agrıtma en kotu 4.0 sabitle en dusuk voltajı bul geç
Yani pek önemli değil diyorsunuz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,177,686
Üyeler
186,929
Son üye
necdetoztyy
Geri