Neler Yeni

Ryzen 5 2600X + GTX 1650 SUPER Sistemde değişmesi gereken parçalar?

caglaracikmese

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Daha ileriye dönük olması amacıyla değişmesi gereken bir parça var mı?
Sistem alındı ve kullanılıyor, sadece keşke en başında XXXXX parça yerine YYYYY parçasını alsaydın diyebilceğiniz parçalar var mı? Var ise hangileri?

Anakart: Gigabyte B450M S2H

Ekran kartı: MSI Gaming X Nvidia GeForce GTX 1650 Super (140 core clock, 850 memory clock + Overclocklu)

İşlemci: AMD Ryzen 5 2600X (4.1 GHz Sabit)

Ram: G-Skill RipJawsV 3000 MHz 8 GBx2

SSD: Apacer Panther AS340 240 GB

HDD: Seagate BarraCuda 1 TB 7200 RPM

PSU: FSP 500 Watt AHBC (Meet 85)

Kasa: GameTech Zeus 6X120mm ARGB Fan MidTower ( Kasanın önü özel tasarım delikli pleksiglass mesh. Yanı tamperli cam ve 6 adet fan ile çok çok iyi bir soğutma sağlıyor, standart halinde ön camı da tamperli cam olduğu için soğutması pek iyi değildi, ama sonradan değiştirilen parça ile herhangi bir ısı sorunu yok. Ekran kartı overclocklu ve işlemci 4.2 GHz sabit)

İşlemci Soğutucusu: T6 Ultra + Arctic Bionix PWM 120mm (Kule tipi çift fan)

Not: Oyun ve günlük iş amacıyla kullanılıyor.

Son düzenleme:

-Ygz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Yağız
Anakartını değiştirebilirsin 2 ram slotu var ve rgb girişleri yok diye biliyorum.

caglaracikmese

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Anakartını değiştirebilirsin 2 ram slotu var ve RGB girişleri yok diye biliyorum.
RGB girişleri mevcut, ama iki ram slotu olduğu doğru.
B450 çipsetlerindeki en f/p anakart bu idi. Bu yüzden bunu tercih ettim. Mosfetleri, M2 desteği vs olsun bence çok güzel bir kart. O kadar çok sattı ki, artık milli anakartımız diye goygoylar dönüyor. Önerin için teşekkür ederim. :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Evet 2 RAM slotu var.
RGB girişi de yok.
Fakat F/P bir anakart olduğu için normal bir durum.
Avantajı da M2 slotu ve mosvet soğutucularının olması.
Hocam RGB girişleri var. Az ama var ki hatta Gigabyte RGB Fusion adında bir yazılım ile destek dahi sunuyor.

Son düzenleme:

rdemstaken

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
RGB girişleri mevcut, ama iki ram sloutu olduğu doğru.
B450 çipsetlerindeki en f/p anakart bu idi. Bu yüzden bunu tercih ettim. Mosfetleri, M2 desteği vs olsun bence çok güzel bir kart. O kadar çok sattı ki, artık milli anakartımız diye goygoylar dönüyor. Önerin için teşekkür ederim. :)

Hocam RGB girişleri var. Az ama var ki hatta Gigabyte RGB Fusion adında bir yazılım ile destek dahi sunuyor.
Evet evet. Karışmış :)
7 renk değiştirebiliyorsunuz.

-Ygz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Yağız
kanka anakart zaten f/p sadece updateleyebilirsin dedim, ileride ram arttırmak isteyebilirsin rgb takmak isteyebilirsin vb. gibi şeyler için değiştirebilirsin dedim.

caglaracikmese

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
kanka anakart zaten f/p sadece updateleyebilirsin dedim, ileride ram arttırmak isteyebilirsin RGB takmak isteyebilirsin vb. gibi şeyler için değiştirebilirsin dedim.
Tamamdır, teşekkürler.

A RGB desteklemiyor diye biliyorum yanlışta hatırlıyor olabilirim.
Destekliyor, 7 renk değiştirilebiliyor; Gigabyte RGB Fusion programı ile.

Top Bottom