anakart neydi hocam eskisi ve yenisir5 3400g pro kullanıyorum max 55 görüyorum sonra fps 5-10a düşüp sıcaklık 47lere düşüyordu driver güncelledim denedim değişmedi ben servise gönderdim benim anakartımı değiştirdiler anakartta sıkıntı var dediler
anakart neydi hocam eskisi ve yenisir5 3400g pro kullanıyorum max 55 görüyorum sonra fps 5-10a düşüp sıcaklık 47lere düşüyordu driver güncelledim denedim değişmedi ben servise gönderdim benim anakartımı değiştirdiler anakartta sıkıntı var dediler
b450m s2h v2 bugün aradılar değiştiriyoruz diye fps testi yaptım oyunlarda bir sıkıntı çıkmadı dedi adam sistemin gelmesini bekliyorumanakart neydi hocam eskisi ve yenisi
sıcaklık bu şekildeyken olmaya devam ediyor çözülmediRyzen 5 1600 vardi bende onda cool n quiet vardi bro belki 3. nesil ryzen oldugu icin kalkmis olabilir o secenek.
Oyun icindeyken sicakliklarini bak ama hwinfo64 indir altta acik olsun uygulama
Ben de anakartı işlemci soketi yüzünden göndermiştim yeni değiştiler anakartı. Anakartta sıkıntı olacağını düşünmüyorum.r5 3400g pro kullanıyorum max 55 görüyorum sonra fps 5-10a düşüp sıcaklık 47lere düşüyordu driver güncelledim denedim değişmedi ben servise gönderdim benim anakartımı değiştirdiler anakartta sıkıntı var dediler
hayırlısıb450m s2h v2 bugün aradılar değiştiriyoruz diye fps testi yaptım oyunlarda bir sıkıntı çıkmadı dedi adam sistemin gelmesini bekliyorum
Etkin yapmak daha mantıklı. Edilgen olduğunda soğutmak için fan hızlandırmak yerine MHz düşürür.Amd cool quiet seçeneğini bulamadım BIOS'da. Global c-state control vardı onu kapattım ve güç ayarlarından minimum işlemci yüzdesi %100 dü ama sistem soğutma ilkesi diye bir seçenek etkindi onu edilgen yaptım. Şimdi bir daha deniycem inşallah düzelmiştir.
Hocam sıkıntı çözüldü mü? Deneme şansınız oldu mu? Bende aynı sıkıntıdan muzdaripim.b450m s2h v2 bugün aradılar değiştiriyoruz diye fps testi yaptım oyunlarda bir sıkıntı çıkmadı dedi adam sistemin gelmesini bekliyorum
aynısını 2022 ağustos aylarında yaşadım vatanda çalışan bir abimin yanına götürdüğümde artık oyunlar için yeterli seviyede olmadığını ve işlemci belli bir sıcaklığa çıkacağını bildiği için kendi kendini kısıyor demişti aynı sorunlar bendede vardı resimleri eke bırakacağım ben çözüm olarak ilk başta eski bir driver sürümünü indirip oynamıştım fps düşüşü olsada ani düşüşler ortadan kalkmıştı fakat artık oyundan da zevk alamadığım için bir ekran kartı aldım sana da tavsiyem imkanın varsa ekran kartı alman fakat eğer imkanın yoska amdnin eski driver sürücülerini yükleyerek sorunu ortadan kaldırabilirsin (60 fps alıyorsan eski driver sürümünde 10 fps civarı düşecektir) eğer düzelttiysen benimle de paylaşırsan sevinirimHerkese iyi günler. Ben bundan 6-7 ay önce Ryzen 5 3400G ile apu sistem kurdum. Bu aralar tüm oyunlarda sık sık fps drop yaşıyorum. Sorunun işlemcimin hızının 4000 den bi anda 200-300 lere düşmesinden kaynaklandığını farkettim. Isı değerlerini kontrol ettim. Mhz düştüğünde sıcaklık 50 derecelerde oluyor. O kadar fazla ısınmamasına rağmen işlemci hızım düşüyor. Nasıl işlemcimin hızını sabitleyebilirim?