Neler Yeni
  • ‼️Sizlerin forumda daha keyifli ve sorunsuz vakit geçirmesi adına gece saatlerinde güncelleme ve bakım çalışması yapılacaktır. İşlemler sürerken kesintiler yaşanabilir.

Ryzen 5 3400g Sistem Toplama

Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Kutay Çetin
Elimde Ryzen 5 3400g dahili grafikli işlemci var. Bu PC'de en fazla oynayacağım oyun valorant olacak. Onun dışında günlük işlerde vs kullanılacak.
Gskill 2x8 Dual Channel yapabileceğim ram de elimde mevcut.
Kasa:
PSU:
Anakart:
SSD:

geri kalan kısımlarıda böyle toplasam benim için yeterli olur mu ya da daha fiyat performans önerileriniz varmıdır ?

Son düzenleme:

chade

80+ Bronze
daha ekran kartın bile yokken 4k ya anakart almaya hiç gerek yok hocam. a520 al geç. işini her türlü görür.

seçtiğin psu güzel ama pahalı. iyzico indirimleriyle çok çok ucuza bunu al.

ssd olarak da drami olan bir model seçmeye çalış. bu modelde var mıydı hatırlamıyorum. o yüzden seçtiğin modelin daha uygun fiyatlı ilanını ekliyorum. amazonun indirim kuponlarıyla daha uyguna iniyor fiyatı.

kasa olarak da onu beğendiysen al. ama 200-300 lira daha az verip antec'in mesh kasalarından da alabilirsin. maksat en uygun fiyata en iyi performansı almak.

daha ekran kartın bile yokken 4k ya anakart almaya hiç gerek yok hocam. a520 al geç. işini her türlü görür.

ssd olarak da drami olan bir model seçmeye çalış. bu modelde var mıydı hatırlamıyorum. o yüzden seçtiğin modelin daha uygun fiyatlı ilanını ekliyorum. amazonun indirim kuponlarıyla daha uyguna iniyor fiyatı.

kasa olarak da onu beğendiysen al. ama 200-300 lira daha az verip antec'in mesh kasalarından da alabilirsin. maksat en uygun fiyata en iyi performansı almak.
A520'de de çarpan kilidi kapalı ama

oc yapacaksa 200 tl fazla verip asrock b450 alabilir. max valorant oynarım dediği için oc ile işi olmaz herhalde diye düşünerek öneri yaptım.
3400G çok iyi bir işlemci değil. belki 1-2 yıl sonra OC yapar performansı arttırır

Sanjay

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
373
İsim
Joga Bonito
apu işlemciler üzüyor. L3 ön bellek düşük olduğu için. chrome da 5 sekme açıyosun yamuluyo pc. bence ikinci el ryzen 5 3600 işlemcili yanına da aynı şekilde rx580 falan yapıştır rahat rahat oynarsın. hemde bilgisayarda işlemleri hızlı yaparsın.

Cheazy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
104
İsim
Alperen Kaya
Elimde Ryzen 5 3400g dahili grafikli işlemci var. Bu PC'de en fazla oynayacağım oyun valorant olacak. Onun dışında günlük işlerde vs kullanılacak.
Gskill 2x8 Dual Channel yapabileceğim ram de elimde mevcut.
Kasa:
PSU:
Anakart:
SSD:

geri kalan kısımlarıda böyle toplasam benim için yeterli olur mu ya da daha fiyat performans önerileriniz varmıdır ?
Kasa 1300 tl idi o fiyatlara alınırdı ama 1600 e alınmaz. Gel gelelim anakartın matx kasa atx olunca berbat duruyor kendimden biliyorum. Fiyatı 1300 tl idi 2050 olmuş daha ucuz bulabilirsen al. MAG 100R ve spec deltayı tokatlıyordu soğutma konusundan hem anakartın matx dolu dolu gözükür hem de yerden tasaruf.

bunuda alabilirsin

psu da da aşırıya kaçmışsın ben imzamda yazan no name psu ile 6600xt kullandım en yüksek onun dışında 1060 1070 falanda kullandım şu anda aktif olarak 1060 kullandım sorun yaşamadım. Al demiyorum ama o paraya zaten ryzen 5 3400g kullacnan yazık günah yerine ekran kartı takarsın. Her neyse psu önerim: 300 daha ucuz corsair çok iyi diye takıntın olmasın high power elimde yandı benim güya iyi marka :d

Zaten işlemcin afedersin fiyasko olduğu için bu anakartı alma. A320 yi bile R9 5900X takabiliyorsun. Bende a520 var 5600 kullanıyorum. Sen valorant günlük kullanımdan bahsediyorsun. Anakart önerim en ucuzu bu diye başka sitelerden alabilirsin:

ssd olarakta dünkü bebe toshibanın yan dalı dalgası kioxia almak yerine Kingston babayı al. Arka da aldrdım kendimde kullanıyorum gayet güzel.

Mesaj otomatik birleştirildi:

3400G çok iyi bir işlemci değil. belki 1-2 yıl sonra OC yapar performansı arttırır
Sonunda x olmayan işlemciye o.c yapılıyor mu?
Mesaj otomatik birleştirildi:

SSD ve kasa dışı aynı şekilde düşünüyorum. Kasa olarak Antecin o kasası hakkında iç açıcı yorumlar yoktu bi de rainbow diye biliyorum.

Top Bottom