Neler Yeni

Ryzen 5 3600 Aşırı Isınma Sorunu

SonDerece

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Furkan Doğan Eyeşmek
Instagram
sonderece
Steam
sonderece
Twitter
sonderecegg
Facebook
sondereceyt
Merhaba Donanım Arşivi Forum üyeleri yakın zamanda Ryzen 5 3600 işlemci aldım üzerinde gelen stok soğutucuyla beraber kullanıyorum. Termal macun üzerine sürülü bir şekilde geldi montajımı sorunsuz bir şekilde yaptım.

Fakat işlemci sıcaklığım boşta 65 oyunda ise 95 dereceye geliyor ve bilgisayar yüksek sıcaklıktan dolayı kapanıyor. Internette araştırma yaptım Cpu Boost Clock özelliğini BIOS üzerinden kapattığım takdirde işlemci sıcaklığım normal değerlere düşüyor (boşta 40-45 oyunda 60-70) fakat 3.59 GHz sabit çalışıyor 4 GHz hızlara çıkamıyorum.

Bir kaç video izledim 4 GHz hızlara çıkıp (yani CPU Boost Clock özelliği açıkken) aynı stok fanla normal sıcaklıklar aldıklarını gördüm. Bunun sebebi ne olabilir? Ürünüm hatalı mı? Ne yapmam gerekiyor? Yardımcı olanlara şimdiden teşekkür ederim.

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Kasa havalandırması, kasanın konumu dostum bunlarda önemli. Ama zaten stock soğutucu soğutmuyor o işlemciyi.

masquerade

80+ Bronze
Merhaba Donanım Arşivi Forum üyeleri yakın zamanda Ryzen 5 3600 işlemci aldım üzerinde gelen stok soğutucuyla beraber kullanıyorum. Termal macun üzerine sürülü bir şekilde geldi montajımı sorunsuz bir şekilde yaptım.

Fakat işlemci sıcaklığım boşta 65 oyunda ise 95 dereceye geliyor ve bilgisayar yüksek sıcaklıktan dolayı kapanıyor. Internette araştırma yaptım CPU Boost Clock özelliğini BIOS üzerinden kapattığım takdirde işlemci sıcaklığım normal değerlere düşüyor (boşta 40-45 oyunda 60-70) fakat 3.59 GHz sabit çalışıyor 4 GHz hızlara çıkamıyorum.

Bir kaç video izledim 4 GHz hızlara çıkıp (yani CPU Boost Clock özelliği açıkken) aynı stok fanla normal sıcaklıklar aldıklarını gördüm. Bunun sebebi ne olabilir? Ürünüm hatalı mı? Ne yapmam gerekiyor? Yardımcı olanlara şimdiden teşekkür ederim.
Dostum Ryzen 5 3600'ün stok soğutucusu çok kötü. Yeni bir soğutma almanızı öneririm tam performans için.

Dahası  
Reaksiyon skoru
84
İsim
selahattin ince
bende yakın zamanda aldım 3600 aynı problem bendede oldu biostan manuel olarak işlemciye 1.1125 değerinde woltaj verdim düzeldi oyunlarda en fazla 68 dereceye çıkıyor hemde 4.2ghz hızda çalışıyor istersen technopatın voltaj düşürme rehberini izleyerek yapabilirsin

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
mehmet
voltaj değerlerini düşür gayet ıyı çalışır abartma ama araştır ona göre düşürürsen sıkıntın hallolur.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,050,096
Üyeler
166,691
Son üye
Batuhanolmez0965
Top Bottom