hocam bide bişey sorcam ben kule tipi soğutucu aldım tek fanlı tanıdık bilgisayarcıya götürdüm taktırdım bana şey dedi sol tarafa takıyım çünkü sağ tarafta uğultu yapar dedi sıcaklıkta fark olur mucpu uzerınde yazıyor
hocam bide bişey sorcam ben kule tipi soğutucu aldım tek fanlı tanıdık bilgisayarcıya götürdüm taktırdım bana şey dedi sol tarafa takıyım çünkü sağ tarafta uğultu yapar dedi sıcaklıkta fark olur mucpu uzerınde yazıyor
o soğutucular boş beleş satılmıyor işlemciye yapılan oc işleminin nasıl bir getirisi varsa uv işlemininde bir götürüsü mevcut oda stabilite her işlemci uv işlemine aynı reaksiyonu vermez.Bedavaya performans düşürmeden daha az sıcaklık almak yerine neden masrafa girsin? UV gayet mantıklı bir işlem.
Elbette sıcaklık farkı olur fanların kasa dışına doğru hava üflemesi gerekiyorhocam bide bişey sorcam ben kule tipi soğutucu aldım tek fanlı tanıdık bilgisayarcıya götürdüm taktırdım bana şey dedi sol tarafa takıyım çünkü sağ tarafta uğultu yapar dedi sıcaklıkta fark olur mu
evet hocam bende fark ettim 10 dereceye kadar fark oldu herhalde bu arada soğutucum msi core frozr so soğutucular boş beleş satılmıyor işlemciye yapılan oc işleminin nasıl bir getirisi varsa uv işlemininde bir götürüsü mevcut oda stabilite her işlemci uv işlemine aynı reaksiyonu vermez.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Elbette sıcaklık farkı olur fanların kasa dışına doğru hava üflemesi gerekiyor
hocam bide sağ tarafa takınca biraz rame temas ediyo sıkıntı çıkarır mıo soğutucular boş beleş satılmıyor işlemciye yapılan oc işleminin nasıl bir getirisi varsa uv işlemininde bir götürüsü mevcut oda stabilite her işlemci uv işlemine aynı reaksiyonu vermez.
Ram i kastırmıyorsa sıkıntı olmazevet hocam bende fark ettim 10 dereceye kadar fark oldu herhalde bu arada soğutucum msi core frozr s
hocam bide sağ tarafa takınca biraz rame temas ediyo sıkıntı çıkarır mı
yok sadece üst tarafına değiyo gibi aslında fanı biraz oynatsam değmez gibiRam i kastırmıyorsa sıkıntı olmaz
Uv zararlı bir şey değil zaten soğutucu alma uv yap kullan demedik işlemcisi 2020 model çıkarsa ne olucak 1.1 ile 4.2 sabitleyip mis gibi kullanır 2019 model ise de uv yapar kullanır 4 5 derece daha serin çalışır yaptığı uv a göre hem performansı artıcak hem sıcaklık değerleri düşücek neden uv yapmasın .o soğutucular boş beleş satılmıyor işlemciye yapılan oc işleminin nasıl bir getirisi varsa uv işlemininde bir götürüsü mevcut oda stabilite her işlemci uv işlemine aynı reaksiyonu vermez.
İşlemci UV işleminde sadece voltaj düşürülür, frekans değil.o soğutucular boş beleş satılmıyor işlemciye yapılan oc işleminin nasıl bir getirisi varsa uv işlemininde bir götürüsü mevcut oda stabilite her işlemci uv işlemine aynı reaksiyonu vermez.
Stok 3600 uv yapmadan önce 1475 civarı v çekiyordu 1.3 e kadar düşürdüm''small ffts '' testi yaptım hiçbir çekirdekte kapanma yok hepsi %100 kullanıyor kapanmada yok sistem gayet stabil o zaman ben amd de işe giriyorum .Üretici işlemci için en stabil çalışacağı voltajı belirler. Siz burada ben daha iyisini biliyorum daha stabil çalışıyor derseniz amd de iş başvurusu yapın işe başlayın kardeşim sanırım olayı daha açık anlatamayacağım
tek fan var ise havayı belleklerin oldugu tarafa takıp hava üfleme yönüde belleklerin tarafından eksoz fanına dogru üfleyecek şekilde takılması lazım havanın sogutucu bloktan gecıp ısınan havanın eksoz fan ıle dısarı atılması kolaylassın dıye bu sekılde montaj edılmesı daha faydalı olurhocam bide bişey sorcam ben kule tipi soğutucu aldım tek fanlı tanıdık bilgisayarcıya götürdüm taktırdım bana şey dedi sol tarafa takıyım çünkü sağ tarafta uğultu yapar dedi sıcaklıkta fark olur mu
hocam işte sol tarafa takmış egzoz fanın orayatek fan var ise havayı belleklerin oldugu tarafa takıp hava üfleme yönüde belleklerin tarafından eksoz fanına dogru üfleyecek şekilde takılması lazım havanın sogutucu bloktan gecıp ısınan havanın eksoz fan ıle dısarı atılması kolaylassın dıye bu sekılde montaj edılmesı daha faydalı olur
sol taraftan belleklere dogru üfleyecek şekilde takmısdır o zaman muhtemelen yani doğru bir montaj stili degilhocam işte sol tarafa takmış egzoz fanın oraya
evet hocam öyle taktı sıcaklık hiç değişmedi gibi 5 derece filan değişti stok fan kullanıyodum öncedensol taraftan belleklere dogru üfleyecek şekilde takmısdır o zaman muhtemelen yani doğru bir montaj stili degil