Neler Yeni

Ryzen 5 3600 için uv yardım

onr1818

80+ Bronze
evet hocam öyle taktı sıcaklık hiç değişmedi gibi 5 derece filan değişti stok fan kullanıyodum önceden
taktıgı sogutucunun marka modelı nedır ? kasanızın genel gorunumu on ve arkadakı fanları vb foto atarsanız önde fan mevcutmu on mesh yapıdamı yoksa plastık veya cammı öndekı fanlar ıcerıyemı ufluyor dısarıyamı gıbı gıbı detaylara bakalım ıstersenız

master599

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
yiğt
taktıgı sogutucunun marka modelı nedır ? kasanızın genel gorunumu on ve arkadakı fanları vb foto atarsanız önde fan mevcutmu on mesh yapıdamı yoksa plastık veya cammı öndekı fanlar ıcerıyemı ufluyor dısarıyamı gıbı gıbı detaylara bakalım ıstersenız
soğutucum msi core frozr s kasam thermaltake versa j25 kasa önden hava alıyor arkadan atıyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

şuan fotoğraf atamam hocam maalesef

anakartım ise asus prime b450m-k

onr1818

80+ Bronze
soğutucum msi core frozr s kasam thermaltake versa j25 kasa önden hava alıyor arkadan atıyor

şuan fotoğraf atamam hocam maalesef

anakartım ise asus prime b450m-k
sogutucudaki fanı soldan söküp saga takıverınız

Smith & Wesson

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
941
İsim
Burak küçüksubaşı
Merhabalar öncelikle benim anakartım Asus tuf b450 sistem da2 acaba benim voltajı kaç yapmam gerekiyor stok soğutucu ile en iyi değeri bulan varsa yardımcı olursa çok sevinirim bu aralar soğutucu alacak maddi durum yok mecbur stok soğutucu ile kullanmak zorundayım ve iyi performans alıp biraz serin çalışırsa memnun olurum çünkü voltajı ayarlamazsam bazı sıçramalarda 90 dereceleri görüyor işlemci

onr1818

80+ Bronze
hocam sağ tarafa takıncada ramlere biraz değiyo gibi ramlerin üst tarafına
fanı 1 tık yüksek baglama ımkanı yokmu ?

Merhabalar öncelikle benim anakartım Asus tuf b450 sistem da2 acaba benim voltajı kaç yapmam gerekiyor stok soğutucu ile en iyi değeri bulan varsa yardımcı olursa çok sevinirim bu aralar soğutucu alacak maddi durum yok mecbur stok soğutucu ile kullanmak zorundayım ve iyi performans alıp biraz serin çalışırsa memnun olurum çünkü voltajı ayarlamazsam bazı sıçramalarda 90 dereceleri görüyor işlemci
işlemcinin silikon kalitesine göre değişi 2020 üretimli 3600ler düşük voltajlar işe yüksek frekanslarda serin şekilde çalışabiliyor 4000 mhz demi çalıştırmak istiyorsunuz 1,1 volt deneyin 1,15 deneyin 1,2 deneyin 1,25 deneyin bu sizin işlemciye göre değişen bir deger maleseef

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13
Clockturner indirip test yapın.

1.2V civarlarına deneyin.

Tolga Samet

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Üretilen her silikon aynı değil, değerler genel olarak her silikon çalışabilsin diye belirleniyor. O değerlerde stabilite yakalayamayan silikonlar da kırpılıp alt model işlemcilere yerleştiriliyor genelde. UV yapmak işlemci üzerindeki stresi arttırsa da stabil bir UV'nin herhangi bir probleme sebebiyet vereceğini sanmam.

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13
Üretilen her silikon aynı değil, değerler genel olarak her silikon çalışabilsin diye belirleniyor. O değerlerde stabilite yakalayamayan silikonlar da kırpılıp alt model işlemcilere yerleştiriliyor genelde. UV yapmak işlemci üzerindeki stresi arttırsa da stabil bir UV'nin herhangi bir probleme sebebiyet vereceğini sanmam.

Hocam sizi bulmuşken sormak isterim.

Ben stabiliteyi anlamak için Prime95 Small FFTs testi yaptırıyorum, Prime95 Blender testinden daha fazla yoracak oyun, çizim, render işlemi var mıdır?

Tolga Samet

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Sanmam, Prime95 Small FFTs testinden daha çok yük bindiren ne benchmark ne de uygulama gördüm. Zaten orada stabilse farklı bir işlemde problem çıkarma olasılığı imkansıza yakındır.

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13
Sanmam, Prime95 Small FFTs testinden daha çok yük bindiren ne benchmark ne de uygulama gördüm. Zaten orada stabilse farklı bir işlemde problem çıkarma olasılığı imkansıza yakındır.

Peki Prime95 Blender testinden daha fazla yoracak bir işlem var mı?

Elexra23

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
211
İsim
Elexra23
kule tipi sogutucunun yönü gerçekten önemli aynı hatayı ben yapmıştım fazla sıcaklık degişmemişti fanı ramlere dogru çevirdigimde 13 derece fark oldu

Top Bottom