- Reaksiyon skoru
- 2,182
hicbir voltaj oc vs yapilmadi ama gta 5 de 10dk da 85 derece oldu ne yapmaliyim
stok soğutucu kullanıyorsan değiştir iyi bir soğutucu al derimhicbir voltaj oc vs yapilmadi ama gta 5 de 10dk da 85 derece oldu ne yapmaliyim
Stok soğutucu kullanıyorsan bi tık notmalhicbir voltaj oc vs yapilmadi ama gta 5 de 10dk da 85 derece oldu ne yapmaliyim
bu ayarlar kalıcımı oluyor yoksa her seferinde yapcammıAynı durumu 1 hafta önce topladığım sistemde bende yaşadım. ben 12-13 derece düşürmeyi başardım. Anlatayım hemen. Öncelikle Ryzen Master indir , sonra alttaki fotoğraftaki ayarları yapacaksın ;
Alıntıyı görüntüle
1- Sağ taraftaki Control Mode menüsü sende Default olur , onu Manual yapacaksın.
2- CPU Clock Speed kısmını ve alttaki Voltage ayarını aynı benim gibi yap. Mavi ekran yemezsin ama çok düşük ihtimal olsa da mavi ekran eğer verirse PC yeniden kendini başlattığında yine burdan voltajı ufak ufak arttır.
3- Sol altta Settings kısmına gir ve sağdaki Time kısmını 120 Seconds yap.
4- Apply & Test kısmına tıkla ana ekrandan ve 2 dakikalık test başlayacak. Bu sadece mavi ekran yiyecek misin onu görmek için. Asıl testi OCCT Programı ile yapacaksın.
5- Anakartın modelini bilmiyorum o yüzden yardımcı olamam. Ancak bu MHz ayarını BIOS üzerinden de yazmalısın. Sende 3.6 dır , 4.0 yapman lazım.
---
OCCT kısmında ;Alıntıyı görüntüle
1- Soldan OCCT kısmını seç
2- Sağ üstten Sıcaklık de , Sonra anakartın değerleri çıkar ilk başta işaretlediğim oka tıklayıp işlemciyi göster. En baştaki sıcaklık anlık sıcaklıktır.
Son olarak;
Tam çıkmamış ama sol alttan testi başlat. Bitmesini bekle. Eğer sorun yoksa bir nebze de olsa işlemci stabil çalışır.
Bende stok soğutucu kullanıyorum. Tavsiyem bir an önce bir soğutucu almaya bak.
anakartım b550 gaming edge wifi nasıl 4.0 yaparım bilmiyorrumAynı durumu 1 hafta önce topladığım sistemde bende yaşadım. ben 12-13 derece düşürmeyi başardım. Anlatayım hemen. Öncelikle Ryzen Master indir , sonra alttaki fotoğraftaki ayarları yapacaksın ;
Alıntıyı görüntüle
1- Sağ taraftaki Control Mode menüsü sende Default olur , onu Manual yapacaksın.
2- CPU Clock Speed kısmını ve alttaki Voltage ayarını aynı benim gibi yap. Mavi ekran yemezsin ama çok düşük ihtimal olsa da mavi ekran eğer verirse PC yeniden kendini başlattığında yine burdan voltajı ufak ufak arttır.
4- Apply & Test kısmına tıkla ana ekrandan ve 2 dakikalık test başlayacak. Bu sadece mavi ekran yiyecek misin onu görmek için. Asıl testi OCCT Programı ile yapacaksın.
5- Anakartın modelini bilmiyorum o yüzden yardımcı olamam. Ancak bu MHz ayarını BIOS üzerinden de yazmalısın. Sende 3.6 dır , 4.0 yapman lazım.
---
2- Sağ üstten Sıcaklık de , Sonra anakartın değerleri çıkar ilk başta işaretlediğim oka tıklayıp işlemciyi göster. En baştaki sıcaklık anlık sıcaklıktır.
Son olarak;
Tam çıkmamış ama sol alttan testi başlat. Bitmesini bekle. Eğer sorun yoksa bir nebze de olsa işlemci stabil çalışır.
Anakartın modeli değil markasını söylemen lazım. Apply dediğin zaman ayarlar kaydedilir. Tek seferlik yani.bu ayarlar kalıcımı oluyor yoksa her seferinde yapcammı
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
anakartım b550 gaming edge wifi nasıl 4.0 yaparım bilmiyorrum
bir şey sormak istiyorum daha yeni alınmış bir işlemcide böylesine ayar yapmak ne derece mantıklı zaten 0 alınmış bir işlemci bu kadar ısınması çok garip gelioyr daha önce hiç amd işlemci kullanmadım ve pek bilgim yok ama böyle şeyler yapmak garip geliyor biraz bilgi verir misinAynı durumu 1 hafta önce topladığım sistemde bende yaşadım. ben 12-13 derece düşürmeyi başardım. Anlatayım hemen. Öncelikle Ryzen Master indir , sonra alttaki fotoğraftaki ayarları yapacaksın ;
Alıntıyı görüntüle
---
Son olarak;
Fabrikasyon olarak işlemciyi gerektiğinden fazla voltaj ve az GHz değeri veriyorlar. Bu da ısınmaya sebep oluyor. UnderVoltage ( UV ) yani voltaj düşürme yaparak hem sıcaklığı düşürüyorsun hem performansı arttırıyorsun. Stok soğutucu da yeterli gelmediğinden , asıl bu ayarları yapmak mantıksız ve sağlıksız.bir şey sormak istiyorum daha yeni alınmış bir işlemcide böylesine ayar yapmak ne derece mantıklı zaten 0 alınmış bir işlemci bu kadar ısınması çok garip gelioyr daha önce hiç amd işlemci kullanmadım ve pek bilgim yok ama böyle şeyler yapmak garip geliyor biraz bilgi verir misin
Bios üzerinden yapmak daha iyi olmaz mı ?Aynı durumu 1 hafta önce topladığım sistemde bende yaşadım. ben 12-13 derece düşürmeyi başardım. Anlatayım hemen. Öncelikle Ryzen Master indir , sonra alttaki fotoğraftaki ayarları yapacaksın ;
Alıntıyı görüntüle
---
Son olarak;
Önce Ryzen Master üzerinden stabil değerleri bulup ondan sonra OCCT ile de test edip en son BIOS ayarı yapmak daha kolay. Sürekli aç kapa yapman lazım BIOS'tan yaparsan. Çok uğraştırıcı ve sıkıntı çıkaracak bir durum.Bios üzerinden yapmak daha iyi olmaz mı ?
msiAnakartın modeli değil markasını söylemen lazım. Apply dediğin zaman ayarlar kaydedilir. Tek seferlik yani.
donanimarsivi.com