Ryzen 5 3600 rtx 3060 darboğaz

Requielme

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
327
Arkadaşlar Merhaba
sistemim öncelikle şu şekilde;
Msi b450m a promax
Ryzen 5 3600
16 gb 3200 mhz ram
gtx 3060 ekran kartı
650 watt 80 plus xigamtek psu
Lggn650 1080 p monitör 27 inch
Ekran kartını yeni aldım.Denemek için valorant açtım fakat takılmaktan oynayamadım.Ekran kartı driver son sürüm acaba sistem darboğazmı oluyor.Fikirlerinizi merak ediyorum.

İşlemciden darboğaz oluyor olabilir. Msi afterburnerden oyun oynarken kullanım yüzdelerine bakarsak daha iyi anlaşılır

Arkadaşlar Merhaba
Msi b450m a promax
Ryzen 5 3600
16 gb 3200 mhz ram
gtx 3060 ekran kartı
Ekran kartını yeni aldım.Denemek için valorant açtım fakat takılmaktan oynayamadım.Ekran kartı driver son sürüm acaba sistem darboğazmı oluyor.Fikirlerinizi merak ediyorum.
Hissedemeyecegin kadar az darboğaz olması lazım. İşlemci kullanımına, kaç mHz'de çalıştığını ve kaç voltajla çalıştığını oyun sırasında atabilirsen yardımcı olabiliriz.
Aynı şekilde ekran kartı kullanımını da başka ss ile atabilirsen, tercihen güzel grafik hikayeli bi oyunda yüksek ayarlarda olsun.

darboğaz olur ama dediğin kadarda takılmaktan oynatmayacak kadar olmaz

Hissedemeyecegin kadar az darboğaz olması lazım. İşlemci kullanımına, kaç mHz'de çalıştığını ve kaç voltajla çalıştığını oyun sırasında atabilirsen yardımcı olabiliriz.
Aynı şekilde ekran kartı kullanımını da başka ss ile atabilirsen, tercihen güzel grafik hikayeli bi oyunda yüksek ayarlarda olsun.
hangi program ile bunları size sağlıklı bir şekilde ulaştırabilirim.Ekran kartım inno 3d ichill

Yani 3600 ve 3060 beraber kullanabiliyor olman lazım. Belki çok az bir darboğaz söz konusu olabilir ama bunu da hissetmezsin. tahminimce, bios güncelle sonra problemin düzelir.

hangi program ile bunları size sağlıklı bir şekilde ulaştırabilirim.Ekran kartım inno 3d ichill
MSI Afterburner indirebilirsiniz
İndirirken rivatuner indirmenizi isteyecek tikli olarak gelir o ama siz tiki kaldırmayın diye söylüyorum onu indirmeniz şart

Hocam msi afterburner kullanabilirsiniz.
Uygulama biraz karışık kullanım kılavuzunu internetteki videolardan bulabilirsiniz.

R5 5500 ile 2080 kullanıyorum darboğaz yok. 3600 ile 5500 yakın güçte işlemciler, darboğaz olmaması lazım.

Arkadaşlar Merhaba
Msi b450m a promax
Ryzen 5 3600
16 gb 3200 mhz ram
gtx 3060 ekran kartı
Valorant gibi bir oyunda bu tarz bir takılma yaşaman normal görünmüyor.
HDD mi var SSD mi?

Açıkçası ben rx6600xt ile r5 3600 kullanıyordum. Rx6600xt, rtx 3060'dan daha güçlü bi kart olduğunu varsayarsak, aldığım darboğaz, ryzen 5 5600'e geçtiğim zaman aldığım 0 darboğaz ile çok ufak fark edildi, dediğim gibi hissedemeyecegin kadar az darboğaz yaşaman lazım.

Arkadaşlar msi afterburnda değerler bunlar ssd kullanıyorum.

Ekler

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    506.9 KB · Hit: 84
  • Adsız1.jpg
    Adsız1.jpg
    505 KB · Hit: 102
Arkadaşlar msi afterburnda değerler bunlar ssd kullanıyorum.
Hocam FPS'in solunda ki tiki açıp onu da izlemeye alır mısınız FPS'i göremediğimiz için bir yorum yapamıyorum ama bir sıkıntı yok gibi gözüküyor
Birde sizi zahmet CPU Temperutare'ı açarsınız harika olur

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,187,426
Üyeler
188,423
Son üye
kozama
Geri