Ne gibi bir hata veriyor mesela? Çünkü açık bırakıp içeride takılırım yani hata verdiğinde masa başında olmasam bile anlar mıyım?Prime95 indir testi aç 30 dk hatta almazsa hiçbir çekirdek hayırlı olsun.
AIDA64 testi yapabilirsin.4.2 Ghz 1.2500V normal mi bir problem çıkartır mı?
Çekirdek fazla ısınırsa kendi kapatıyorNe gibi bir hata veriyor mesela? Çünkü açık bırakıp içeride takılırım yani hata verdiğinde masa başında olmasam bile anlar mıyım?
Bence 80 derece değil de 85-90 nı görmezse iyi çünkü normal günlük kullanım vb oyunlarda dahil %100 işlemci kullanmıyor.AIDA64 testi yapabilirsin.
10-15 dk açık kalsın 80 dereceyi geçmezse gayet iyi.
Sıvı soğutman yoksa işlemcilerde o dereceleri görmeden otomatik kapatır genelde.Bence 80 derece değil de 85-90 nı görmezse iyi çünkü normal günlük kullanım vb oyunlarda dahil %100 işlemci kullanmıyor.
85-90 derecelerde hiçbir işlemci kapanmaz dostum.Sıvı soğutman yoksa işlemcilerde o dereceleri görmeden otomatik kapatır genelde.
Hayır o derecelerde kapanmaz işlemciler 95-100derecelerde kapatır işlemci kendini 95e yaklaştıkça frekans düşürür stres testinde 90lara ulaşsa bile oyunda 90lara ulaşmaz ama oyunda 90a ulaşırsa sorun olur ayrıca işlemcinin kapanma sıcaklığıyla sıvı soğutmanin bir alakası yok belirtiyim bunu daSıvı soğutman yoksa işlemcilerde o dereceleri görmeden otomatik kapatır genelde.
Sensör her işlemcide aynı olmaz. Sıvı soğutmayla kapanmanın zaten alakası yok öyle bir şey mi demişim ben? Sıvı soğutma olduğunda sıcaklık daha az olacağı için maksimum dereceleri görmez alakası böyle var.Hayır o derecelerde kapanmaz işlemciler 95-100derecelerde kapatır işlemci kendini 95e yaklaştıkça frekans düşürür stres testinde 90lara ulaşsa bile oyunda 90lara ulaşmaz ama oyunda 90a ulaşırsa sorun olur ayrıca işlemcinin kapanma sıcaklığıyla sıvı soğutmanin bir alakası yok belirtiyim bunu da
Dostum prime95 testinde 90-95 derece çıkması bir anlam ifade etmez çünkü extra zorlayan bir test o günlük kullanımda ve oyunlarda zaten işlemci %100 kullanmaz.Sensör her işlemcide aynı olmaz. Sıvı soğutmayla kapanmanın zaten alakası yok öyle bir şey mi demişim ben? Sıvı soğutma olduğunda sıcaklık daha az olacağı için maksimum dereceleri görmez alakası böyle var.
Ek olarak birçok işlemci 90-95 derecede kapatsa da 80-85 derecede çalışması sağlıklı olmaz.
Örneğin benim işlemcim 95.
İşlemcilerin aynı olmadığını biliyorum ama silikon kalitesi en yüksek işlemci de 95-100derecede kapanır silikonu en kotu işlemci de 95-100de kapanır sisteme zarar vermemek için yeni nesil işlemcilerde prime95 testinde 95derece evet iyi değil ama oyunlarda 80derecelerde gezinmesi normal eğer güçlü bir islemciyse ve stok sogutucuysa normalSensör her işlemcide aynı olmaz. Sıvı soğutmayla kapanmanın zaten alakası yok öyle bir şey mi demişim ben? Sıvı soğutma olduğunda sıcaklık daha az olacağı için maksimum dereceleri görmez alakası böyle var.
Ek olarak birçok işlemci 90-95 derecede kapatsa da 80-85 derecede çalışması sağlıklı olmaz.
Örneğin benim işlemcim 95.