Ryzen 5 3600 Undervolt Değerlerim Nasıl?

sezo31

80+
Reaksiyon skoru
3
Selamlar. İkinci el topladığım sistemimdeki R5 3600 bilindiği gibi ısınma sorunu yaşıyordu. Biostan baktığımda 1.45V verilmiş ki aşırı fazla. Giderek aşağı indirdim voltajı. Core boost performance kapalı, Cpu Ratio All cores 42x, Core Cpu voltage 1.1875 şu an. Single Core cinebech testi yaptım şu anlık sadece ve stok soğutucu kullanmama ve kasamda sadece bir fan olmasına rağmen 64 dereceyi geçmedi ve 1248 puan aldım. Boşta sıcaklıkların yine de yüksek olduğunu düşünsem de yapacak bir şey yok. Kule tipi alacak bütçem yok şu an. Stok fan montajı doğru ve termal macun yeni. Bu arada asıl önemli olan multicore testini yapamadım çünkü aşırı ısınıyor rahat 90ları geçiyor işlemci. Harbici yük altında daha test edemedim yani.

Sorum, bu değerler normal mi? Sıkıntı yaratır mı? Yük altında crash vereceğini düşünüyorum çünkü araştırdığım zaman şu anki verdiğim voltaj oldukça düşük duruyor. Silicon sağlam da olabilir bilmiyorum. Sıkıntı yaşarsam güncelleme yaparım ve voltaj değerleri hakkında konuşuruz. Hw infoda'da voltaj değeleri stabil gözüküyor.

Ekler

• cb single core test.webp
    cb single core test.webp
    96.8 KB · Hit: 16
  • değerler.webp
    değerler.webp
    181.1 KB · Hit: 13
  • hwinfo.webp
    hwinfo.webp
    170.8 KB · Hit: 14
Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç