Neler Yeni

ryzen 5 3600 vs 3600x

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Halledilir. Ama soğutucunun Marka modelide önemli. Ve Isınma sorunu yok çok fazla.
kule tibi bir soğutucuyla halledilebilirmi sizce? anakart da değişecek bu arada biodaki kart olmayacak ''Asus tuf b450 pro gaming'' aldım gelmesini bekliyorum

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13
Hayır olmaz.

3600 de ısınma problemleri yok. Bu bilgiyi nereden aldınız? Sadece stok soğutucusu çok düşük kalıyor. Ek bir soğutucuyla gayet yeterli olacaktır 3600. Aradaki 400 TL farkına vermeye değmez.

Isınma sorunu derken işlemciyi kastetmedim. Arkadaşın anlayacağı dilde dedim.

Gizemss

80+ Gold
En İyi Cevap
6
Dahası  
Reaksiyon skoru
16,111
İsim
Gizem
İlgilendiği Kategoriler
PC Oyunları, sanırım.
Isınma sorunu derken işlemciyi kastetmedim. Arkadaşın anlayacağı dilde dedim.
"3600'de ısınma sorunları var ama 3600X'de yok." dediniz. Burada işlemci dışında neyi kastettiğinizi anlamadım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
129
İsim
Emre Balyenez
Uzun vadede kullacağanızı düşünürsek ben 3600x alırdım. Birde başkalarına saçma gelebilir ama şöyle bir inancım var. O.C için üretilen modeller hız aşırtmaya dayanıklı olmak zorunda ve kullanılan malzeme kalitesi daha kaliteli olmak zorunda. Bu sebeple siz hız aşırtmadan kullanacaksanız daha uzun ömürlü olacaktır. (Normalde işlemci çok zor bozulan bir parçadır. Ama yinede fikrimi belirtmek istedim)

Rdvangunes

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
251
İsim
Rıdvan Güneş
3600x alsam da bir soğutucu gerekmeyekmidir peki=?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Halledilir. Ama soğutucunun Marka modelide önemli. Ve Isınma sorunu yok çok fazla.
bu tarz bir soğutucu mesela

Uzun vadede kullacağanızı düşünürsek ben 3600x alırdım. Birde başkalarına saçma gelebilir ama şöyle bir inancım var. O.C için üretilen modeller hız aşırtmaya dayanıklı olmak zorunda ve kullanılan malzeme kalitesi daha kaliteli olmak zorunda. Bu sebeple siz hız aşırtmadan kullanacaksanız daha uzun ömürlü olacaktır. (Normalde işlemci çok zor bozulan bir parçadır. Ama yinede fikrimi belirtmek istedim)
yani bu işlemci sonuçta ekran kartı yükseltsem bile kullanabileceğim bi işlemci durmadan değiştirilecek bişey olduğunu düşünmüyorum kalıcı olması açısından ve overclock potansiyeli açısından 3600x daha mantıklı olabilir dediğiniz gibi

Gizemss

80+ Gold
En İyi Cevap
6
Dahası  
Reaksiyon skoru
16,111
İsim
Gizem
İlgilendiği Kategoriler
PC Oyunları, sanırım.
3600x alsam da bir soğutucu gerekmeyekmidir peki=?

bu tarz bir soğutucu mesela

yani bu işlemci sonuçta ekran kartı yükseltsem bile kullanabileceğim bi işlemci durmadan değiştirilecek bişey olduğunu düşünmüyorum kalıcı olması açısından ve overclock potansiyeli açısından 3600x daha mantıklı olabilir dediğiniz gibi
Bütçe varsa; https://urun.n11.com/sogutucu-ve-fa...VBMAYCh3CDQYgEAQYBCABEgJ_o_D_BwE&gclsrc=aw.ds

Bunu öneriyorum. Çok rahat O.C yaparsınız ve gayet iyi soğutur.

Rdvangunes

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
251
İsim
Rıdvan Güneş
Bütçe varsa; https://urun.n11.com/sogutucu-ve-fa...VBMAYCh3CDQYgEAQYBCABEgJ_o_D_BwE&gclsrc=aw.ds

Bunu öneriyorum. Çok rahat O.C yaparsınız ve gayet iyi soğutur.
benim bir de monitör alma gibi bi düşüncem var buradan ne kadar kısarsam aslında monitör için bütçe toplamam daha kolay olacak :) ama bu demek değildir ki dandik dandik parçalar almalıyım. Tabikide bilgisayar parçaları ucuz şeyler değil ileride sorun çıkarmaması için kaliteli parçalar kullanmak gerek.

Gizemss

80+ Gold
En İyi Cevap
6
Dahası  
Reaksiyon skoru
16,111
İsim
Gizem
İlgilendiği Kategoriler
PC Oyunları, sanırım.
benim bir de monitör alma gibi bi düşüncem var buradan ne kadar kısarsam aslında monitör için bütçe toplamam daha kolay olacak :) ama bu demek değildir ki dandik dandik parçalar almalıyım. Tabikide bilgisayar parçaları ucuz şeyler değil ileride sorun çıkarmaması için kaliteli parçalar kullanmak gerek.
O halde soğutucuyu 2. plana atın. Şimdilik stok fan ile idare edin. Daha sonra bütçe ayarlayıp soğutucu alın.

Rdvangunes

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
251
İsim
Rıdvan Güneş
O halde soğutucuyu 2. plana atın. Şimdilik stok fan ile idare edin. Daha sonra bütçe ayarlayıp soğutucu alın.
bu durumda 3600x soğutucusu iyi olduğu için daha iyi bir tercih midir yoksa 3600 almak yeterli olacakmıdır :) bu ikisi arasında çok kaldım gerçekten

Gizemss

80+ Gold
En İyi Cevap
6
Dahası  
Reaksiyon skoru
16,111
İsim
Gizem
İlgilendiği Kategoriler
PC Oyunları, sanırım.
bu durumda 3600x soğutucusu iyi olduğu için daha iyi bir tercih midir yoksa 3600 almak yeterli olacakmıdır :) bu ikisi arasında çok kaldım gerçekten
3600 stok soğutucusuyla birlikte yüksek oyunlarda 70-75 dereceleri görebilir. 3600x 60-70 arası gider gelir. Ve arada FPS farkı bile olmayacak neredeyse. Sizin kararınız. Ben 400 TL farka değmeyeceğini düşünüyorum.

Rdvangunes

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
251
İsim
Rıdvan Güneş
3600 stok soğutucusuyla birlikte yüksek oyunlarda 70-75 dereceleri görebilir. 3600x 60-70 arası gider gelir. Ve arada FPS farkı bile olmayacak neredeyse. Sizin kararınız. Ben 400 TL farka değmeyeceğini düşünüyorum.
bu sitede en ucuzu ama kutusuz burada hemen hemen 150 -200 tl gibi bir fark kalıyor arada ama güvenilir mi? acaba?

Gizemss

80+ Gold
En İyi Cevap
6
Dahası  
Reaksiyon skoru
16,111
İsim
Gizem
İlgilendiği Kategoriler
PC Oyunları, sanırım.
bu sitede en ucuzu ama kutusuz burada hemen hemen 150 -200 TL gibi bir fark kalıyor arada ama güvenilir mi? acaba?
Konunuza yanıt verdim. Güvenmemenizden yanayım. Siteyi ilk defa gördüm çünkü. Kutusuz sıkıntı olmaz.

Rdvangunes

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
251
İsim
Rıdvan Güneş
Top Bottom