Neler Yeni

Ryzen 5 5500 stok soğutucusundan gelen cızırtı

KeremmOz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
KeremmOz
Ryzen 5 5500 stok soğutucusundan ses geliyor.Sıcaklığında ,fps de hiçbir sıkıntı yok sadece cızırtı geliyor.Gta 5 açtığımda cızırtı başlıyor,alt tab veya alt f4 attığım an kesiliyor.Yani yük altında çıkıyor sadece.Normalmi?Ve ses ileride artar mı?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Buda linki oyun oynarken rahatsız etmiyor.Hatta dikkatli dinlemedikçe anlaşılmıyor ama hani sistem yeni olduğu için önemli bir sıkıntı varsa değişim veya iade istiyim bu yüzden soruyorum.Bilen arkadaşlar yardımcı olur musunuz

Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Ali Osman Torun
İlgilendiği Kategoriler
Elektronik, Yazılım, Donanım, RaspberryPi
Instagram
aliosman3425
Discord
AliOsman3425#6432
Soğutucudan çıkmıyordur, işlemci çevresinde anakart üstündeki bobinlerden geliyordur. Coil whine (Bobin vınlaması) deniyor, bir sorun olmaz benim de ekran kartında var aynı ses. Yük altında artıyor.

Ses kaydını dinledim bobin vızıltısı bence.

Son düzenleme:

KeremmOz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
KeremmOz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Soğutucudan çıkmıyordur, işlemci çevresinde anakart üstündeki bobinlerden geliyordur. Coil whine (Bobin vınlaması) deniyor, bir sorun olmaz benim de ekran kartında var aynı ses. Yük altında artıyor.

Ses kaydını dinledim bobin vızıltısı bence.
Herkes öyle diyor hocam coil whine dir diyor.Peki bu sorun ileride bir sikinti çıkartır mı?Sistem daha 5 günlük olduğu için önemli bir sorun iade veya değişim falan isteyeceğim ama uğraşmak da istemiyorum.Ses öyle aşırı bir sekilfe rahatsız etmiyor.Eğilip kasayı cankulağıyla dinleyince geliyor bu cızırtı.Ne diyorsunuz ne yapmam gerek

Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Ali Osman Torun
İlgilendiği Kategoriler
Elektronik, Yazılım, Donanım, RaspberryPi
Instagram
aliosman3425
Discord
AliOsman3425#6432
Herkes öyle diyor hocam coil whine dir diyor.Peki bu sorun ileride bir sikinti çıkartır mı?Sistem daha 5 günlük olduğu için önemli bir sorun iade veya değişim falan isteyeceğim ama uğraşmak da istemiyorum.Ses öyle aşırı bir sekilfe rahatsız etmiyor.Eğilip kasayı cankulağıyla dinleyince geliyor bu cızırtı.Ne diyorsunuz ne yapmam gerek
Sistem performans testlerinde muadilleri ile aşağı yukarı aynı sonuçları veriyorsa problem yok demektir. Benim sistemde yeni, aynı ses var. 4 aydır bir problem yok. Performans testlerinde muadillerinden daha iyi çıktı :) ve bendeki ses daha yüksek, oyundayken kasanın bir metre uzağından rahatça duyuluyor. Bence iadelik bir durum değil. Gelecekte de bir sorun çıkarmaz. Aynı ses bir önceki bilgisayarımın anakartından geliyordu 5 yıl kullandım halâ çalışıyor.

KeremmOz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
KeremmOz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sistem performans testlerinde muadilleri ile aşağı yukarı aynı sonuçları veriyorsa problem yok demektir. Benim sistemde yeni, aynı ses var. 4 aydır bir problem yok. Performans testlerinde muadillerinden daha iyi çıktı :) ve bendeki ses daha yüksek, oyundayken kasanın bir metre uzağından rahatça duyuluyor. Bence iadelik bir durum değil. Gelecekte de bir sorun çıkarmaz. Aynı ses bir önceki bilgisayarımın anakartından geliyordu 5 yıl kullandım halâ çalışıyor.
Ha hocam şu an kullanıyorum zaten kulaklık takınca ses gelmiyor.Kulakliksız da aşırı rahatsız etmiyor.İade veya değişim zaten almiyorlarmis.Sadece ürünü garantiye yolla dediler.Ama bu ses için 1 ay yolla al falan uğraşmam.Hem aynı ekran kartını geri yolluyorlarmis problem yok diye.Sizin de dediğiniz gibi oyunlarda bı problem yok hatta baya sağlam fps ler ve sıcaklıklar alıyorum.Artik sesi duymamaya çalışacağım teşekkürler

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,053,105
Üyeler
167,251
Son üye
crystallreed
Top Bottom