GrandTurko
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 149
- İsim
- Hüseyin Ege Karakışla
Herkese merhabalar dilerim.
İşlemcim Ryzen 5 5500, aslında undervolt a pek gerek yok. Boşta 50-55, yükte 80-85 arası sıcaklıklarım vardı. Gayet normal.
Fakat Undevolt yaptığımda boşta 37 dereceyi, Yük altında 70 derecelerdeydi.
Performansta gözle görülür bir şey hissetmedim.
UNDERVOLT NEDİR?
Undervolt = Voltaj düşürme
Undervolt; Türkçe karşılık olarak işlemci çalışma voltajını düşürme olarak bilinmektedir. İşlemci voltajının düşürülmesiyle beraber ısınmanın önüne geçilmesi sağlanır.
Yani Tersine Overclock ta diyebiliriz.
UNDERVOLT NASIL YAPILIR?
Öncelikle benim anakartım Asus Prime B450M-A II
Bilgisayarımız açılrken DEL tuşuna art arda basıyoruz ve karşımıza bios ekranı geliyor.
Sağ alt tarafta Advanced Mode tıklıyoruz.
Ai Tweaker kısmına geliyoruz
Aşağı indiğimizde
VDDCR CPU Voltage'ı "Auto" dan "Offset Mode" a ayarlıyoruz
VDDCR CPU Offset Mode Sign Kısmını "-" Yapıyoruz. (Bu bizim ""Under""volt yapmamızı sağlıyor)
Sonra Bir altta
VDDCR CPU Voltage kısmını "+" tuşuna basarak ayarlıyoruz
Benim Tavsiyem 0.15 voltage yapmanız. Çok fazla değil Çok azda değil. Bu sayede sistemimizde illa ki performans kaybı oluyor fakat sistemin ömrü uzuyor ve daha Kararlı çalışıyor.
İyi günler dilerim.
İşlemcim Ryzen 5 5500, aslında undervolt a pek gerek yok. Boşta 50-55, yükte 80-85 arası sıcaklıklarım vardı. Gayet normal.
Fakat Undevolt yaptığımda boşta 37 dereceyi, Yük altında 70 derecelerdeydi.
Performansta gözle görülür bir şey hissetmedim.
UNDERVOLT NEDİR?
Undervolt = Voltaj düşürme
Undervolt; Türkçe karşılık olarak işlemci çalışma voltajını düşürme olarak bilinmektedir. İşlemci voltajının düşürülmesiyle beraber ısınmanın önüne geçilmesi sağlanır.
Yani Tersine Overclock ta diyebiliriz.
UNDERVOLT NASIL YAPILIR?
Öncelikle benim anakartım Asus Prime B450M-A II
Bilgisayarımız açılrken DEL tuşuna art arda basıyoruz ve karşımıza bios ekranı geliyor.
Sağ alt tarafta Advanced Mode tıklıyoruz.
Ai Tweaker kısmına geliyoruz
Aşağı indiğimizde
VDDCR CPU Voltage'ı "Auto" dan "Offset Mode" a ayarlıyoruz
VDDCR CPU Offset Mode Sign Kısmını "-" Yapıyoruz. (Bu bizim ""Under""volt yapmamızı sağlıyor)
Sonra Bir altta
VDDCR CPU Voltage kısmını "+" tuşuna basarak ayarlıyoruz
Benim Tavsiyem 0.15 voltage yapmanız. Çok fazla değil Çok azda değil. Bu sayede sistemimizde illa ki performans kaybı oluyor fakat sistemin ömrü uzuyor ve daha Kararlı çalışıyor.
İyi günler dilerim.