Neler Yeni

Ryzen 5 5600 - ASUS ROG STRIX Radeon RX 6600 XT OC 8GB'lı Sistem Sizce Nasıl?

Swerv

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,225
İsim
Efe Kırmaz
İşlemci : AMD Ryzen 5 5600 3.5GHz 32MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 7nm İşlemci
Anakart : ASUS PRIME B450M-K II 4400MHz (OC) DDR4 SOKET AM4 D-Sub DVI-D HDMI M.2 mATX Anakart
Ram : GoodRam 8GB IRDM PRO 3600MHz CL18 DDR4 Siyah Single Kit Ram
Ekran Kartı : ASUS ROG STRIX Radeon RX 6600 XT OC 8GB GDDR6 128 Bit Ekran Kartı
Ssd : KIOXIA EXCERIA 480GB SATA 3.0 2.5 SSD (555MB Okuma / 540MB Yazma)
Kasa : POWER BOOST X58RGB 650W 80+ Mesh RGB Tempered Glass USB 3.0 Mid Tower Kasa
Sistemin Fiyatı 14.489 TL Sizce Nasıl?
Psu kötü, ssd kötü, rog strixli bir sistemde en kötü b550m ya da b550 görmeyi beklerdim hocam.

Whisky

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
69
İsim
Mert
Discord
Whisky#1111

AshenOne

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
117
İsim
Furkan
O sisteme fiyat fazla. Anakart PCI 3.0 işlemci güzel ama 4.0 destekli bir anakartta daha fazla performans alırsın. Ramlar cl18 kötü değil ama ekran kartını Rog çakıp geri kalanını giriş seviye doldurmuşlar resmen. Normalde m.2 olur hep böyle sistemlerde bunda sata SSD var. Rog ekran kartları çok kalitelidir ama RX 6600 XT için o fiyat fazla. Genel olarak kalitesiz ve pahalı bir kasa sadece işlemci ve ekran kartı kurtarıyor. Evet ikisini tek tek alınca belki dediğin sayılara çıkıyordur ama ona da gerek yok zaten. Bence biraz daha sabırlı olup, iyi araştırıp güzel bir hazır sistem yakalayabilirsin. Yakın tarihte RX 6700 XT li sistem neredeyse bu fiyattı. Ben de bu erkan kartı ve işlemciye sahibim ama diğer parçalarım oldukça kaliteli ve 13 bine mâl ettim. (Tek tek indirimlerde kendim topladım)

Diğer parçalar önemli değil ileride değişebilirim diyorsun ama ekstra masraf onun yerine zaten daha yüksek bir sistem alırsın.

Whisky

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
69
İsim
Mert
Discord
Whisky#1111
O sisteme fiyat fazla. Anakart PCI 3.0 işlemci güzel ama 4.0 destekli bir anakartta daha fazla performans alırsın. Ramlar cl18 kötü değil ama anakartı Rog çakıp geri kalanını giriş seviye doldurmuşlar resmen. Normalde m.2 olur hep böyle sistemlerde bunda sata SSD var. Rog ekran kartları çok kalitelidir ama RX 6600 XT için o fiyat fazla. Genel olarak kalitesiz ve pahalı bir kasa sadece işlemci ve ekran kartı kurtarıyor. Evet ikisini tek tek alınca belki dediğin sayılara çıkıyordur ama ona da gerek yok zaten. Bence biraz daha sabırlı olup, iyi araştırıp güzel bir hazır sistem yakalayabilirsin. Yakın tarihte RX 6700 XT li sistem neredeyse bu fiyattı. Ben de bu erkan kartı ve işlemciye sahibim ama diğer parçalarım oldukça kaliteli ve 13 bine mâl ettim. (Tek tek indirimlerde kendim topladım)

Diğer parçalar önemli değil ileride değişebilirim diyorsun ama ekstra masraf onun yerine zaten daha yüksek bir sistem alırsın.
Şu anda 14500e ne yapmamı tavsiye edersin peki

byhorozkentli

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,608
İsim
Deniz Bey
Kredi kartı kullanıyor musun peki taksitle parça alma şansın varmı, psu kötü deniyor ilerde değişirim demişsin belki 2. Gün psu dan kaynaklı sorun olacak ve diğer parçalar zarar görecek sistemin en önemli parçası psu dur, isterse en iyi ekran kartı İşlemciye sahip ol psu sakatsa o kasadan hayır gelmez millet bunu anlatmaya çalışıyor nitro + gayet başarılı bi Karttır ,ayrıca @Ckribrahim e söylediğin boş yorumla Gold olmuşsun lafı büyük saygısızlıktır o üye ye adam sana durumu izah etmeye çalışıyor sen nasıl davranmışsın bu lafından dolayı özür dilemelisin yoksa tüm forumu karşına almış olursun

AshenOne

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
117
İsim
Furkan
Şu anda 14500e ne yapmamı tavsiye edersin peki
Şuan bütçen en fazla buysa biraz fiyatları takip edip piyasayı araştırmanı önerebilirim. Ekran kartı ve işlemci güzel ama diğer parçaları ileride seni tatmin etmeyebilir veya belli bir süre sonra içine sinmeyebilir.

Öncelikle en büyük tavsiyem PCI 4.0 uyumlu anakart alman eğer o işlemciyi kullanacaksan. PSU zaten sağlıklı değil onu değiştirdim demişsin. Ramlari Cl 17 veya 16 yapabilirsin. Ekran kartı ve işlemci haricindeki parçalar göze çok gözükmeyebilir ama ileride değiştirdiğin zaman sistemin fiyatı sana bir üst model ekran kartlı sistem fiyatına gelecek.

Ekran kartı olarak sapphire nitro+ (7000) veya gigabayt (8000)alabilirsiniz. İnceHesap indirimlerinde 3 fanlı XFX Qick modeli 6500 liraya düştüğü oluyor. Anakart MSİ b550m-A pro şuan 1477 lira. Akakçe üzerinden. Bu saatten sonra düşer mi bilmiyorum ama MSI b550m Mortal 1500 e falan düşüyor arada bir. En son 1 ay önce düşmüş. Ryzen 5 5600 geçenlerde 3600 liraya düştü.

Demem o ki eğer acil bir durum yoksa iş için almıyorsan biraz piyasayı araştırıp, fiyatları takip edebilirsin. O paraya öyle sistemi her türlü bulursun zaten. Rog olmaz dual olur veya MSI olur.

Kürşat Arslan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,573
İsim
Kürşat Arslan
İlgilendiği Kategoriler
İNDİRİM PAYLAŞIMLARI, MİNİNG, GAMİNG PC BİLEŞENLERİ
Şuan piyasada 5600 ve 6600xt li bundan daha uygunu yok. 13500 TL'ye i5 11400f li sistem vardı. Stok bitmiş herhalde göremedim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
2,116
İsim
Osman
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar

emrealtas

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Emre
Sistem güzel psu ve ssd değişmek lazım bunları değişincede fiyat biraz artıcaktır bu bağlamda fiyatı dezavantaj olacaktır işlemci güzel ekran kartının xt olmasıda ayrıca ramlar mhz yüksek c18 gecikme değeride süper ama fiyat tartışılır

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,048,402
Üyeler
166,370
Son üye
yavox
Top Bottom