Psu kötü, ssd kötü, rog strixli bir sistemde en kötü b550m ya da b550 görmeyi beklerdim hocam.İşlemci : AMD Ryzen 5 5600 3.5GHz 32MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 7nm İşlemci
Anakart : ASUS PRIME B450M-K II 4400MHz (OC) DDR4 SOKET AM4 D-Sub DVI-D HDMI M.2 mATX Anakart
Ram : GoodRam 8GB IRDM PRO 3600MHz CL18 DDR4 Siyah Single Kit Ram
Ekran Kartı : ASUS ROG STRIX Radeon RX 6600 XT OC 8GB GDDR6 128 Bit Ekran Kartı
Ssd : KIOXIA EXCERIA 480GB SATA 3.0 2.5 SSD (555MB Okuma / 540MB Yazma)
Kasa : POWER BOOST X58RGB 650W 80+ Mesh RGB Tempered Glass USB 3.0 Mid Tower Kasa
Sistemin Fiyatı 14.489 TL Sizce Nasıl?
Bak sende söylüyorsun insanlara.Sende kanka insanlara yardımcı olmaya çalışmak yerine egonu tatmin etmeye devam et
Hocam Psu'yu bununla değiştirdim : Cooler Master MasterBox MB511 ARGB 650W 80+ Bronze Tempered Glass USB 3.2 Mid Tower KasaPsu kötü, ssd kötü, rog strixli bir sistemde en kötü b550m ya da b550 görmeyi beklerdim hocam.
Şu anda 14500e ne yapmamı tavsiye edersin pekiO sisteme fiyat fazla. Anakart PCI 3.0 işlemci güzel ama 4.0 destekli bir anakartta daha fazla performans alırsın. Ramlar cl18 kötü değil ama anakartı Rog çakıp geri kalanını giriş seviye doldurmuşlar resmen. Normalde m.2 olur hep böyle sistemlerde bunda sata SSD var. Rog ekran kartları çok kalitelidir ama RX 6600 XT için o fiyat fazla. Genel olarak kalitesiz ve pahalı bir kasa sadece işlemci ve ekran kartı kurtarıyor. Evet ikisini tek tek alınca belki dediğin sayılara çıkıyordur ama ona da gerek yok zaten. Bence biraz daha sabırlı olup, iyi araştırıp güzel bir hazır sistem yakalayabilirsin. Yakın tarihte RX 6700 XT li sistem neredeyse bu fiyattı. Ben de bu erkan kartı ve işlemciye sahibim ama diğer parçalarım oldukça kaliteli ve 13 bine mâl ettim. (Tek tek indirimlerde kendim topladım)
Diğer parçalar önemli değil ileride değişebilirim diyorsun ama ekstra masraf onun yerine zaten daha yüksek bir sistem alırsın.
Şuan bütçen en fazla buysa biraz fiyatları takip edip piyasayı araştırmanı önerebilirim. Ekran kartı ve işlemci güzel ama diğer parçaları ileride seni tatmin etmeyebilir veya belli bir süre sonra içine sinmeyebilir.Şu anda 14500e ne yapmamı tavsiye edersin peki
Bu değil arkadaş sata SSD kullanıyor 480gb bu işe M2 nwme 500gb kullanıyor ikinci olarak burda 5600x var adamın attığı ise 5600 sisteme gelicek olursak kötüBundan bahsediyor herhalde
ITOPYA | Gaming Ürünler ve Bilgisayar Bileşenlerinin Yeni Dünyası
ITOPYA | Gaming Ürünler ve Bilgisayar Bileşenlerinin Yeni Dünyasıwww.itopya.com