Ryzen 5 5600 için anakart önerisi

hocam biostar hakkında kötü yorum bulamadım ama iyi yorumda bulamadım 3k ya 2. el b450 tomahawk / asus tuf / msi gaming pro alınır mı sence?
alınır hocam. 3 küsürlere çıktığında 3.5-3700 gigabyte b550 lerde var. tomahawklar vs

alınır hocam. 3 küsürlere çıktığında 3.5-3700 gigabyte b550 lerde var. tomahawklar vs
hocam 3.5 pg ile oluyor sana 3.8 gerek yok zaten pg ile satmıyor b550 satanlar

hocam 3.5 pg ile oluyor sana 3.8 gerek yok zaten pg ile satmıyor b550 satanlar
beniö çevremde var ilan 3500 e falan da bu kadar çıkmışken de 5 e git sıfır al diyoe bi yanımda. Elimde a520 var kfg li 2 den sallamayı düşünüyorum. 3k ekleyerek kart alxam. 3.5 a alırsam da 1.5 eklicem. Maaş yatsın bakacam ya.

beniö çevremde var ilan 3500 e falan da bu kadar çıkmışken de 5 e git sıfır al diyoe bi yanımda. Elimde a520 var kfg li 2 den sallamayı düşünüyorum. 3k ekleyerek kart alxam. 3.5 a alırsam da 1.5 eklicem. Maaş yatsın bakacam ya.
b450 tomahawk Max aldım umarım sorunsuz gelir.

b450 tomahawk Max aldım umarım sorunsuz gelir.
atsana hocam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

MSI B450 Tomahawk MAX ARGB (Addressable RGB) durumu:

🔎 Özet:
👉 MSI B450 Tomahawk Max genellikle yalnızca klasik 12 V RGB (4-pin) header’lar ile gelir, yani modern 5 V addressable RGB (ARGB) header’ı genellikle yoktur. Bu da şunu demek:

ARGB (3-pin 5 V) fanları veya LED şeritlerini doğrudan anakarta bağlayamazsınız. Eğer bağlarsanız yanabilir veya çalışmaz.
Tom's Hardware Forum
+1

🧩 Detaylar:

Birçok kullanıcı ve forumda Tomahawk Max’in sadece 12 V RGB header’lara sahip olduğu (JRGB1/JRGB2) ve bunun ARGB desteklemediği belirtiliyor.
Reddit
+1

Bazı kişiler yanlışlıkla ARGB header olduğunu söylemiş olsa da, resmi spesifikasyonlarda 5 V ARGB header yer almadığı ve çoğu deneyimde bunun doğrulandığı görülüyor.
Tom's Hardware Forum

Yani MSI Mystic Light ile RGB kontrolü yapabilirsiniz ama bu sadece 4-pin 12 V RGB cihazlar (tek renk ya da basit RGB efektli) içindir, her bir LED adreslenebilir ARGB efektini desteklemez.
Reddit

💡 Ne yapabilirsiniz?

ARGB fan veya 5 V LED şerit kullanmak istiyorsanız:
✅ Harici ARGB kontrolcü/hub alıp fanları ona bağlamak ve PSU’dan + anakart USB Header üzerinden kontrol etmek.
✅ Kontrolcü üzerinden MSI Mystic Light veya fan üreticisinin kendi yazılımı ile RGB’yi senkronize etmek.

⚠️ Önemli:
5 V ARGB cihazını 12 V RGB anakart header’ına doğrudan takmayın; yanlış voltaj LED’leri bozabilir.
Tom's Hardware Forum

chatgpt böyle diyo benimde kafamı bozuyo

hocam valla argb bileşenim sadece ekran kartı rgb olanda kasa fanları ekran kartı kapalı elimde olsa fanlarıda kapatırım kasa zaten aşağıda ve hep karanlık odada kullandığım için rahatsız oluyorum ışığından.

Geri