Çözüldü✓ Ryzen 5 5600 için Soğutucu Tavsiyesi (1.000-1.500₺ Bütçe)

StimBlack

80+
Reaksiyon skoru
4
Bütçe
1500
Merhaba,
Yeni topladığım sistemin bazı detaylarını ve yaşadığım sorunu paylaşmak istiyorum:

• İşlemci: AMD Ryzen 5 5600
  • Soğutma: GamePower Mystic ARGB (hava soğutmalı, AM4/AM5 destekli)
  • Anakart: Gigabyte A520M-K
  • Kasa: James Donkey Stark S800

Kasa üzerinde gelen 3 adet yan fan başlangıçta egzoz (hava çıkışı) yönündeydi. Ben bunları intake (hava girişi) olacak şekilde çevirdim, yani artık içeriye hava üflüyorlar. Ancak bu değişikliğe rağmen CPU sıcaklığı oyunlarda 85°C'yi buluyor.

Yaklaşık 1.000 - 1.500₺ aralığında bir CPU soğutucu almak istiyorum.
Bu bütçede hava soğutma mı daha verimli olur, yoksa AIO (sıvı soğutma) sistemlere mi yönelmeliyim?

Tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkürler şimdiden.

hangisini alırsan al işini görür

Merhaba,
Yeni topladığım sistemin bazı detaylarını ve yaşadığım sorunu paylaşmak istiyorum:

• İşlemci: AMD Ryzen 5 5600
  • Soğutma: GamePower Mystic ARGB (hava soğutmalı, AM4/AM5 destekli)
  • Anakart: Gigabyte A520M-K
  • Kasa: James Donkey Stark S800

Kasa üzerinde gelen 3 adet yan fan başlangıçta egzoz (hava çıkışı) yönündeydi. Ben bunları intake (hava girişi) olacak şekilde çevirdim, yani artık içeriye hava üflüyorlar. Ancak bu değişikliğe rağmen CPU sıcaklığı oyunlarda 85°C'yi buluyor.

Yaklaşık 1.000 - 1.500₺ aralığında bir CPU soğutucu almak istiyorum.
Bu bütçede hava soğutma mı daha verimli olur, yoksa AIO (sıvı soğutma) sistemlere mi yönelmeliyim?

Tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkürler şimdiden.
Phantom spirit al pişman olma

Kasanın üzerindeki fanları mı içeriye hava üfleyecek şekilde ayarladınız?

Ekler

• Ekran Alıntısı.webp
    Ekran Alıntısı.webp
    33.2 KB · Hit: 18
Bende şimdi fark ettim ha bu kasalara stok fan dizilişiyle nerden hava giriyor 💀. O fanları ona göre yapmıyorlar mı ?

En mantıklı seçenek Peerless Assassin veya Phantom Spirit. İkiside o işlemciyi hayli hayli soğutur.

Geri