Gurkanpiro
80+ Platinum
kasana sıgıyorsa ve stok bulursan spirit evo çok şık duruyor
pardon thermalright king değil thermalright peerless assassin öneriyorum.deepcool ak400 öneriyorum kendim de kullanıyorum (ryzen 7600 çok iyi soğutuyor) veya thermalright king öneriyorum.
Deepcool AK400'ü de zamanında iyi araştırmıştım. Thermalright Peerless Assassin ile arasında kararsız kalmışıtm. AK400 de çok iyi bir ürün, hem soğutma performansı hem ses seviyesi hem de görünüş olarak gayet başarılı. Çok da estetik kaygım olmadığından tercihim f/p açısından Peerless Assassin olmuştu. Tercihin kule tipi olacaksa AK400, Peerless Ass. modellerini gözün kapalı alabilirsin.deepcool ak400 öneriyorum kendim de kullanıyorum (ryzen 7600 çok iyi soğutuyor) veya thermalright king öneriyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:
pardon thermalright king değil thermalright peerless assassin öneriyorum.
Cüzi bir ücrete kasamı Zoko Amiral Black olarak güncelleyip Enermax'ın alıntıladığınız soğutucusunu aldım 5600 için fazla abartı olduğunu biliyorumda ilerideki yapabileceğim yükseltmeler için bence sağlam bir seçim yapmış oldum. Bir sorum daha vardı anakart olarak Gigabyte b550m-k modeli aldım ancak anakartın rgb desteği yok size sıvı soğutma için rgb desteği olan bir anakarta 2k tl overpay vermeye değer mi çok eksiklik hisseder miyim?360 desteğin yoksa AK620 ye muadil bir şey bulma ihtimalini unut derim. Ön tarafa takabiliyorsan oraya takabilirsiniz.
Belki şu videodaki 240 lıklar ilgini çekebilir.
Benim ilgimi çekenler şunlar :
> Aynı Enermax ın 240 ları da var ama ne kadar başarılı bilmiyorum.
> Deepcool seri isimlendirmesine dikkat et. LS,LE falan fark ediyor.
> Thermalright o bütçelerde gırla var. Gamepower lar gibi isimlendirmelerinden bir halt anlaşılmıyor maalesef. Bir tek Frozen Edge modelini biliyorum öyle diyim.
> Bir dönem sükse yapmış Bitfenix Cube modeli de var. Yanlış hatırlamıyorsan 360 lığı daha başarılıydı. 240 lığı şu anki piyasaya göre ne durumda takip edemedim.
>> Ve en önemlisi bilindik markalara mesafeli ol. Çoğu bilindik marka kaliteden ziyade marka adını sattığından kazık performans oluyor.
Hocam o model marka baiti. Zamanına bende gözüme kestirmiştim de belli başlı sorunları ve performans olarak fiyatına nazaran zayıf olduğunu gördüm.
Ama SE modeline göre çok daha sesli.kasana sıgıyorsa ve stok bulursan spirit evo çok şık duruyor
Biraz daha uzun vade düşündüğümden sıvı soğutucu tercihi yaptım enermax'ı fiyatına göre çok çok beğendimdeepcool ak400 öneriyorum kendim de kullanıyorum (ryzen 7600 çok iyi soğutuyor) veya thermalright king öneriyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:
pardon thermalright king değil thermalright peerless assassin öneriyorum.
Fan kablolarına fazla hakim değilim ancak sırf ARGB portu için +2K vermek mantıksız. Özellikle ileride AM5 geçeceksen.Cüzi bir ücrete kasamı Zoko Amiral Black olarak güncelleyip Enermax'ın alıntıladığınız soğutucusunu aldım 5600 için fazla abartı olduğunu biliyorumda ilerideki yapabileceğim yükseltmeler için bence sağlam bir seçim yapmış oldum. Bir sorum daha vardı anakart olarak Gigabyte b550m-k modeli aldım ancak anakartın rgb desteği yok size sıvı soğutma için rgb desteği olan bir anakarta 2k tl overpay vermeye değer mi çok eksiklik hisseder miyim?
Teşekkür ederim yapacak bir şey yok artık çok uzak olmayan bir tarihte yükseltmeyi umuyorum anakart ve işlemciyiFan kablolarına fazla hakim değilim ancak sırf ARGB portu için +2K vermek mantıksız. Özellikle ileride AM5 geçeceksen.
Bildiğim kadarıyla ARGB kablosu olmadan led açmanın yolu vardı sadece ARGB değil Rainbow a dönüşüyordu. O konudan tam emin değilim.