Ryzen 5 5600 ısınıyor.

@NoctuaFanBoyu başardım hocam.
1689020627131.png

4.2GHz 1.0250V OCCT'de 15 dakikada maksimum 69 derece.(Arkada uygulama açarken sıçradı, 66 diyelim biz ona)
Cinebench R20'de 75 derece gördü ve 4136 puan aldım.

4,4GHz 1,0750V 4372 puan ve 81 derece gördüm. 81 derece beni pek memnun etmedi diyebilirim. Ek olarak OCCT'de hata verdiği için voltaj istediğini anladım ve dediğim ayarları yaptım.

Kasamın Corsair Carbide Spec-04 olduğunu, egzoz fanımın olmadığını varsayarsak bu sıcaklıkların gayet iyi olduğunu düşünüyorum. Yan kapak açık tabii
Sonuç olarak bu upgradeden (R5 1400'den R5 5600'e) %52 tekli çekirdek, %112 çoklu çekirdek farkı ile geçtim.

Gayet iyi hocam elinize sağlık.

Soğutucu evet oturdu. Macun yeni sürüldü, ne sürüldüğünü bilmiyorum ama turuncumsu bir rengi vardı.
termal macunu ne kadar sürdün? ben de geçenlerde sürdüm enayi gibi doldurdum işlemci boşta 75 derece oldu:D az sürüp her yerine yeyıp ince bir katman haline gelmesi lazım

Gayet iyi hocam elinize sağlık.
UV’nin hiç zararı yok değil mi işlemcinin sağlığı açısından. Aklıma takıldı valla.
termal macunu ne kadar sürdün? ben de geçenlerde sürdüm enayi gibi doldurdum işlemci boşta 75 derece oldu:D az sürüp her yerine yeyıp ince bir katman haline gelmesi lazım
Ben değil, bilgisayarcı sürdü. Ne kadar sürdüğünü görmedim ama işlemcinin üstü kaplıydı yaydırıyordu. Çok kalın olduğunu sanmıyorum. Stok fan yetmediği için 4,2GHz UV ile rahat kullanıyorum. 3 saat önce 106 derece yapmıştım yanlışlıkla. Şimdi 70i geçiremedim. 30-40 derece düşürdüm 😄

Sağlığı açısından zararı yok faydası var. Daha serin çalışıyor sonuçta. Performansta ufak kayıplar yaşayabilirsiniz ama gözle görülür fark olmaz.

Sağlığı açısından zararı yok faydası var. Daha serin çalışıyor sonuçta. Performansta ufak kayıplar yaşayabilirsiniz ama gözle görülür fark olmaz.
Anladım teşekkürler. Bu UV ile bile baya artış yaşadım. PUBG’de aynı yerde 70-100 FPS alırken 120-130 FPS alıyordum. Böyle kullanmaya devam edeceğim sanırım. En azından hava soğutucu alana kadar.

Geri