Hayır güzelce yapılırsa riskli değil. Bu video da bu anakart kullanılıyor. İzlersen çok daha iyi anlarsın.O anakartla yapma bence çok riskli
hocam ryzen 5 5600g sahibiyim soğutucunu bilmioyrum o yüzden bir şey demiyorum ama az bir şey overclock ile bile çok yüksek derecelere çıkıyor o yüzden soğutucun iyi olmalı ben şuanda 4.5ghz de 1.3 voltajda kullanıyorum iyi gibi soğutucum sıvı soğutucusu olsa 4.7 veya 4.8 gibi çıkardım ama bu risk oluştururdu. eğer soğutucun aşırı iyi değilse fazla arttırma 4.4 veya 4.5 ghz 1.2 ile 1.3 voltaj arasıda iyi gibiAşağıdaki sisteme sahibim overclock yapmak istiyorum. Yardımcı olabilir misiniz?
Ryzen 5 5600
Thermalright Peerless Assassin 120 işlemci soğutucusu
msi Rtx 4060 8gb ekran kartı
msi b450m-a pro max anakart
goodram 3600mhz cl18 ddr4
Kral bencede r5 5600 aldım bugün amazondan üst yerinde siyah siyah lekeler var pinler saglam bisey olurmuHayır güzelce yapılırsa riskli değil. Bu video da bu anakart kullanılıyor. İzlersen çok daha iyi anlarsın.
Çalışıyorsa sorun yok.Kral bencede r5 5600 aldım bugün amazondan üst yerinde siyah siyah lekeler var pinler saglam bisey olurmu
ama video daki anlatılan gibi işlemci silikonun iyi olmalı ve test yaparak denemelisinhocam ryzen 5 5600g sahibiyim soğutucunu bilmioyrum o yüzden bir şey demiyorum ama az bir şey overclock ile bile çok yüksek derecelere çıkıyor o yüzden soğutucun iyi olmalı ben şuanda 4.5ghz de 1.3 voltajda kullanıyorum iyi gibi soğutucum sıvı soğutucusu olsa 4.7 veya 4.8 gibi çıkardım ama bu risk oluştururdu. eğer soğutucun aşırı iyi değilse fazla arttırma 4.4 veya 4.5 ghz 1.2 ile 1.3 voltaj arasıda iyi gibi
Uzun vadede o kadar voltaj verirsen anakart ömrü çok kısaltırsınız. Video verildiğini gösteriyor ama anakart uzun seneler kullanılmak isteniliyorsa o kadar voltaj vermek büyük riskli. 1.25 sonrası sıkıntı çıkarttır. anakart metal blokta yok soğutma amaçlıHayır güzelce yapılırsa riskli değil. Bu video da bu anakart kullanılıyor. İzlersen çok daha iyi anlarsın.