Yardım Ryzen 5 5600 OverClock Yaptım Sizce Değerler Nasıl ?

attıgım linkte tüm sistem yazıyo kanki detaylı bakabilirsin

soğutucu soran arkadaş da Frozen Warframe bun kullanıyorum
Kanka senin anakart iyimiş kolay kolay ısınmaz bence mosfet ( nasıl yazıldığını bilmiyorum) sogutucuları falan iyi büyük ihtimal anakart sıcaklarını ölçen devrede vardır benimkinde yok benim test ettiğim program ile sende bi test et anakart sıcaklıklarını falan gözlemle bide verebildiğin kadar az volt ver

Kanka senin anakart iyimiş kolay kolay ısınmaz bence mosfet ( nasıl yazıldığını bilmiyorum) sogutucuları falan iyi büyük ihtimal anakart sıcaklarını ölçen devrede vardır benimkinde yok benim test ettiğim program ile sende bi test et anakart sıcaklıklarını falan gözlemle bide verebildiğin kadar az volt ver
1745598966412.png

1745599154602.png

ağır testlerde max 80 goruyor

Normalde 100 dereceye kadar yanmaz diye biliyorum ama benimki max 63 benimkine gore ve senin sıvı soğutma olmasına rağmen fazla gibi geldi. Eğer düşürülüyorsa voltajı biraz daha düşür bence
voltaj duşur cok denedim. yetmiyor kapatıyor kendini, silikon kötü muhtemelen birde radyatör tozlandı bi ara temizlik lazım + boşta 48-50 arası dolaşıyor. oyunda da 60 65 cok rahatsız etmiyor

voltaj duşur cok denedim. yetmiyor kapatıyor kendini, silikon kötü muhtemelen birde radyatör tozlandı bi ara temizlik lazım + boşta 48-50 arası dolaşıyor. oyunda da 60 65 cok rahatsız etmiyor
Yüksek hızlara gore normal gibi ama benim oyunda 46 48 arası 50 yi arada bi görüyor hemen geri düşüyor. İstersen temizlik yapana kadar 4.7 ghz yap. Fazla yorulmasın diye işlemci

1.35v 4950 mhz çalışıyor

Genelde işlemci %100 kullanılmaz zaten oyun oynarken ama anakartın sıcaklığıda önemli anakartın hangi model marka
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bende hava soğutucu var sana sormuştur
yok kral sana sormuştum yazmıyor da di,ğer arkadaşın yazıyo zaten

ghzi düşüriyim mi yani
İşlemcinizin silikon kalitesi muhtemel iyi değil 4.7 lik bir hız için 1.4v vermişsiniz bu 5600 için fazla bir değer istediğiniz kadar soğutun işlemciyi ömründen yersiniz kaldı ki aldığınız skor ryzen 5 3600 skorundan dahi düşük hiçbir ayar yapmadan stock kullansanız daha iyi skor elde edersiniz değerlerinizi gözden geçirin 4.7 1.4v olarak kullandığınız işlemci şuanda ryzen 5 3600 işlemci ayarında çalışıyor bilginiz olsun. konu sahibi arkadaş ile saat hızlarınız aynı iken arkadaş sizden %20 daha performanslı bir işlemciye sahip.

1.35v 4950 mhz çalışıyor
Sizde durumlar nasıl Cinebench r23 single multi testi yapma şansınız var mı

İşlemcinizin silikon kalitesi muhtemel iyi değil 4.7 lik bir hız için 1.4v vermişsiniz bu 5600 için fazla bir değer istediğiniz kadar soğutun işlemciyi ömründen yersiniz kaldı ki aldığınız skor ryzen 5 3600 skorundan dahi düşük hiçbir ayar yapmadan stock kullansanız daha iyi skor elde edersiniz değerlerinizi gözden geçirin 4.7 1.4v olarak kullandığınız işlemci şuanda ryzen 5 3600 işlemci ayarında çalışıyor bilginiz olsun. konu sahibi arkadaş ile saat hızlarınız aynı iken arkadaş sizden %20 daha performanslı bir işlemciye sahip.

Sizde durumlar nasıl Cinebench r23 single multi testi yapma şansınız var mı
Kuzenim kullanıyor, bende de 5600 var da pbo lu kullanıyorum. Erindiğimden denemedim daha

Cinebench r23 skorlarınız oldukça düşük voltaj yaramamış
hocam rahatsız ettim de ne yaparsam yapayım skor yükseltemedim. düştükçe düşüyor hatta neyden kaynaklanabilir

Geri