Keyfen
80+ Bronze
kanka umarım çözebilirsin sorunu anlamadığımdan bişi diyemicemBendeki asıl sorun frekans hiç tam güçte gözükmüyor
kanka umarım çözebilirsin sorunu anlamadığımdan bişi diyemicemBendeki asıl sorun frekans hiç tam güçte gözükmüyor
İnşallah hocam. İstediğim verimde kullanamayınca içime oturuyor.kanka umarım çözebilirsin sorunu anlamadığımdan bişi diyemicem
Hocam 4.6Mhz yapmama rağmen de 4400'de çalışıyor bende.Pbo açık 4.4 de çalıyor işlemci sıcaklık t6 snowman ile 76 dereceyi geçmiyor
Dsotum aynı işlemciyi TUF B450 Pro anakart ve MSI Core FrozrS soğutucuyla kullanıyorum. O testte tüm çekirdekler 4199mhz sabitliyor ve sıcaklık 72-73 derece falan oluyor. Senin işlemci OK ısınmamış ama 3725mhz nedir çok frekans kısmış. İşlemci stok ayarlarda bi CPUZ ve Cinebench R23 test sonuçlarını atsana. Muhtemelen düşük çıkacak puanların.
Benim stok halde böyle:
Alıntıyı görüntüle
OC ile 4.7ghz CPUZ ve R23 puanları da böyle:
Alıntıyı görüntüle
hocam stok ayarlarda cbp ve pbo durumu nedir?Dsotum aynı işlemciyi TUF B450 Pro anakart ve MSI Core FrozrS soğutucuyla kullanıyorum. O testte tüm çekirdekler 4199mhz sabitliyor ve sıcaklık 72-73 derece falan oluyor. Senin işlemci OK ısınmamış ama 3725mhz nedir çok frekans kısmış. İşlemci stok ayarlarda bi CPUZ ve Cinebench R23 test sonuçlarını atsana. Muhtemelen düşük çıkacak puanların.
Benim stok halde böyle:
Alıntıyı görüntüle
OC ile 4.7ghz CPUZ ve R23 puanları da böyle:
Alıntıyı görüntüle
hocam PBO +200Mhz -25 Core Voltage ile kullanıyorum şu anda belki ilerleyen zamanlarda sabit bir frekansa çalışması için oc yapabilirim ama şimdilik böyle kullanacağım.Stok ayarlarda CPUZ skoru bu şekilde. Arkadaşlardan bilmeyenler var galiba açıklayayım.
r5 5600 tek çekirdek testinde 4450mhz ye boostlar ama
çoklu çekirdek testinde tüm çekirdekler %100 yüke girdiği için tüm çekirdekler 4450mhz çalışamaz ve işlemcinin sıcaklık durumuna göre hızını belirler.
Ben kendi işlemcimde all core frekansını 4374mhz tutabiliyorum kule tipi soğutucuyla. Buna ilk başta şaşırdım ama sonradan anladımki şansıma GOLDEN silikon denen bir işlemci denk gelmiş. 1.38v ile 5.0ghz kullanabiliyorum çünkü. Bu voltajda bu frekansa çıkamayan bisürü r5 5600x var malum. Neyse lafın kısası işlemcinizin silikon kalitesine göre OC olma ve all core frekansı değişiyor. Bu yüzden kiminin işlemcisi all core testinde 3.9 çalışır kiminin 4.1 4.2 falan duruma göre değişebiliyor yani kafaya takmayın.
Alıntıyı görüntüle
Benim işlemcide öyle nedense 3.75 e sabit UV liÇok frekans kısmış normal mi bilmiyorum
pbo açıp ayar yapmak lazımBenim işlemcide öyle nedense 3.75 e sabit UV li
Şuan değerler normal gibi bu arada. Negatif voltaj verirsen belki bir 25 mhz falan daha artabilirAlıntıyı görüntüle
Güncelleme: Sadece PBO açıp +200MHz verdim ve negatif voltaj ayarı yapmadan bu şekilde oldu. Hala anlam veremiyorum neden tam kapasitede çalışmadığına
Mesaj otomatik birleştirildi:
Voltajı azaltmadım Hala otomatikte olmasına rağmen bi yerden sonrasına ulaşmıyo frekans
hocam benim de ryzen 5 5600 işlemci aida64 tüm corelarda 4.4 4.5 civarlarında çalışıyor benim slikonda iyi olur bu durumda değil mi?Stok ayarlarda CPUZ skoru bu şekilde. Arkadaşlardan bilmeyenler var galiba açıklayayım.
r5 5600 tek çekirdek testinde 4450mhz ye boostlar ama
çoklu çekirdek testinde tüm çekirdekler %100 yüke girdiği için tüm çekirdekler 4450mhz çalışamaz ve işlemcinin sıcaklık durumuna göre hızını belirler.
Ben kendi işlemcimde all core frekansını 4374mhz tutabiliyorum kule tipi soğutucuyla. Buna ilk başta şaşırdım ama sonradan anladımki şansıma GOLDEN silikon denen bir işlemci denk gelmiş. 1.38v ile 5.0ghz kullanabiliyorum çünkü. Bu voltajda bu frekansa çıkamayan bisürü r5 5600x var malum. Neyse lafın kısası işlemcinizin silikon kalitesine göre OC olma ve all core frekansı değişiyor. Bu yüzden kiminin işlemcisi all core testinde 3.9 çalışır kiminin 4.1 4.2 falan duruma göre değişebiliyor yani kafaya takmayın.
Alıntıyı görüntüle