Nikmikyok
80+
Merhaba dostlar.
3 Gün evvel bilgisayarımın ekran kartını değiştirdin Gainward Panther RTX 4060Ti 16GB versiyonunu aldım.
Sistem parçalarım:
Anakart: Asus Prime B450m-K
Ram: Corsair 8X2 16GB 3000mhz Ram
Soğutucu: T6 Ultra Kule Tipi
İşlemci: Ryzen 5600
Kasa: Corsair Spec Blade + 550w Psu
SSD: Adata SX8100 512GB + Seagate 2TB mekanik hdd
Oyunlarda ne ekran kartı ne de işlemci tam yükte çalışmıyor.
Sorun yaşadığım 2 oyundan biri dbo diğeri pubg, pubg ayarları fulleyince nispeten daha çok fps alabiliyorum biraz daha yüke girebiliyor %70 80 gibi.
Fps dalgalı görünüyor bazen 220 bazen 90Fps yerine göre değişken olmasını anlıyorum fakar eski Ekran kartım Rx 5600Xt ye yakın fps ler alkıyorum çoğunlukla.
Bana öyle geliyor ki sistemimde darboğaz var gibi fakat bunun nedeni ne olabilir?
İşlemci ve ramdeki overclockları iptal ettimi kendime göre ayarladığım nvidia ayarlarım mevcut ve bunun dışında güç ayarlarımıda maksimuma çekmeme rağmen durum bu şekilde.
Bunun sebebi ne olabilir, çözüm anlamında ne yapılabilir?
3 Gün evvel bilgisayarımın ekran kartını değiştirdin Gainward Panther RTX 4060Ti 16GB versiyonunu aldım.
Sistem parçalarım:
Anakart: Asus Prime B450m-K
Ram: Corsair 8X2 16GB 3000mhz Ram
Soğutucu: T6 Ultra Kule Tipi
İşlemci: Ryzen 5600
Kasa: Corsair Spec Blade + 550w Psu
SSD: Adata SX8100 512GB + Seagate 2TB mekanik hdd
Oyunlarda ne ekran kartı ne de işlemci tam yükte çalışmıyor.
Sorun yaşadığım 2 oyundan biri dbo diğeri pubg, pubg ayarları fulleyince nispeten daha çok fps alabiliyorum biraz daha yüke girebiliyor %70 80 gibi.
Fps dalgalı görünüyor bazen 220 bazen 90Fps yerine göre değişken olmasını anlıyorum fakar eski Ekran kartım Rx 5600Xt ye yakın fps ler alkıyorum çoğunlukla.
Bana öyle geliyor ki sistemimde darboğaz var gibi fakat bunun nedeni ne olabilir?
İşlemci ve ramdeki overclockları iptal ettimi kendime göre ayarladığım nvidia ayarlarım mevcut ve bunun dışında güç ayarlarımıda maksimuma çekmeme rağmen durum bu şekilde.
Bunun sebebi ne olabilir, çözüm anlamında ne yapılabilir?