TahinPekmez
80+ Silver
Önceki açtığım konulardan da hatırlayacağınız gibi 5700X3D almalımıyım diyordum, neden almalıyım yada neden almama gerek yok mantıken tam cevap alamamış tam anlamıyla bir tarafa ikna olamamıştım. Youtube da ekran kartımla yapılmış iyi bir test videosuna da denk gelmemiştim. Yaşadığım sıkıntılar devam ettiğinden bu işlemciyi gelen indirimlerden sonra 7050 TL ye satın aldım ve drop yediğim oyunları test ettim, alacak olan arkadaşlara bilgi amaçlı bu konuyu açıyorum.
Öncelikle elinizdeki işlemciyi çıkarmadan en son BİOS güncellemesini yapmanız gerekiyor.
İşlemciye hazır olarak CPU BOOST yapamıyorsunuz. max boost 4050ghz
İşlemci 105w olduğu için sıvı soğutma yada iyi bir kule tipi cpu cooler şart.
Oyun içinde 70w ları pek geçmedi ve max 63 dereceye ulaştı.
Stress testinde 107w oluyor ve max 78 dereceye çıktı.
Boşta 35w çekiyor ve 39 dereceye ulaşıyor.
GOD OF WAR (özellikle dokuzlar gölünde) ve PUBG de tam olarak ne kadar fayda verdiğini gördüğüm için kaydettiğim foto ve videoları aşağıya koyuyorum. 6700xt ve 4060ti üzeri kullananlar için kesinlikle alınmasını tavsiye ediyorum. Yeni video yüklediğimde konuya ekleyeceğim.
Sonuç olarak; yüksek FPS alınsa bile oyun içinde akıcılığın olmadığı, %0.1 FPS lerin çok düşük olduğu, yer yer %20 FPS kayıpların yaşandığı, drop ve çökmelerde yaşıyorsanız İşlemcinin yetmediğinden kaynaklı sıkıntı yaşıyorsunuz. Ben tam anlamıyla bundan kurtuldum. Hepinize güzel oyunlar dilerim.
Öncelikle elinizdeki işlemciyi çıkarmadan en son BİOS güncellemesini yapmanız gerekiyor.
İşlemciye hazır olarak CPU BOOST yapamıyorsunuz. max boost 4050ghz
İşlemci 105w olduğu için sıvı soğutma yada iyi bir kule tipi cpu cooler şart.
Oyun içinde 70w ları pek geçmedi ve max 63 dereceye ulaştı.
Stress testinde 107w oluyor ve max 78 dereceye çıktı.
Boşta 35w çekiyor ve 39 dereceye ulaşıyor.
GOD OF WAR (özellikle dokuzlar gölünde) ve PUBG de tam olarak ne kadar fayda verdiğini gördüğüm için kaydettiğim foto ve videoları aşağıya koyuyorum. 6700xt ve 4060ti üzeri kullananlar için kesinlikle alınmasını tavsiye ediyorum. Yeni video yüklediğimde konuya ekleyeceğim.
Sonuç olarak; yüksek FPS alınsa bile oyun içinde akıcılığın olmadığı, %0.1 FPS lerin çok düşük olduğu, yer yer %20 FPS kayıpların yaşandığı, drop ve çökmelerde yaşıyorsanız İşlemcinin yetmediğinden kaynaklı sıkıntı yaşıyorsunuz. Ben tam anlamıyla bundan kurtuldum. Hepinize güzel oyunlar dilerim.
Ekler
Son düzenleme: