Neler Yeni

Ryzen 5 5600 vs Ryzen 7 5700X3D karşılaştırması - 7800XT

byhorozkentli

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,574
İsim
Deniz Bey
Ben de 6950 TL'den aldım 2 hafta kadar oluyor ve 5600'den 5700x3D'ye geçtim, inanılmaz derecede güçlü işlemci. PBO2 Tuner ile -30 yapınca harika sonuçlar veriyor ısınma sorunu da kalmıyor. Oyunlardaki takılmalar, droplar artık neyse hepsi gitti ve yağ gibi akmaya başladı. RDR2 4K FSR kapalı her şey ultra 60-70 FPS net veriyor, 5600'de bu oranlar ortalama 30-35 idi. AM5'in güçlü bir modeline geçmeyi düşünmeyenler için çok güzel bir alternatif. Ayrıca gördüğüm kadarıyla fiyatı düşmeye başlamış.
Hocam yaptığınız bu ayarı bilmeyenler için bir konu açıp ayar öncesi sonrası diye Küçük bir test vs yapıp nasıl yapıldığını gösterir misiniz

DeviLJoN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
127
İsim
Onur
5700x3d alını en azından 5800x3d gibi pahalı değil.

Dahası  
Reaksiyon skoru
59
İsim
Birkan Öztürk
Ekran kartım 6800xt ve ryzen 5 5600 işlemciye sahibim. Monitörüm ise 2k. Bu işlemciye geçmek bana iyi perfomans sağlar mı? Sende sanırım 2k ekran kullanıyormuşsun ama ben 2k de darboğaz vs. yaşamıyorum. Yine de almalı mıyım sence?

KYLORIN

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,067
İsim
Eymen
Önceki açtığım konulardan da hatırlayacağınız gibi 5700X3D almalımıyım diyordum, neden almalıyım yada neden almama gerek yok mantıken tam cevap alamamış tam anlamıyla bir tarafa ikna olamamıştım. Youtube da ekran kartımla yapılmış iyi bir test videosuna da denk gelmemiştim. Yaşadığım sıkıntılar devam ettiğinden bu işlemciyi gelen indirimlerden sonra 7050 TL ye satın aldım ve drop yediğim oyunları test ettim, alacak olan arkadaşlara bilgi amaçlı bu konuyu açıyorum.

🛠️ Öncelikle elinizdeki işlemciyi çıkarmadan en son BİOS güncellemesini yapmanız gerekiyor.
🔒 İşlemciye hazır olarak CPU BOOST yapamıyorsunuz. max boost 4050ghz
📍 İşlemci 105w olduğu için sıvı soğutma yada iyi bir kule tipi cpu cooler şart.
📈 Oyun içinde 70w ları pek geçmedi ve max 63 dereceye ulaştı.
📈 Stress testinde 107w oluyor ve max 78 dereceye çıktı.
📈 Boşta 35w çekiyor ve 39 dereceye ulaşıyor.

GOD OF WAR (özellikle dokuzlar gölünde) ve PUBG de tam olarak ne kadar fayda verdiğini gördüğüm için kaydettiğim foto ve videoları aşağıya koyuyorum. 6700xt ve 4060ti üzeri kullananlar için kesinlikle alınmasını tavsiye ediyorum. Yeni video yüklediğimde konuya ekleyeceğim.

Sonuç olarak; yüksek FPS alınsa bile oyun içinde akıcılığın olmadığı, %0.1 FPS lerin çok düşük olduğu, yer yer %20 FPS kayıpların yaşandığı, drop ve çökmelerde yaşıyorsanız İşlemcinin yetmediğinden kaynaklı sıkıntı yaşıyorsunuz. Ben tam anlamıyla bundan kurtuldum. Hepinize güzel oyunlar dilerim.
Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

god of warda ilk ssde %20 darboğaz varmış kurtulmuşsunuz H.O

MamiKK

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,595
İsim
Muhammed
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartı, AnaKart, İşlemci
Bende işlemciyi r5 3600 den R5 5600X + RX6600XT (ekran kartı değişmedi) yaptım sistemi hemen hemen aynı sonuçları bende aldım. (FPS Açısından değil, sonuç açısından)

Çoğu drop yediğim oyundan artık drop yemiyorum tertemiz akıcı oyun oynuyorum dünya varmış, olay sadece ekran kartında değilmiş bunu öğrendim/deneyimledim.

TahinPekmez

80+ Silver
Ekran kartım 6800xt ve ryzen 5 5600 işlemciye sahibim. Monitörüm ise 2k. Bu işlemciye geçmek bana iyi perfomans sağlar mı? Sende sanırım 2k ekran kullanıyormuşsun ama ben 2k de darboğaz vs. yaşamıyorum. Yine de almalı mıyım sence?
bazi oyunlarda büyük fark yasarsin. 5600 işlemci 6700xt ye tam.yetiyor illa.6800xt de geri kaldigi.olacaktir. sistemi satarken de kolay gider ileride. bence kacirma

Top Bottom