Neler Yeni

Ryzen 5 5600 yüksek sıcaklık

atisheno

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Mehmet
Merhabalar yaklaşık 1.5 yıldır bu sistemi kullanıyorum sistemi aldığımdan beri stok fan ile ortalama CPU sıcaklığım 75-85 derecelerde oluyor ve bu zamana kadar çok bi' problem yaratmamıştı fakat artık yüksek sistem gerektiren oyunlara girdiğimde 90 derecelere kadar çıkıyor. Birkaç kez Ryzen Master curve optimizer ile undervolt attım ortalama sıcaklığı 10 derece falan düşürmüştü fakat az önce undervolt atmama rağmen cpu sıcaklığım +85 derece olup pc kendine reboot attı(daha önce undervolt attığım zamanlarda olmuştu fakat hiçbiri bu kadar yüksek sıcaklığa gelmemişti) artık bu sıcaklık mevzusundan çok sıkılmaya başladım fan değiştirmeden yapabileceğim bir şey var mıdır? yardımcı olursanız çok sevinirim.

CPU: Ryzen 5 5600 - stok fan
GPU: Gigabyte RTX 3060
RAM: Goodram 8*2 3200mhz
Anakart: Gigabyte B450M K 1.0

Este

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
222
İsim
Bekir Eren Keskin
hocam neden bir soğutucu almıyorsunuz?

Zexius

80+ Bronze
Merhabalar yaklaşık 1.5 yıldır bu sistemi kullanıyorum sistemi aldığımdan beri stok fan ile ortalama CPU sıcaklığım 75-85 derecelerde oluyor ve bu zamana kadar çok bi' problem yaratmamıştı fakat artık yüksek sistem gerektiren oyunlara girdiğimde 90 derecelere kadar çıkıyor. Birkaç kez Ryzen Master curve optimizer ile undervolt attım ortalama sıcaklığı 10 derece falan düşürmüştü fakat az önce undervolt atmama rağmen cpu sıcaklığım +85 derece olup pc kendine reboot attı(daha önce undervolt attığım zamanlarda olmuştu fakat hiçbiri bu kadar yüksek sıcaklığa gelmemişti) artık bu sıcaklık mevzusundan çok sıkılmaya başladım fan değiştirmeden yapabileceğim bir şey var mıdır? yardımcı olursanız çok sevinirim.

sıvıı soğutma alabilirsin ben yani biz insanlar bile bu sıcağı nemi hissediyorsak bilgisayar bileşenlerinin alev alması pekte anormal değil özellikle stok fanla soğutmayı deniyorsanız çok normal o işlemciye stok fan yeterli değil hava soğutma veya sıvı soğutma şart

Dahası  
Reaksiyon skoru
54
İsim
Luzy
reis r5600 için benim bildiğim kadarıyla stok fan idareliktir nasıl 1.5 yıl kullandın hayret

atisheno

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Mehmet
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Benimle aynı sistemi alan iki arkadaşım daha var ve onlarda hiç böyle bir sıkıntı olmuyor o yüzden yeni bir fan almadan çözebileceğim bir yöntem varsa denemek isterim

palwark

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
61
İsim
Emin
ag400 kullanıyorum. 65 derece üzerini görmedim hiç aynı işlemciyle. sende buna benzer bir kule tipi soğutucuyla işini görebilirsin.

ThE LoSt

80+ Gold

Stock soğutucu ile bu yaz aylarında durumlar normal kule tipi bir soğutucu alın

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,007,660
Üyeler
159,657