Neler Yeni

Ryzen 5 5600x için soğutma önerisi ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Murat
5600 de de durum çok farklı olmaz. Birde şu var. Sisteminizdeki ekran kartı ne? Atıyorum sisteminde 3060 veya dengi yada daha düşük bir ekran kartı olanlar sıcaklık noktasında biraz daha rahat edebilirken 6700 xt yada 3070 yada bunların dengi ve üzeri ekran kartlarında işlemci ekran kartına yetişmek için sürekli yüksek frekansta çalışacak. Buda saniyede daha çok işlem yapacak yani daha çok ısı üretecek sıcaklıklar daha hızlı yükselecek demek. Bunu soğutmak için de yine hava soğutma yetersiz kalacak. Önemli olan takılı olan işlemci değil. O işlemcinin kullanıp kullanılmayacağı. Mesela gidin 5900x takın işlemci ama tek yaptığınız internette gezinmek bir şeyler izlemek. Youtube sosyal medya gibi yerlerde takılmak olsun o işlemci ısınmaz. O işlemciyi hava soğutma ile de soğutursunuz. Yani kullanım ve kullanılan şartlar modelden daha önemli.
1650 4GB ekran kartım var, oynadığım oyunlar Valorant, CSGO belki ileride hikaye grafik bazlı oyunlar da oynarım. PC'yi oyun için kullanıyorum genel de o yüzden bu işlemciyi tercih ettim. İşlemci illaki ısınacak ama tehlikeli duruma gelsin istemiyorum, kule tipi yeterli olur mu ne dersin?

Dahası  
Reaksiyon skoru
233
İsim
Hüseyin Umut Yüksel
1650 4GB ekran kartım var, oynadığım oyunlar Valorant, CSGO belki ileride hikaye grafik bazlı oyunlar da oynarım. PC'yi oyun için kullanıyorum genel de o yüzden bu işlemciyi tercih ettim. İşlemci illaki ısınacak ama tehlikeli duruma gelsin istemiyorum, kule tipi yeterli olur mu ne dersin?
O durumda olur. Valorant ve cs de işlemciye daha çok yüklense de çok sistemi yoran oyunlar değil tabi cs de şimdi grafik değişiklikleri filan gelecek o işi değiştirebilir ama bu durumda kule tipi işini görür.

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Murat
O durumda olur. Valorant ve cs de işlemciye daha çok yüklense de çok sistemi yoran oyunlar değil tabi cs de şimdi grafik değişiklikleri filan gelecek o işi değiştirebilir ama bu durumda kule tipi işini görür.
Kaç dereceleri görse sıkıntı olur, kule tip bence yeterli olacağını düşünüyorum ama grafik oyunu oynasam neler olur bilmiyorum

YuSaBi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Oğuzcan YuSaBi
Kaç dereceleri görse sıkıntı olur, kule tip bence yeterli olacağını düşünüyorum ama grafik oyunu oynasam neler olur bilmiyorum
Üreticinin sitesinden bakman lazm. AMD bu işlemci için Maksimum çalışma sıcaklığı olarak 90 derece demiş. Yani 90 dereceye kadar sorunsuz çalışabilir demek. Genelde oyuncular bu derecenin hep çok altında tutmaya çalışır. Ancak şöyle de bir gerçek var OC vesaire hesaba katmazsan 80 derece ile 60 derece arasında performans farkı yok (Tabii gönül ister ki 70'i geçmesin :D).

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Murat
Üreticinin sitesinden bakman lazm. AMD bu işlemci için Maksimum çalışma sıcaklığı olarak 90 derece demiş. Yani 90 dereceye kadar sorunsuz çalışabilir demek. Genelde oyuncular bu derecenin hep çok altında tutmaya çalışır. Ancak şöyle de bir gerçek var OC vesaire hesaba katmazsan 80 derece ile 60 derece arasında performans farkı yok (Tabii gönül ister ki 70'i geçmesin :D).
Teşekkürler cevabın için

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,009,639
Üyeler
159,950
Son üye
Salirain
Top Bottom