Neler Yeni

Yardım RYZEN 5 5600X İŞLEMCİMİN VOLTAJINI NASIL SABİTLEYEBİLİRİM ?

jaroslav

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
116
İsim
Onur KAPLAN
Arkadaşlar stok soğutucu ısınıyor diye Snowman T6 Ultra aldım taktım fakat ısı değerlerinde pek bir değişme olmadı. Boşta 60 70 lere sıçrama yapıyor bu işlemcinin voltajını nasıl sabitlerim yardımcı olabilir misiniz

jaroslav

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
116
İsim
Onur KAPLAN
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Soğutucuyu düzgün taktığına ve macunu iyi bir şekilde sürdüğüne emin misin ?
Çünkü boşta bu değerler hiç normal değil.
eminim hocam t6 zaten tırnakları oturtuyorsun başka türlü oturmuyo tam işlemcinin üstünde şuan macunu da içinden çıkanı sürdüm her yerine yaydım ani sıçramalar oluyor

Jnwander

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,237
İsim
Kadir Tunç
eminim hocam t6 zaten tırnakları oturtuyorsun başka türlü oturmuyo tam işlemcinin üstünde şuan macunu da içinden çıkanı sürdüm her yerine yaydım ani sıçramalar oluyor
İçinden çıkan macun aşırı kötü de değil,garip.
Macunu az veya fazla sürmüş olabilir misiniz peki ?

jaroslav

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
116
İsim
Onur KAPLAN
İçinden çıkan macun aşırı kötü de değil,garip.
Macunu az veya fazla sürmüş olabilir misiniz peki ?
hayır tam kıvamında sürdüm ilk defa işlemci söküp takmıyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

yokmu arkadaşlar bilen ya

TRecoN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
257
İsim
Aytaç Şükrü YALÇIN
hayır tam kıvamında sürdüm ilk defa işlemci söküp takmıyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

yokmu arkadaşlar bilen ya
hocam sizin sorunuzun çözümüne tam emin değilim ama benimde şöyle bir problemim var.

Ryzen 5 3600 işlemci 4.2ghz 1.4v da işlemci aşırı ısınıp yükaltındayken kapanıyor sistem. 4.0ghz e çekmek zorunda kaldım.

Bu arada soğutucum sıvı soğutma olmasına rağmen 95 100 derecelere çıkıp kapanıyor sistem önceden böyle bir şey yoktu.

BIOS dan dolayı şüpheleniyorum güncellemeyi düşünüyorum. Sıvı soğutucundan da şüpheleniyorum. Çok anormal yani ben böyle bir şey ilk defa görüyorum. sizin durumda benzer o sebeple kendi deneyimi mi de aktarmak istedim.

jaroslav

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
116
İsim
Onur KAPLAN
hocam sizin sorunuzun çözümüne tam emin değilim ama benimde şöyle bir problemim var.

Ryzen 5 3600 işlemci 4.2ghz 1.4v da işlemci aşırı ısınıp yükaltındayken kapanıyor sistem. 4.0ghz e çekmek zorunda kaldım.

Bu arada soğutucum sıvı soğutma olmasına rağmen 95 100 derecelere çıkıp kapanıyor sistem önceden böyle bir şey yoktu.

BIOS dan dolayı şüpheleniyorum güncellemeyi düşünüyorum. Sıvı soğutucundan da şüpheleniyorum. Çok anormal yani ben böyle bir şey ilk defa görüyorum. sizin durumda benzer o sebeple kendi deneyimi mi de aktarmak istedim.
sıvı soğutmaya rağmen böyleyse voltajla ilgili bir problem var gibi bende sebebini bilmiyorum bilsem konu açmazdım bilen birileri de yok sanırım net bir sonuçla yardımcı olamadı arkadaşlar

TRecoN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
257
İsim
Aytaç Şükrü YALÇIN
sıvı soğutmaya rağmen böyleyse voltajla ilgili bir problem var gibi bende sebebini bilmiyorum bilsem konu açmazdım bilen birileri de yok sanırım net bir sonuçla yardımcı olamadı arkadaşlar
anakart marka model ve bıos sürümünü merak ettim belki ondandır karşılaştırma yapabiliriz benim anakart imzada yazıyor yinede ekleyeyim.

Asus B550 F Gaming WiFi BIOS: 1804 sürümü

redmax55

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
köksal bayrak
Pbo dan bost özelliğini kapatıp voltaj 1.2lere düşür . GHz 4.0 ayarla devam , farkı göreceksin

jaroslav

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
116
İsim
Onur KAPLAN
Pbo dan bost özelliğini kapatıp voltaj 1.2lere düşür . GHz 4.0 ayarla devam , farkı göreceksin
o da bana mantıklı gelmiyor işte 4 ghz de kullanacaksam neden bu işlemciyi aldım ki gider 3600 falan alırdım kisacasi performanstan ödün vermeden sıcaklığı düşürmek istiyorum oda mümkün değil sanırım çözemedim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,722
Üyeler
163,707
Son üye
legnikaaaa
Top Bottom