Ama sisteme zarar vermez demi hocam yada arızalandırmaz dimi e spor oyunları oynicam çok fazla birde çoklu oyuncuDüşük grafik ayarlarında veya bazı e-spor oyunlarında biraz olabilir. Ancak genel anlamda oyun için on numara ikili
Ama yapsada oyun kasmaz dimiDarboğazla arızanın alakası yoktur hocam. Darboğaz dediğimiz şey işlemcinin ekran kartına göre yetersiz kalması sonucu oluşan ekran kartından tam verim alamamanız durumudur.
bunu yapmanız sadece ekran kartının verimini düşürür. rtx3060ti zaten 1080p nin en yüksek kartı. en yüksek ayarlarda oyna gitsin, diğer türlü elinizdeki kart rtx2060dan farkı kalmaz. zararı da olmaz, çok bi faydası da olmaz.Ama yapsada oyun kasmaz dimi
Hocam aslında daha iyi PC toplicama ama 2-3 sene sonra mesela RTX 3070 TI toplasam 2k da oynasam bilgisayar kasar 2-3 sene sonra o yüzden 1080p de oynamalık bakıyorumbunu yapmanız sadece ekran kartının verimini düşürür. rtx3060ti zaten 1080p nin en yüksek kartı. en yüksek ayarlarda oyna gitsin, diğer türlü elinizdeki kart rtx2060dan farkı kalmaz. zararı da olmaz, çok bi faydası da olmaz.
3070 Tİ veyahut 3080’le bile 1080P oynarsın. Hem ileriye dönük açısından hemde misal 165 Hz altına düşmemek için. Hikayeli oyunlar için bir problem yok ama FPS tarzı oyunlarda önemli oluyor.Hocam aslında daha iyi PC toplicama ama 2-3 sene sonra mesela RTX 3070 TI toplasam 2k da oynasam bilgisayar kasar 2-3 sene sonra o yüzden 1080p de oynamalık bakıyorum
Hocam FPS tarzı vb çoklu oyuncu çok fazla oynuyorum hikayeleri oyunları hiç oynamıyorum bunun için ne lazım3070 Tİ veyahut 3080’le bile 1080P oynarsın. Hem ileriye dönük açısından hemde misal 165 Hz altına düşmemek için. Hikayeli oyunlar için bir problem yok ama FPS tarzı oyunlarda önemli oluyor.
Ben 144 Hz monitörüm var 3060Tİ ve 5600x kullanıyorum. Bana yeterli geliyor ama misal 2 sene sonra yeterli gelmeyecektir bana. Ben ileride güncelleme yaparım dersen çok yüksek uçma. Yapamam dersen bütçen doğrultusunda daha güçlü ekran kartı ve işlemci alabilirsin.Hocam FPS tarzı vb çoklu oyuncu çok fazla oynuyorum hikayeleri oyunları hiç oynamıyorum bunun için ne lazım
Hocam ilerleyen zamanlarda güncelleme yapamam bunun için ne önerirsiniz 6-7 sene felan kullanmak istiyorumBen 144 Hz monitörüm var 3060Tİ ve 5600x kullanıyorum. Bana yeterli geliyor ama misal 2 sene sonra yeterli gelmeyecektir bana. Ben ileride güncelleme yaparım dersen çok yüksek uçma. Yapamam dersen bütçen doğrultusunda daha güçlü ekran kartı ve işlemci alabilirsin.
Bütçen ne kadar ona göre önereyim. 1080P’de darboğaz olmaması için işlemcininde güçlü olması gerekiyor.Hocam ilerleyen zamanlarda güncelleme yapamam bunun için ne önerirsiniz 6-7 sene felan kullanmak istiyorum