Neler Yeni

Ryzen 5 5600X undervolt

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Hüseyin
Arkadaşlar pek bir bilgim olmadığı için soruyorum ; deim işlemcime undervolt uyguladım sıcaklık yaklaşık 10 derece düştü fakat aklımdaki soru undervolt sistemime veya işlemcinin kendisine zarar verir mi ?

James Gg

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,360
İsim
James Gg
İlgilendiği Kategoriler
Pc Toplama-ekran kartı-işlemci-anakart-acer çöp laptop
zarar vermez.

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Hüseyin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Ekler

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    26.9 KB · Hit: 118
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Hüseyin
İşlemcinin hızını düşürmek diye özetleyebilirim. İşlemci hızı düşerse voltaj da otomatik olarak düşer, ama bu işlem sadece sıcaklığı düşürmez performansı da azaltır.
Peki bu yaptığım şeyin sisteme donanımsal olarak bir zararı dokunur mu ? Performans kaybını çok hissetmedim açıkçası fakat sıcaklık değerleri beni çok memnun etti.

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Peki bu yaptığım şeyin sisteme donanımsal olarak bir zararı dokunur mu ? Performans kaybını çok hissetmedim açıkçası fakat sıcaklık değerleri beni çok memnun etti.
Bir zararı olmaz. Ama ekran kartınız da güçlüyse o performans farkını çoğu oyunda bariz şekilde hissedersiniz. Ekran kartınız RTX 3060 veya daha altı ise pek fark hissetmemiş de olabilirsiniz normaldir 😀

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Hüseyin
Bir zararı olmaz. Ama ekran kartınız da güçlüyse o performans farkını çoğu oyunda bariz şekilde hissedersiniz. Ekran kartınız RTX 3060 veya daha altı ise pek fark hissetmemiş de olabilirsiniz normaldir 😀
RX 6800 Gaming OC ekran kartına sahibim. 3060 tan iyi mi kötü mü pek bir bilgim yok.

oğuzhan18

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,665
İsim
oğuzhan ege
RX 6800 Gaming OC ekran kartına sahibim. 3060 tan iyi mi kötü mü pek bir bilgim yok.
senin ekran kartının karşılığı 3070 ti örnektir bilmiyorum diyorsun ama bunu söylemem yardımcı oldumu bilemedim :D benide buga sokuyorsun.

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Hüseyin
O kart çok güçlü. Şimdilik böyle idare edin ama en kısa sürede iyi bir soğutucu alıp bu işlemi geri alın. İşlemciyi neredeyse R5 5500 hızına çekiyorsun o işlemle 😀
Şahsen şu an da pek verebilecek bir param yok. Şöyle yapsam. Frekansı tekrar eski haline getirip undervolt yapsam olur mu ? Nasıl yapacağımı pek bilmesem de araştıracağız mecbur .

Top Bottom