Çözüldü✓ Ryzen 5 7600 açılışta ısınma sorunu

Reaksiyon skoru
0
Sistemi alalı 1 sene oldu hiç böyle bi sorun yoktu ancak farklı bi sebepten dolayı garantiye gönderdim. Geldikten sonra bilgisayar ilk açıldığında işlemci sıcaklığı kademeli şekilde 96 dereceye çıkıyor ve kademeli olarak tekrar düşüyor. Termal macun yeniledim sıvı soğutma bloğunu işlemciye temas ettirdim ancak sorun devam ediyor. Oyunlarda vs. hiçbir problem yok sadece uzun süre kapalı kalınca açtığımda bu sorunla karşılaşıyorum.

Sistem özellikleri;
Ekran kartı: gigabyte rtx4060ti
İşlemci:ryzen 5 7600
Soğutucu: cooler master masterliquid ml240 v2
Anakart:gigabyte b650m s2h

Ekler

• IMG_20251018_225453_734.webp
    IMG_20251018_225453_734.webp
    1 MB · Hit: 34
En İyi Cevap
Şöyle anlatayım size;

Anakartınız giriş seviyesi bir anakart. Sadece CPU fan soketi ve 2 tane daha sistem fanı için soket girişi bulunuyor. Sahip olduğunuz Cooler Master sıvı soğutmanın POMPA fanını yüksek ihtimalle sistem fanlarının bir soketine bağlamışlardır. Default olarakta o fan soketinin dönüş devrii düşük ise sizin sıcaklıklarınız bu yüzden anormal seviyelere çıkıyor.

Önce sıvı soğutmanın pompa soketi anakartta nereye bağlı onu bir kontrol edin. Bunun devamında hangi sokette takılı ise BIOS'a girip o fan devrini devamlı çalışacak şekilde % 100 yapın. Sıvı soğutmaların pompa devirleri her daim % 100 şekilde çalışmalı. Bence sorun tamamen bundan kaynaklanıyor.

Bu arada sistemi hazır mı aldınız yoksa kendiniz mi topladınız...
Sıcaklıklar ne durumda peki ? Misal yükte en fazla kaç derece oluyor oyunlarda ya da anlık yüklenmelerde falan ?
Aynı sorun oldu hocam ancak anakartım gigabyte gcc programıyla çakışmış da olabilir orayı yapmamıştım şimdi farkettim aynı şekilde sys_fan2 yi programdan100e çektim ve kapattım şu anda işe gidip geldikten sonra tekrar kontrol edeceğim

Sorun tamamen çözüldü gcc programı ve biostan sıvı soğutucu pompa fanı sys_fan2 ye takıldığı için sys_fan2 yi 100e çekince ortadan kalktı yardımınız için teşekkürler.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,158,547
Üyeler
184,023
Son üye
By_ALi
Geri