parrot
80+
- Reaksiyon skoru
- 6
Anakartta sorun olabileceğini düşündüğüm için garantiye yolladım. Geldikten sonra bazı bileşenlerin değiştiğini söylediler ama asıl sorunun anakarttan kaynaklanmadığını belirttiler. Diğer bileşenleri kontrol etmemi önerdiler. Kontrol ederken RAM’lerden birinin arızalı olduğunu fark ettim ve çıkardım.
Sonrasında işlemcinin boşta 60-70, oyunda ise 95 dereceye çıktığını gördüm. Termal macunu düzgün sürdüğüme emindim ama yine de 2 gün boyunca sorunu araştırmama rağmen çözemedim. Bilgisayarcıya götürdüm, sıvı soğutmanın yanlış monte edildiğini ve boşta 30-40 dereceye indirdiğini söyledi. Ancak oyun testinde (Valorant) yine 95 dereceyi gördüm. Bu kez kendisi ilgileneceğini söyleyip özür diledi. Bilgisayarı gece bırakmamı istedi, bıraktım ama çözebileceklerinden pek emin değilim.
Sizce sorun ne olabilir?
sistem
anakart:asus tuf b650m wifi
işlemci:ryzen 5 7600x
soğutma:msi coreliquid 240p
ram :Apacer Panther RGB 32GB (2x16GB) 6000MHz DDR5 CL40
ekran kartı:rx 6650xt
Sonrasında işlemcinin boşta 60-70, oyunda ise 95 dereceye çıktığını gördüm. Termal macunu düzgün sürdüğüme emindim ama yine de 2 gün boyunca sorunu araştırmama rağmen çözemedim. Bilgisayarcıya götürdüm, sıvı soğutmanın yanlış monte edildiğini ve boşta 30-40 dereceye indirdiğini söyledi. Ancak oyun testinde (Valorant) yine 95 dereceyi gördüm. Bu kez kendisi ilgileneceğini söyleyip özür diledi. Bilgisayarı gece bırakmamı istedi, bıraktım ama çözebileceklerinden pek emin değilim.
Sizce sorun ne olabilir?
sistem
anakart:asus tuf b650m wifi
işlemci:ryzen 5 7600x
soğutma:msi coreliquid 240p
ram :Apacer Panther RGB 32GB (2x16GB) 6000MHz DDR5 CL40
ekran kartı:rx 6650xt