tamamdır hocam teşekkür ederim. işten döner dönmez yapacağım. fakat ramler için thaiphoon burner değerleri okumadı. sanırım pny markada böyle bir sorun varmış.
tamamdır hocam teşekkür ederim. işten döner dönmez yapacağım. fakat ramler için thaiphoon burner değerleri okumadı. sanırım pny markada böyle bir sorun varmış.
5900X zaten hiçbir zaman stok turbo frekansına çıkamıyor nerdeyse. Stok olarak en fazla 4950’ye çıkabilmesi lazım ama ben hiç çıktığını görmedim Curve optimizer yapınca 4850’ye filan çıkıyor single’da ama yine 4950 olmuyor bende olmadı yabi
Merhaba arkadaşlar, ben de ryzen 5900x aldım ve bahsettiğiniz ayarları pek anlayamadım, eskiden klasik yöntemle 3600xt işlemcime OC yapardım ama bu işlemci için sanırım prosedürler farklı, bana 5900x için yardımcı olabilir misiniz. @deadfellow
Merhaba arkadaşlar, ben de ryzen 5900x aldım ve bahsettiğiniz ayarları pek anlayamadım, eskiden klasik yöntemle 3600xt işlemcime OC yapardım ama bu işlemci için sanırım prosedürler farklı, bana 5900x için yardımcı olabilir misiniz, nasıl yüksek hz'li oc yapabilirim, oyunlarda daha yüksek fps almak için. @deadfellow
Son olarak ise Cpu voltage 'ı Auto da kullanabilirsiniz. Ya da Sweet spot dedigim değeride kullanabilirsiniz.
Örnek vermek gerekirse ben Cpu voltageini Autoda bıraktıgımda cok ısınıyordu. Pbo için 1.31 volt gibi bi değer buldum 30 dakka sonucunda. CPU -z de single core da 670 All coreda 5050 gibi bir değer veriyor.
Ve son olarak Cpu Load line calibration High ya da Extreme olmalı yoksa allcore frekanslarınız çok fazla boostlanmaz.
Tek başıma yapıyorum, ama doğru mu ilerliyorum bilmiyorum, her sitede ayrı ayrı farklı bilgi verenler var, doğru olup olmadığını bilemiyorum çünkü ezbere iş yapmış oluyorum, sağolsun burda bir arkadaşımız özelden bir kaç şey yazdı ama bu PBO mantığını ayrıntıları ile anlatabilecek arkadaşlar olursa sevinirim gerçekten. Şimdi öyle ekran karşısında kaldım ne yapcam bilmiyorum, sanırım her şeyi sıfırlayacam galiba, çünkü ezbere iş yapıp sisteme zarar vermekten korkuyorum
Ben sana hangii değerleri değiştirmen gerektiğini söyledim diiğer yapacağın her şey rehberde ss lerle beraber gösteriliyor zaten. Farklı bir şey yapmayacaksın farklı olarak tek yapacağın şey işlemcinin güç ayarlarını ayarlamak yani ppt edc tdc dedğimiz şey. Onu da disabled yapacaksın sadece gerisi aynı zaten
Tek başıma yapıyorum, ama doğru mu ilerliyorum bilmiyorum, her sitede ayrı ayrı farklı bilgi verenler var, doğru olup olmadığını bilemiyorum çünkü ezbere iş yapmış oluyorum, sağolsun burda bir arkadaşımız özelden bir kaç şey yazdı ama bu PBO mantığını ayrıntıları ile anlatabilecek arkadaşlar olursa sevinirim gerçekten. Şimdi öyle ekran karşısında kaldım ne yapcam bilmiyorum, sanırım her şeyi sıfırlayacam galiba, çünkü ezbere iş yapıp sisteme zarar vermekten korkuyorum
Merhaba Ryzen 7 5800x i corsair Ma410p soğutucuya yetecek kadar undervolt yaptım yalnız hangi değeri değiştirirsem değiştireyim cinebench'te 70 - 75 derece de throttling yemiş gibi mhz yi düşürüyor. test 3dk lık testin ikinci aşamasında bazen birinci aşamada tüm çekirdeklerin mhzyi 547 ye düşürüyor işlemci 2 saniye sonra 45 derecelere düşünce tekrar frekansı 4.4 gibi değerlere çıkarıyor yani stabil değil cinebench le alakalı mı anlamadım, aidata cpu ve fpu açınca throttling e düşmüyor.
Msi b450m-a pro max
vs550w
corsair ma410p
Ryzen 7 5800x
16gb 3200mhz TeamForce
değerler şu şekilde
PPT = "105" (125,142 denedim)
TDC = "85" (95 denedim)
EDC = "90" (130) denedim
Platform thermal throttle limit = 90 (100 denedim)
Curve all negative = 15 denedim
30,30,17,30,30,20
Mesaj otomatik birleştirildi:
Minimum test duration = OFF ta bu değerleri veriyor throttling olmadan