Neler Yeni

Ryzen 7 3500x, b450 için idare edecek bir ekran kartı tavsiyesi ?

LenKys

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,594
İsim
Osman Trifilli
Instagram
trifilli_osman
Selamlar herkese. Öncelikle belirtmek istiyorum 1 hafta öncesine kadar bu dünyaya dair hiçbir fikrim yokken bir anda bilgisayar toplamak adına heveslendim. Donanım Arşivi youtube kanalı sayesinde baya bilgilendim. Tüm topluluğa ve Donanım Arşivine bu sebeple teşekkür ediyorum.
Yaklaşık 4 yıldır macbook pro kullanıyorum, işim gereği (müzik kayıt yazılımları kullanıyorum) beni çok güzel idare etti bugüne kadar. Fakat artık hem içimdeki oyun oynamak isteği hemde bu yazılımları iyi bir sistemde daha hızlı kullanma isteği beni pc toplamaya itti. Bütçem dahilinde parçalarımı belirledim fakat ekran kartını 1-2 ay gecikmeli almaya karar verdim. Sizlere sorularım ise, bu sistem ile ilgili bir öneriniz veya eleştiriniz var mı ? Ve bana idareten kullanabileceğim ve 2. el uygun bir fiyata bulabileceğim ekran kartı önerebilir misiniz ? (yeni ekran kartı alana kadar oyun oynamasam da olur önerilerinizi yaparken bunu da dikkate alabilirsiniz :) )
başlangıç için bütçem maksimum 500 TL gibi görünüyor

işlemci: AMD Ryzen 7 3700X
anakart: MSI B450 GAMING PLUS MAX
ram: Corsair Vengeance 16 GB
ssd: Samsung 860 EVO 500gb
power: Sharkoon SHP650 V2 650 W
kasa: MSI MAG FORGE 100M RGB

Ekran kartsız yaklaşık 5750 TL ediyor. Söylediğim gibi bu dünyaya 1 hafta önce adım attım bu sebeple yanlış bişeyler seçmiş olabilirim, eleştirilerinizi ve önerilerinizi bekliyorum :)

Hepinize tekrardan teşekkürler.. :)
1660 SÜPER AL DERİM Tİ İLE ARASINDA ÇOK AZ FARK VAR BÜTÇENİ BİLMİYORUM AMA BENCE 1660 SÜPER OLABİLİR VEYA 2060

Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Mus tafa
Gölge etmek mi?
Fiyatına göre alındığı için öyle ve eski kapasitörleri kullanıyorken CPU kablosunun kısa gelme durumları var, kim ister ön tarafta sarkan bir CPU kablosu?
Herkesin sizin gibi +500 +600 tl lik bir bütçesi olmuyor :) sharkoon gayet düzgün bir psu dir siz kullanmayabilirsiniz ancak insanlara kötülemenin bir maksat' ı yok :)

JATDAV

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,478
İsim
Jatdav
Instagram
Jatdav#7081
Steam
https://steamcommunity.com/id/bfjatdav/
Herkesin sizin gibi +500 +600 TL lik bir bütçesi olmuyor :) sharkoon gayet düzgün bir psu dir siz kullanmayabilirsiniz ancak insanlara kötülemenin bir maksat' ı yok :)
+500 mü?
Zalman PSU'ları bile daha iyi.
İnsanlara kötüleme değil doğruyu öneriyorum sizin geçen diyişiniz gibi, siz Sharkoon PSU + ATX kasa kullanırken CPU kablosunun kısa gelmesiyle iyi günler dilerim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Mus tafa
+500 mü?
İnsanlara kötüleme değil doğruyu öneriyorum sizin geçen diyişiniz gibi, siz Sharkoon PSU + ATX kasa kullanırken CPU kablosunun kısa gelmesiyle iyi günler dilerim.
Aynen kanka bi sen biliyon bi sen yapıyon :)

Vesemir Dayı

80+ Platinum
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,590
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Discord
Vesemir#0538
+500 mü?
Dostum boşver gerçekten uğraşmaya değmez bu arkadaş.

Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Mus tafa
+500 mü?
Cpu çoğaltma ve uzatma kablolarından haberin olmaması dileğiyle bende iyi günler dilerim :)

bydurmaz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
doğukan durmaz
PSU ve kasayı önermem, anakart ise Tomahawk daha iyi olacaktır.
3700X yerine 5600X alabiliyorsanız alın.
GPU olarak 2060S üstünü düşünün 2. elden 2070S'ler de olur.
RAM ise çipleri genelde kalitesiz oluyor.
kasayı neden önermiyorsun ben de topluyorum o kasayı düşünüyorum

JATDAV

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,478
İsim
Jatdav
Instagram
Jatdav#7081
Steam
https://steamcommunity.com/id/bfjatdav/
Dostum boşver gerçekten uğraşmaya değmez bu arkadaş.
Hayır uğraşırım, kendisinin kanıt sunmamasına rağmen kötü ürünler önermesi ve yanlış bilgilendirmesi üstüne üstlük haklı çıkarmak için hakaret edecek kıvama gelmesine göz yummam.
Mesaj otomatik birleştirildi:

kasayı neden önermiyorsun ben de topluyorum o kasayı düşünüyorum
Kasanın aslında çok bir sorunu yok, toz filtresi ve mATX'in tam olarak boyutlarında olduğu için küçük gelebilir hele ki ATX anakartlarda.

Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Mus tafa
Hayır uğraşırım, kendisinin kanıt sunmamasına rağmen kötü ürünler önermesi ve yanlış bilgilendirmesi üstüne üstlük haklı çıkarmak için hakaret edecek kıvama gelmesine göz yummam.
En son cpu uzatma ve çoğaltma kablolarından haberin olmaması dileğiyle bende iyi günler dilemiştim ancak , hakaret etme felan yok bende :) sakin olun savaş yok :) siz +500 tl lik psu'lar kullanmaya devam edebilirsiniz benim engel olduğum felan yok :) daha fazlada cevap vermiyeceğim iyi günler :)

Vesemir Dayı

80+ Platinum
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,590
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Discord
Vesemir#0538
En son cpu uzatma ve çoğaltma kablolarından haberin olmaması bende iyi günler dilemiştim ancak hakaret etme felan yok bende :) sakin olun savaş yok :) siz +500 TL lik psu'lar kullanmaya devam edebilirsiniz benım engel oldugum felan yok :) daha fazlada cevap vermiyeceğim iyi günler :)
Tamam dostum sen 150 200 liralık psularla 5000 6000 liralık sistem topla.

Top Bottom