Neler Yeni

Ryzen 7 5700X en ideal hava soğutma nedir?

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,535
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Yani bunlar overclock kısaca herhalde. Açılmadığı durumda hangi hızlarda çalışıyor işlemci? Sabit bir hızda mı çalışıyor yoksa duruma göre mi ayarlıyor hızını?
Duruma göre ayarlar genel olarak. Ama çok artmaz. CPB'siz GHz değerleri baya az kalıyor.

of Beauty and Rage

80+ Silver
En İyi Cevap
1
İşlemci soğutucularının neye ne kadar etkisi var benim hiç bir bilgimde yok fikrim de yok ama 700 liranın üstüne çok fazla çıkamam şu anlık. İleride sıvı soğutma kullanacağım zaten. r7 5700x kaç derecelerde olur bu önerdiğiniz soğutucularla?

islemciyi sogutmaya yariyorlar iste, fan ve bloklarina bir de ekstra macun veriyorlarsa degisir performanslari.

serin calisacaktir islemci.

Duruma göre ayarlar genel olarak. Ama çok artmaz. CPB'siz GHz değerleri baya az kalıyor.
Temel frekansı 3.4 ghz arttırılmış frekans 4.6ghz yazıyor, bu dediğiniz şeyleri açmadığımız zaman kaç ghz değerlerinde gezecek yani?
Mesaj otomatik birleştirildi:

PBO nedir hocam?
PBO
Precision boost overdrive. İşlemcinin watt limiti kaldırır. işlemci TDP değerinden daha yüksek elektrik çeker. bu da onun ısınmasına ve daha fazla performans vermesine yol açar.

CPB
Core Power Boost, direkt otomatik olarak işlemciye OC yapar. Isıyı arttırır. Performansı arttırır.

islemciyi sogutmaya yariyorlar iste, fan ve bloklarina bir de ekstra macun veriyorlarsa degisir performanslari.

serin calisacaktir islemci.
Yani hangi işlemciye nasıl soğutma performansı veriyorlar o konuda bilgim yok demek istedim, işlemci soğutmaya yaradıklarını biliyorum :ROFLMAO:

Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
mehmet yılmaz
Temel frekansı 3.4 ghz arttırılmış frekans 4.6ghz yazıyor, bu dediğiniz şeyleri açmadığımız zaman kaç ghz değerlerinde gezecek yani?

Yani hangi işlemciye nasıl soğutma performansı veriyorlar o konuda bilgim yok demek istedim, işlemci soğutmaya yaradıklarını biliyorum :ROFLMAO:
Hocam hangisini aldınız?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,841
Üyeler
163,563
Son üye
rigbusta
Top Bottom