Ben kule tipi soğutucuyla kullanıyorum ama modelini bilmiyorum. Cooler Master'ın TUF edition olan bir modeli.Merhabalar Rtx 4060 ve ryzen 7 5700x'i birlikte kullanmayı düşünüyorum işlemci için sıvı soğutma gerekli midir?
Genel olarak sistemide değerlendirebilir misiniz?
Teşekkürler
teşekkürler bilgilendirme için1 senedir bu işlemciyi kullanıyorum. kule soğutucum vardı 240mm sıvı soğutma aldım ve arada sadece 4 5 derece oynadı 85-80 gibi düşün. kişisel yorumum şu ki 5700x ve 5800x çok kararsız sürekli ani ısınıp soğuma eğilimi gösteren işlemciler. ben çözümü undervolt yapmakta buldum. çekirdekler bazen turbo frekansa vs gelmiyordu. 4.6 ghz e sabitleyip 1.2 volt yada 4.5 ghz 1.1875 volt kullanıyorum ve suan max 71 falan oluyor. oyunlarda 60 civarı. diyeceğim o ki undervolt yapman sıvı soğutma almandan daha faydalı olabilir
Merhabalar Rtx 4060 ve ryzen 7 5700x'i birlikte kullanmayı düşünüyorum işlemci için sıvı soğutma gerekli midir?
Teşekkürler
Önümüz kış iyi bir kule tipi ile sıkıntısız kullanırsınız sıvı soğutmaya gerek yok.Merhabalar Rtx 4060 ve ryzen 7 5700x'i birlikte kullanmayı düşünüyorum işlemci için sıvı soğutma gerekli midir?
Teşekkürler