Neler Yeni

Ryzen 7 5800x3d anakartımla uyumlu mu? ?

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,229
İsim
yusuf ecer

Memoli12345

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
377
İsim
mehmet alp kütük
arkadaşlar konuyu hortlatıyorum kusura bakmayın sadece 1 soru sorcam b550 m k anakarta 5800x3d gidermi mosfet soğutucu yok ama

Migel

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
78
İsim
Migel
arkadaşlar konuyu hortlatıyorum kusura bakmayın sadece 1 soru sorcam b550 m k anakarta 5800x3d gidermi mosfet soğutucu yok ama
Önemli değil takabilirsin. Anakart değiştirmeden takabileceğin en iyi işlemciyi takmış oluyorsun.

Peak2Core

80+

Can...

80+ Platinum
Benim eski sistemi satıyorum h410 i3 10100f ve 8x2 3600 MHz gskill ram 3k fiyata koydum garantileri var. Ucuza mi koydum aceba ? Çünkü çok daha kötü olanları pahalıya koymuşlar ilanda.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam sizin soğutucu sorunlu büyük ihtimal çünkü kule tipi ile sogutanlar var onu.
Hocam nerde oturuyorsunuz kardeşime PC diziyorum alabilirim

StrangerIX

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,461
İsim
Baran Kut
5800x3dyi galahad 2 Trinity 360mm ile zar zor soğutuyorum haberin olsun.
Hocam 7800x3d yi kule tipi ile soğutuyorum Noctua NH-D15 ile.

Bir de normal kullanım ve sentetik testleri ayrı tutmanız gerekiyor. 3D işlemci modellerinin hepsi "idle" ve "full load" kullanımlarında yüksek derecelere sahip.

Şöyle örnekleyeyim. Yakın zamanda topladım ben de pcyi. Kasada 3 tane 140mm fan , NH-D15 zaten 140mm 2 fan ve 1 tane de 140mm egzoz fanı bulunmakta. Sentetik testlerde 87 derece görüyor işlemci fakat oyunlarda en fazla 70 gördüm o da sürekli alt+tab attığımdan vs yükseldi (Cyberpunk 2077, Starfield, Destiny 2). İlk gün driver yüklemeden önce full load da test 60 idi sıcaklık fakat bir yanlışlık olduğunu sezdim. Meğersem driver yüklemeden yüksek voltta kullanmaya kalkarsan işlemcinin 3d cache bulunduğu noktasını yakıyormuşsun 😂 Allah'tan o şekilde kullanmaya devam etmedim.

Sendeki işlemci aslında sıvı soğutma ile 75 i geçmemesi lazım sentetik testlerde. Sıvı soğutma montajını bir kontrol et bence hocam. Bir de mümkünse fan hızlarını bios veya uygulama varsa oradan bir yokla derim. Problemi keşfedebilmek açısından.

Clyde

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
602
İsim
Yiğit Özdemir
İlgilendiği Kategoriler
Telefon. Bilgisayar. Monitör. Kulaklık.
5800x3dyi galahad 2 Trinity 360mm ile zar zor soğutuyorum haberin olsun.
Kaç W çekiyor? O soğutucu ile soğutamıyorsan bir gariplik var o işte. LT 720 ile R9 7900'ü 170W modunda 65 derece kullanıyorum ben :D. PBO ayarlaması yaptın mı?

Bir de normal kullanım ve sentetik testleri ayrı tutmanız gerekiyor. 3D işlemci modellerinin hepsi "idle" ve "full load" kullanımlarında yüksek derecelere sahip.

Şöyle örnekleyeyim. Yakın zamanda topladım ben de pcyi. Kasada 3 tane 140mm fan , NH-D15 zaten 140mm 2 fan ve 1 tane de 140mm egzoz fanı bulunmakta. Sentetik testlerde 87 derece görüyor işlemci fakat oyunlarda en fazla 70 gördüm o da sürekli alt+tab attığımdan vs yükseldi (Cyberpunk 2077, Starfield, Destiny 2). İlk gün driver yüklemeden önce full load da test 60 idi sıcaklık fakat bir yanlışlık olduğunu sezdim. Meğersem driver yüklemeden yüksek voltta kullanmaya kalkarsan işlemcinin 3d cache bulunduğu noktasını yakıyormuşsun 😂 Allah'tan o şekilde kullanmaya devam etmedim.

Sendeki işlemci aslında sıvı soğutma ile 75 i geçmemesi lazım sentetik testlerde. Sıvı soğutma montajını bir kontrol et bence hocam. Bir de mümkünse fan hızlarını bios veya uygulama varsa oradan bir yokla derim. Problemi keşfedebilmek açısından.
Bana da çok garip geldi. Bir parçada sorun var. Eğer farklı soğutmada yine aynı sorunu yaşatıyorsa işlemcide bir sorun var demektir. Benim silikonum da çok kötü 1.4V ile 200MHz dahi artmıyor Cinebench R23 testinde 160W 90 Derece oluyor ama oyunlarda falan o kadar da yükselmiyor.

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,229
İsim
yusuf ecer

Kaç W çekiyor? O soğutucu ile soğutamıyorsan bir gariplik var o işte. LT 720 ile R9 7900'ü 170W modunda 65 derece kullanıyorum ben :D. PBO ayarlaması yaptın mı?

Bana da çok garip geldi. Bir parçada sorun var. Eğer farklı soğutmada yine aynı sorunu yaşatıyorsa işlemcide bir sorun var demektir. Benim silikonum da çok kötü 1.4V ile 200MHz dahi artmıyor Cinebench R23 testinde 160W 90 Derece oluyor ama oyunlarda falan o kadar da yükselmiyor.
Isıların artma sebebini çözdüm (10dereceye yakın artış olmuştu.) İkinci el ekran kartı al sat yaptığımdan, test sistemi de yer kaplıyor diye satmıştım. Geçenlerde elime temiz bir kart geçti onu takarken kabloları biraz oynatmışım sata molex kabloları psudan çıkmış. Sıvı soğutma ve argb controller psuya bağlı olmayan sata ve molexe takılıymış :D Kasamdaki razer argb controller da bu molexe bağlanıyor. Sıvı soğutma gücü sadece usbden alabiliyormuş :D Bu da yetmeyip razer argb controllera da güç verdiği için ara ara fanlarımın ışıkları sönüyor ve derecelerim yükseliyordu eskiye nazaran. Demin fanlarımın ışıkları gidince sinirlenip söktüm ve kabloları kontrol ettim ve çözdüm şimdi. Bu arada gariptir ki artan sıcaklıklarım da çoğu kullanıcının aldığı sıcaklıklarla eşdeğerdi :D Hiç aklıma gelemeyecek bir sorun olmuş.

StrangerIX

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,461
İsim
Baran Kut

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,229
İsim
yusuf ecer
Pbo olayı biraz karışık 3d işlemcilerde ama stock haliyle oyunlarda 70derece zor görüyordum anlattığım durumdan sonra, öncesinde 62derece görsem şaşırıyordum. Şimdi 110-85-110 all core - 30 (best 2 core -25) 63derece nadiren oldu. Şimdi kablolamayı bitirip tekrsr test edeceğim.

aman hocam 😅 dikkat etmişsin iyi ki. Çözümlemen iyi olmuş. Keyifli kullanımlar.
Teşekkür ederim, cidden depresyona girdim şu son 1 haftada. Soğutucu da yeni olduğu için dertlenmiştim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,017
Üyeler
164,765
Son üye
nampeira
Top Bottom