dediğin anakart kötü değil sadece daha iyi olabileceğini söyledim h.obu kadar bütcem yok bu anakartı siparişledim bile işlemci 5800x alacak iken son dakika bir yerden para geldi ve üstüne koyup 5800x3d almaya karar verdim
satıcı ile görüşüp bios sürümünü öğrenmende fayda var şayet 2603 ten düşük bios sürümü varsa görüntü alamazsın. 2022 2. ayında çıkan 2603 bios sürümü 5800x3d destekliyor. Buna dikkat etmeni tavsiye ederim.Ryzen 7 5800x3d işlemci Asus Prime B550M-K anakarta uyum sağlarmı? sorunsuz çalışırmı
sorun değil elimde ryzen 5 3500x eski işlemcim var onu takıp görüntü alıp biosu güncelleyebilirim herhalde sitesinde güncel sürümü vardır yükseltince sorun olmaz diye düşünüyorum.satıcı ile görüşüp bios sürümünü öğrenmende fayda var şayet 2603 ten düşük bios sürümü varsa görüntü alamazsın. 2022 2. ayında çıkan 2603 bios sürümü 5800x3d destekliyor. Buna dikkat etmeni tavsiye ederim.
En mantıklı sı nı yapmışsınız hayırlı olsun bu aracabu kadar bütcem yok bu anakartı siparişledim bile işlemci 5800x alacak iken son dakika bir yerden para geldi ve üstüne koyup 5800x3d almaya karar verdim
yani tam performans alamazmıyım dediğiniz anakartla anlamadım tam olarakVe şunuda eklemekte fayda var 105 W TDP si olan çok güçlü bir işlemcinin Giriş seviye bir anakart üzerindeki durumu uzun vadede sorun çıkartabilir. Çünkü CPU VRM lerinde hem soğutucu yok hemde Bu kadar güçlü bir CPU anlık çekeceği voltaj turbo boost ile ilk başlarda sorun yaratmaz ancak 6 ay sonra PCne reset attırmaya kadar gidecek Voltaj sorunlarına sebep olabilir. Zaten VRM sayısıda oldukça düşük Max Ryzen 5600x tercih edilebilir bu anakart için Bunuda belirteyim.
İlk başlarda tam performans alırsın kayıpsız ancak uzun vadede yüksek sıcaklıklara çıkacağı için talep edilen voltaj karşılamasından dolayı ileride problem çıkartabilir. Bu parça kalitesine göre 6 ay ile 1 yıl aralığında diyebiliriz.yani tam performans alamazmıyım dediğiniz anakartla anlamadım tam olarak
Mesaj otomatik birleştirildi:
teşekkürler