Neler Yeni

Çözüldü✓ Ryzen 7 7800X3D GİGABYTE A620 H

Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Kayra Güzel
AMD Ryzen 5 7600 - 3.8 GHz, 6 Çekirdek, 32MB Önbellek, AM5 5nm İşlemci

MSI MAG CORELIQUID M240 - 240mm Sıvı Soğutucu

GIGABYTE GeForce RTX 4070 Ti - 12GB GDDR6X, 192 Bit Ekran Kartı

GIGABYTE A620M H - AM5, 6400MHz DDR5, M.2, HDMI DP mATX Anakart

Rampage PROLIX 850W - 80 ARGB, Manyetik Temperli Camlı ATX Mid Tower Gaming Kasa

GSKILL 32GB (2x16GB) Ripjaws S5 6000MHz CL36 DDR5 Siyah Dual Kit Ram

Kingston 1TB NV2 Gen4x4 - NVMe M.2 SSD (3500MB Okuma, 2100MB Yazma)

Güncel sistemim bu Ryzen 7 7800X3D veyahut Ryzen 7 9800X3D olarak değiştirmeyi düşünüyorum işlemcimi uyumlu mudur arkadaşlar ?

Son düzenleme:

HuseyinBy01

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
511
İsim
Hüseyin Mert Görgel
AMD Ryzen 5 7600 - 3.8 GHz, 6 Çekirdek, 32MB Önbellek, AM5 5nm İşlemci

MSI MAG CORELIQUID M240 - 240mm Sıvı Soğutucu

GIGABYTE GeForce RTX 4070 Ti - 12GB GDDR6X, 192 Bit Ekran Kartı

GIGABYTE A620M H - AM5, 6400MHz DDR5, M.2, HDMI DP mATX Anakart

Rampage PROLIX 850W - 80 ARGB, Manyetik Temperli Camlı ATX Mid Tower Gaming Kasa

GSKILL 32GB (2x16GB) Ripjaws S5 6000MHz CL36 DDR5 Siyah Dual Kit Ram

Kingston 1TB NV2 Gen4x4 - NVMe M.2 SSD (3500MB Okuma, 2100MB Yazma)

Güncel sistemim bu Ryzen 7 7800X3D 5.00 GHZ olarak değiştirmeyi düşünüyorum işlemcimi uyumlu mudur arkadaşlar ?
A620 anakarta takarsın ama OC yapamazsın. Benim gözümde pek sağlıklı değil diğer kartlara bakılırsa hem faz sayısı az olduğu için ısı dağılımı pek yeterli olmaz hemde anakart ile uyumlu olmaz. Önerim 7 7800X3D yerine daha uyguna 7 9700X alıp hem yeni nesil işlemci hem daha uygun hemde aynı performansı veriyor olduğu için onu tercih eder anakartıda upgrade ederim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Kayra Güzel
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
A620 anakarta takarsın ama OC yapamazsın. Benim gözümde pek sağlıklı değil diğer kartlara bakılırsa hem faz sayısı az olduğu için ısı dağılımı pek yeterli olmaz hemde anakart ile uyumlu olmaz. Önerim 7 7800X3D yerine daha uyguna 7 9700X alıp hem yeni nesil işlemci hem daha uygun hemde aynı performansı veriyor olduğu için onu tercih eder anakartıda upgrade ederim.
faz mevzusunu pek bilmediğim için şöyle şu kısmı yazayım

Thermal Grizzly Kryonaut Extreme Yüksek Kaliteli Termal Macun​

macun olarak da bunu süreceğim gene 2 paket almıştım.​

Anakartla uyumlu olduğunu söylüyorlar hiç overclock da yapmadım ama daha geniş bi çaplı bi anakart alabilirmişim

MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI

ASUS TUF Gaming B650-PLUS WIFI

MSI MEG X670E ACE

ASUS ROG Strix X670E-E Gaming WIFI

bunları önerdiler

Obi.wanKenobi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
652
İsim
ulaş dursun
bence değiştirmene gerek yok gereksiz olur

NanyaRevB

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
650
İsim
TAHA KOÇAK
Anakart 50A ve 8 pin beslemeye sahip. OC işine girmek sıkıntılı olacaktır. 6 Faz var, yeterli olabilir ancak anakarta fazla yük bindirecektir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Kayra Güzel
bence değiştirmene gerek yok gereksiz olur
Evet 4 5 yıla güncellenmesi gereken bi işlemci aslında ama hazır da durum varken daha iyisini alıp eskini satayım diyorum bir de oynadığım oyun PUBG Steam orada çok nihai performanslar veriyormuş
Mesaj otomatik birleştirildi:

Anakart 50A ve 8 pin beslemeye sahip. OC işine girmek sıkıntılı olacaktır. 6 Faz var, yeterli olabilir ancak anakarta fazla yük bindirecektir.
Tavsiye eder misiniz hocam böyle bir seçeneği gerçekleştirmeyi alsam hangisi alayım 2 seçenek var 9800x3d 7800x3d overclock işlerinden hiç anlamıyorum bir de eğer ki anlıyorsanız mevcut sistemimi güncelleyebilir miyim yardımınızla overclock açısından ?

NanyaRevB

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
650
İsim
TAHA KOÇAK
Evet 4 5 yıla güncellenmesi gereken bi işlemci aslında ama hazır da durum varken daha iyisini alıp eskini satayım diyorum bir de oynadığım oyun PUBG Steam orada çok nihai performanslar veriyormuş

Tavsiye eder misiniz hocam böyle bir seçeneği gerçekleştirmeyi alsam hangisi alayım 2 seçenek var 9800x3d 7800x3d overclock işlerinden hiç anlamıyorum bir de eğer ki anlıyorsanız mevcut sistemimi güncelleyebilir miyim yardımınızla overclock açısından ?
Hocam işlemci değiştireceğim diyorsanız anakartı değiştirmeniz lazım. Bu anakartla bu işler sıkıntılı. Şayet psu da malum markalardan, bence mevcut setup ile kalabilirsiniz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Kayra Güzel
Hocam işlemci değiştireceğim diyorsanız anakartı değiştirmeniz lazım. Bu anakartla bu işler sıkıntılı. Şayet psu da malum markalardan, bence mevcut setup ile kalabilirsiniz.
İtopyadan toplamıştım mağaza üzerinden artık çalışan kendi payını falan mı aldığı için hazır sistem üzerinden düzdü veyahut bilgisizliğinden dolayı mı tam bilemiyorum ben sadece istediklerimi söyledim işte ryzen 5 7600 istiyorum dedim DDR 5 sistem olsun dedim 2x16 32 gb ram olsun istedim 1 tb m2 ssd olsun istedim sıvı soğutucu falan derken hazır sistem üzerine update attı aldıktan çok sonra anladım aslında en nihai seçeneklerin bu olmadığını mesela PSU markasının temelinde PSU da bi işe yaramadığını veyahut en iyi soğutmayı GİGABYTE Değil Asusun verdiğini vesaire vesaire Ram SSD Sıvı Soğutucumdan memnunum bir tek o kadar. Bunla beraber bozuk sistem verdiler 3 buçuk ay garanti bekledim 1100 km gittikten sonra anlaşıldı bu gerekli testi falan da yapmadılar yani biz oradayken garantiden geldiğinde kablolaması berbat durumdaydı ki hala öyle. Garipti yani Anakart Psu Ve İşlemci şeklinde değiştirirsem sorun olmaz anladığım kadarıyla önerilerinize açığım PSU ve Anakart açısından bu işlemciyi en rahat ettirecek Anakart nedir yani öğrenmek isterim teşekkürler.

NanyaRevB

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
650
İsim
TAHA KOÇAK
İtopyadan toplamıştım mağaza üzerinden artık çalışan kendi payını falan mı aldığı için hazır sistem üzerinden düzdü veyahut bilgisizliğinden dolayı mı tam bilemiyorum ben sadece istediklerimi söyledim işte ryzen 5 7600 istiyorum dedim DDR 5 sistem olsun dedim 2x16 32 gb ram olsun istedim 1 tb m2 ssd olsun istedim sıvı soğutucu falan derken hazır sistem üzerine update attı bozuk sistem verdiler 3 buçuk ay garanti bekledim 1100 km gittikten sonra anlaşıldı bu gerekli testi falan da yapmadılar garipti yani Anakart Psu Ve İşlemci şeklinde değiştirirsem sorun olmaz anladığım kadarıyla önerilerinize açığım PSU ve Anakart açısından bu işlemciyi en rahat ettirecek Anakart nedir yani öğrenmek isterim teşekkürler.
Mevcut anakartınızla da çok sorun yaşamazsınız biraz ısınır, B650 çipset bir anakart daha iyi olabilir tabii.

Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Kayra Güzel
Mevcut anakartınızla da çok sorun yaşamazsınız biraz ısınır, B650 çipset bir anakart daha iyi olabilir tabii.
MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI

ASUS TUF Gaming B650-PLUS WIFI

MSI MEG X670E ACE

ASUS ROG Strix X670E-E Gaming WIFI

bunlar en iyi seçeneklermiş galiba bundan iyi seçenekler vardır ama çok da fiyatı tuzlu olsun istemiyorum sizce hangisi seçilmeli MSİ MAG üstüne baya durdular ama bu Anakartlar da
1738954853107.png

Obi.wanKenobi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
652
İsim
ulaş dursun

yani fps veriyor da sizin monitör kaç hz hocam? mesela 500 fps veriyorsa ne yapmayı düşünüyorsun o fpslerle illa işlemci upgrade yapıcaksan 9700x al gidip yeni nesil fp gayet iyi işlemci

Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Kayra Güzel
yani fps veriyor da sizin monitör kaç hz hocam? mesela 500 fps veriyorsa ne yapmayı düşünüyorsun o fpslerle illa işlemci upgrade yapıcaksan 9700x al gidip yeni nesil fp gayet iyi işlemci
360 hz oled monitörüm var

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,067,364
Üyeler
169,563
Son üye
tasiyicii
Top Bottom