Neler Yeni

Çözüldü✓ Ryzen 7 7800X3D İşlemci temel hızdan daha düşük hız

XPCX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Mahmut
Merhaba arkadaşlar benim bilgisayarda bir sorun var çok ilginç bir şekilde aldığım ryzen 7 7800x3d temel hızı 4.20 ghz ama 4.0 hız veriyor masaüstünde bazen 3.9 ghz bile oluyor hemde oyunda bile olduğu oluyor oyunda 3.9 ghz oldu anlık sonra 4.9 a geldi çok değişik bir sorun masaüstünde de oluyor bu da ani takılmaya sebep veriyor stutter gibi bir şey oluyor anlık takılıyor denetim masasında güç planını yüksek performansa aldım yine değişen bir şey olmadı bilen birisi varsa yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkür ederim.

Ekler

• Temel hızdan daha düşük hız.jpeg
    Temel hızdan daha düşük hız.jpeg
    293.1 KB · Hit: 21
  • 2 Temel hızdan daha düşük hız.jpeg
    2 Temel hızdan daha düşük hız.jpeg
    406.5 KB · Hit: 21

KYLORIN

80+ Silver
Merhaba arkadaşlar benim bilgisayarda bir sorun var çok ilginç bir şekilde aldığım ryzen 7 7800x3d temel hızı 4.20 ghz ama 4.0 hız veriyor masaüstünde bazen 3.9 ghz bile oluyor hemde oyunda bile olduğu oluyor oyunda 3.9 ghz oldu anlık sonra 4.9 a geldi çok değişik bir sorun masaüstünde de oluyor bu da ani takılmaya sebep veriyor stutter gibi bir şey oluyor anlık takılıyor denetim masasında güç planını yüksek performansa aldım yine değişen bir şey olmadı bilen birisi varsa yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkür ederim.
anlıkmı 4ghze düşüyor yoksa hepmi öyle

• Beğen
Reaksiyonlar: XPCX

Ceasar123

80+ Silver
Nihai Performans'a alın. Ve arkadaki programların hepsini kapatıp bi boşaki hızını söyleyin.

Birde Prime95, 8 çekirdek full stress test yapın. Ordaki ilk 1 dakikadakı ve 15dk daki hızı söyleyin.

Ayrıca sıcaklıklarıda paylaşın.

• Beğen

ilyaskocc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
105
İsim
ilyas koç
Bios ayarlarında PBO autodaysa disabled yapıp tekrar kontrol edin

Onun haricinde bios ve chipset güncellemelerini yapın. ( Bios güncelledikten sonra XMP açmayı unutmayın)

• Beğen

XPCX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Mahmut
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
anlıkmı 4ghze düşüyor yoksa hepmi öyle
oyunlarda evet anlık oluyordu sistem masaüstündeyken yani boştayken 4.0 ghz çalışıyor du bu ayar yüksek performansta kullanıyorum ama neden işlemci durumu %0 anlamadım şimdi %100 yaptım ikisini de hem en düşük işlemci durumu %100 hem de en yüksek işlemci durumu %100 şuanda hiç 4.0 ghz olmadı hep 4.5 ghz civarında dolaşıyor sorun kalmadı ama acaba diyorum expo profilleriyle mi alakalı bir durum vardı çünkü bir yerde okumuştum hem expo kullanıp hem de amd chipset driverı kurunca değişik sorunlara sebep olabiliyormuş benim de zaten 4.20 ghz işlemci 4.0 ghz hızında çalışıyordu acaba bundan dolayı mıydı ilginç bir durum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bios ayarlarında PBO autodaysa disabled yapıp tekrar kontrol edin

Onun haricinde bios ve chipset güncellemelerini yapın. ( Bios güncelledikten sonra XMP açmayı unutmayın)
expo profili açık acaba diyorum expo profilleriyle mi alakalı bir durum var çünkü bir yerde okumuştum hem expo kullanıp hem de amd chipset driverı kurunca değişik sorunlara sebep olabiliyormuş benim de zaten 4.20 ghz işlemci 4.0 ghz hızında çalışıyordu acaba bundan dolayı mıydı ilginç bir durum.

Ekler

• 3 Temel hızdan daha düşük hız.jpeg
    3 Temel hızdan daha düşük hız.jpeg
    270.8 KB · Hit: 13

n1ghtcall

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
105
İsim
Timur
söylediğin şey çok gereksiz bir şey. işlemci hızının güç seçeneklerinin maksimum ayarlarında bile 4.2 ghz yada kaç olursa olsun üst limite dayanması gerekmiyor. sen sadece oyun oynadığın zaman yada işlemcine çok yük bindirecek bir şey yaptığın zaman işlemcin maksimum hz değerinde çalışır. masaüstünde boştayken yada tarayıcıda takılıyoken işlemcin neden 4.2 ghz çalışsın.

XPCX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Mahmut
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
söylediğin şey çok gereksiz bir şey. işlemci hızının güç seçeneklerinin maksimum ayarlarında bile 4.2 ghz yada kaç olursa olsun üst limite dayanması gerekmiyor. sen sadece oyun oynadığın zaman yada işlemcine çok yük bindirecek bir şey yaptığın zaman işlemcin maksimum hz değerinde çalışır. masaüstünde boştayken yada tarayıcıda takılıyoken işlemcin neden 4.2 ghz çalışsın.
Masaüstünde veya chrome da temel hız altında çalışması gerekmiyor diye düşündüm. masaüstünde chrome da gezerken de anlık takılma oluyor fare takılıyor Oyunlarda işlemci 3.9 oluyor anlık olarak takılmaya sebebiyet veriyor o zaman bu işlemci tanıtılırken neden base clock 4.2 ghz diye bize yutturuyorlar onu da anlamadım sonuçta temel hız 4.2 diye satılıyor nasıl oluyorda daha altına inebiliyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şu anda bir problem kalmadı herkese ilginizden dolayı teşekkür ederim.

Ekler

• 4 Temel hızdan daha düşük hız.jpeg
    4 Temel hızdan daha düşük hız.jpeg
    187.3 KB · Hit: 12
Top Bottom