Ryzen 9 7900x3d PERFORMANS SORUNU

Haklısın ama oynadığım pek oyun iş dolayısıyla vakit yok kalan vakitte de arkadaş ortamından dolayı pubg mobile oynuyoruz emülatorden(onu saymıyorum zaten komple sorunlu bişey) ama geniş bir vakitte forza da falan deneyebilirim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Tavsiye ettiğin çözümü deneyeceğim X3d gaming modu bana biraz saçma geliyor 12 çekirdek 24 threads işlemci 6 çekirdek 12 threads oluyor 6 çekirdeği kapatıyor ben pek performans artışı hissetmedim ama X3d gaming modunu açıp manuel olarak diğer 6 çekirdeği de açarsam çakışma yaşar mı sistem bilmiyorum
Core Parking dediğim şey de aynısı aslında ama onu oyun oynamaya geçtiğinde otomatik yapıyordu sanırsam, sürekli kapatmıyordu diye hatırlıyorum. Değiştiyse emin değilim.

Core Parking dediğim şey de aynısı aslında ama onu oyun oynamaya geçtiğinde otomatik yapıyordu sanırsam, sürekli kapatmıyordu diye hatırlıyorum. Değiştiyse emin değilim.
Yok hocam ya benim anakart bıosundan kaynaklı bilmiyorum X3d gaming modunu açınca 6 çekirdeği direk kapatıyor sizin dediğiniz daha makul aslında ama
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

User benchmark kolpa hocam biraz onu boşver.

tüm FC oyunları özelinde söylüyorum, kaç sistem değiştirdim hepsinde stutter, kasma, donma, çökme her şey mevcut. Oyunla alakalı daha çok, zaten araştırsan sorunu senin gibi sorun yaşayan bir ton insan var. Bende olunca ben oyun içi çözünürlüğü düşürüp sonra geri düzeltip oynamaya devam edebiliyorum(çok garip bir çözüm) herkeste farklı ama sorunun çözümü.

Genel oluyorsa bir şey diyemeyeceğim ama core parking gibi bir durum vardı bu 7900x3d ve 7950x3d için açman gereken. Belki onunlar sorunun çözülebilir. Gerçi açtım demişsin ama FC özelinde oluyorsa üstte belirttiğim gibi FC kendinden sorunlu.
Bu arada saçma bir şekilde çözünürlük ile durum oldukça iyi bir hale geliyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,128
Üyeler
183,387
Son üye
SaeYeon
Geri