Neler Yeni

Ryzen 9000 serisi ne zaman Türkiyede satışa çıkacak?

atar1993

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Muhammed
Instagram
ig:muhammedatar_
Steam
https://steamcommunity.com/id/atar1993/
Bütçe
14000
Amazon gibi sitelerde yurtdışında satışları başlamasına rağmen Türkiyede satışları başlamadı. Ne zaman Türkiyede satışa çıkacağı ile ilgili bir bilgi mevcut mu? Şuan için Ryzen 7 9700X işlemciyi beklemekteyim.

Nestherr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
118
İsim
Berkan Demir
Başlıkla alakalı olarak bu serinin bu gün satışa açılması gerekmiyor muydu?

StrangerIX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,263
İsim
Baran Kut
benim için fark etmiyor 7800x3d halen çoğundan iyi knk ısınıyormu evet ama fiyatına göre harika 9 serisi iyki beklemeşim günde 3-4 saat otuyorum ne elektrik yakacak :D
Şu anki tanıtılan çiplere bakılırsa zaten Amd bu jenerasyonu biraz bay atlıyor gibi. Daha çok ısınma ve güç problemini ortadan kaldırmaya çalışıyorlar. Muhtemelen bunu da 9800x3d ve 9950x3d'de göreceğiz.

shaco27

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,018
İsim
eyyüb
Şu anki tanıtılan çiplere bakılırsa zaten Amd bu jenerasyonu biraz bay atlıyor gibi. Daha çok ısınma ve güç problemini ortadan kaldırmaya çalışıyorlar. Muhtemelen bunu da 9800x3d ve 9950x3d'de göreceğiz.
İns ama banane 😂😂 ben aldım geçtim 5-6 ay bekleyemem dolar ne olucak nasıl bir zam gelicek bilmiyoruz.

adral

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
a a
Size bir anlam ifade etmiyor olabilir. Sıcaklık ve bakım konusunda takıntılı olanlara ediyor zaten.

Beni de açıkçası memnun etmedi bu çipler. Amd için Intel de sıkıntıdayken tam bir fırsat anıydı ama teptiler bu fırsatı bence. Bu demek değildir ki bunu fırsat görüp değerlendirmek isteyene önermeyeceğim.

Fiyat olarak da fiyatta önceki jenerasyona göre de düştüler kompanse edebilmek için. Yeterli mi? Tartışılır. Bence yeterli.

Kandırma konusunda da katılıyorum.
Bunun benlik bir olayı yok objektif olarak doğru sadece. Performans / Watt olarak 7000 serisi ile nerdeyse tamamen aynı olan bir seriyi çok daha pahalıya satmaya çalışıyorlar. MSRP olarak daha ucuza satacak olabilirler ancak 7000 serisi zaten kendi MSRP fiyatlarının aşağılarında satılıyor olunca o da bir anlam ifade etmiyor.

9700x in düşük güç profili çok hoşunuza gidiyorsa 7700x alın güç limiti koyun ya da 7700 alın hayatınıza bakın. Performans bakımından ileri geri 5% oynayabilir ama efektif olarak aynı işlemciyi alıyorsunuz.

Intel 13. nesil işlemcilerden 14. nesile geçmek ne kadar fark ediyorsa 7000 9000 arası da o kadar fark ediyor. Gram fiyat performans ürünü değiller. Umarım X3D çipleri farklı bir tablo çizer ancak şu ana kadar 9600x 9700x ve 9950x sadece hayal kırıklığı

Top Bottom