Neler Yeni

Ryzen r5 3600 ısınma sorunu

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Eray Eryıldız
Öncelikle Selamun Aleyküm:

İşlemcimi 42.50GHZ de 1.225V ile kullanıyorum.Sıvı soğutmam var.Boştayken 38-41 derece arasında geziyor Prime95 maximum stres testinde 80-85 derecelerine çıkıyor. Sorunum şu:

Örneğin;

Bugün açtım 10-12 saat kullandım hiç bir sorun yok ama kapatıp ertesi gün açtığımda işlemci açılışta 60-70 derecelerle açılış yapıyor ve hızlıca artıyor ve bilgisayar kendini kapatıyor. Bu olay bir kaç kez gerçekleşince ya da gerçekleşmesini beklemeden yeniden başlatınca bir iki kere düzeliyor tekrardan stabil seviyeye dönüyor ve yukarıda anlattığım gibi boşta 38-41 derece arası gezmeye devam ediyor. Bu sorunu arada yapıyor. Lütfen biri yardımcı olabilir mi ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
onur cerit
Öncelikle Selamun Aleyküm:

İşlemcimi 42.50GHZ de 1.225V ile kullanıyorum.Sıvı soğutmam var.Boştayken 38-41 derece arasında geziyor Prime95 maximum stres testinde 80-85 derecelerine çıkıyor. Sorunum şu:

Örneğin;

Bugün açtım 10-12 saat kullandım hiç bir sorun yok ama kapatıp ertesi gün açtığımda işlemci açılışta 60-70 derecelerle açılış yapıyor ve hızlıca artıyor ve bilgisayar kendini kapatıyor. Bu olay bir kaç kez gerçekleşince ya da gerçekleşmesini beklemeden yeniden başlatınca bir iki kere düzeliyor tekrardan stabil seviyeye dönüyor ve yukarıda anlattığım gibi boşta 38-41 derece arası gezmeye devam ediyor. Bu sorunu arada yapıyor. Lütfen biri yardımcı olabilir mi ?
aynı sorunu bende yaşıyorum genelde bilgisayarımı ilk açtığım zaman işlemci boşta olmasına rağmen ısınmaya başlıyor 100 dereceleri görünce kapanıyor tekrar açtığımda normale dönüyor siz sorunu çözebildiniz mi ?

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,090
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
İşlemcinin voltajı çok dengesiz. Emek gerektirecek OC/UV yapmak gerekiyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
onur cerit
İşlemcinin voltajı çok dengesiz. Emek gerektirecek OC/UV yapmak gerekiyor.
iyide ben zaten undervoltlu bir sekilde kullanıyorum sorun voltajda değil sıvı soğutmanın pompasıyla alakalıymış pomapyı system fan olan yerden söküp cpu fan olan yere taktım radyatör fanlarınıda system fan olan yere taktım sorun ortadan kalktı

Top Bottom