Neler Yeni

Çözüldü✓ RYZEN5 3600 İLE ÇALIŞABİLECEK RAM VAR MI ?

frtagtas

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Fırat ağtaş
Arkadaşlar merhaba. birkaç gündür kafayı yemek üzereyim. asus prime b450m-k bir anakart kullanıyordum ve arıza oluşması sonucu değiştirmek istedim bu sefer de asus prime b450m-k II modelini satın aldım. kullanmış olduğum işlemci ryzen5 3600 dü ve 2x8gb ram kullanıyordum. anakartı değiştirince ekrana görüntü gelmedi,durumun ramlerden olduğunu anladım. asus ile iletişime geçtiğimde işlemcimin değiştirmiş olduğum anakart ile alakalı ramlerimi desteklemediğini söyledi. ve bana ram listelerini gönderdi. fakat hi.bir yerde bu ramlerden bulamıyorum. lütfen anlayan birisi bana yarımdı olabilir mi ?

frtagtas

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Fırat ağtaş
O problem dediğin durum bios güncellemesiyle çözülüyor. Destek verdiler yani. 5000 ve diğer top model am4 işlemcisine.
Hocam sorunu gözden kaçırmışım. Sizin önerdiğiniz adımları tekrar denedim. Ram yuvalarından bir tanesi çalışmıyor. Her iki ram ide tek tek çalışan ilk yuvanın bir tanesinde denedim pc açılıyor. Diğerinde (çalışmayan yuvada) denediğimde ise iki ram de teker teker çalışmadı. Amazondan almıştım umarım iade alırlar. İşlemci yuvasına çok az termal macun bulaşmış. Sorunu belirtip iade talebi açtım. Bir anakart öneriniz olursa değerlendirmek isterim.
Ryzen5 3600
Asus tuf evo RX5600 xt 6gb
Xpg gammix ddr4 3000mhz 8x2 ram
550w psu

Bünyamina

80+ Platinum
Hocam sorunu gözden kaçırmışım. Sizin önerdiğiniz adımları tekrar denedim. Ram yuvalarından bir tanesi çalışmıyor. Her iki ram ide tek tek çalışan ilk yuvanın bir tanesinde denedim pc açılıyor. Diğerinde (çalışmayan yuvada) denediğimde ise iki ram de teker teker çalışmadı. Amazondan almıştım umarım iade alırlar. İşlemci yuvasına çok az termal macun bulaşmış. Sorunu belirtip iade talebi açtım. Bir anakart öneriniz olursa değerlendirmek isterim.
Ryzen5 3600
Asus tuf evo RX5600 xt 6gb
Xpg gammix ddr4 3000mhz 8x2 ram
550w psu
Sana önereceğim ekran kartı bu olur.

frtagtas

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Fırat ağtaş