Ryzen5 7500F e gececegim anakart ve ramim destekler mi

Reaksiyon skoru
2
Suanki kullandığım sistem bu sekilde

İşlemci: Amd Ryzen 5 5600
Anakart: Asus Prime A520M-K
Ekran kartı: Asus Dual Rtx 4060
Ram: Gskill Ripjaws 3600Mhz 16gb Ram (2Adet)
Ssd: Kioxia Exceria 500 GB M2.Ssd
Kasa: Vento VG20A-650W 80 Plus

Ryzen 5 7500F e geçmeyi düşünüyorum suanki kullandığım anakart Ram vs değişmesi gerekiyor mu bu işlemci için yoksa yeterli midir

Suanki kullandığım sistem bu sekilde

İşlemci: Amd Ryzen 5 5600
Anakart: Asus Prime A520M-K
Ekran kartı: Asus Dual Rtx 4060
Ram: Gskill Ripjaws 3600Mhz 16gb Ram (2Adet)
Ssd: Kioxia Exceria 500 GB M2.Ssd
Kasa: Vento VG20A-650W 80 Plus

Ryzen 5 7500F e geçmeyi düşünüyorum suanki kullandığım anakart Ram vs değişmesi gerekiyor mu bu işlemci için yoksa yeterli midir
Desteklemiyor. Am4 sizin sisteminiz. Ram ve anakartın değişmesi gerekiyor.

Desteklemiyor. Am4 sizin sisteminiz. Ram ve anakartın değişmesi gerekiyor.
Peki hangi anakart ve Ram alabilirim desteklemesi icin yada bunları almak yerine sistemi komple satıp tekrar am5 sistem almam mi mantıklıdır sizce

Peki hangi anakart ve Ram alabilirim desteklemesi icin yada bunları almak yerine sistemi komple satıp tekrar am5 sistem almam mi mantıklıdır sizce
Asus b650m-r anakart
thermalright enermax segotep gibi markalardan 1000-1750 tl bandında kule tipi fan
asus b650m-r anakart
patriot viper 6000 mhz cl30 ram bütçe varsa 2x16 yoksa şimdilik tek 16

knka senle aynı sisteme sahibim birebir. Modart paylaşmıştı. Neden işlemciyi değiştirmek istiyorsun?

knka senle aynı sisteme sahibim birebir. Modart paylaşmıştı. Neden işlemciyi değiştirmek istiyorsun?
Aynen modarttan almistim 2 yıl önce. Ben full cs2 oynayan cocugum cs2 de full işlemci odakli oyun olduğu için artık işlemci yememeye başladı ölüm maçında özellikle bazen 80 100 fps e falan bile düşüyor o yuzden yetmiyor artık işlemci yükseltmek lazım yada satıp daha güzel sistem alacagim bilmiyorum

Aynen modarttan almistim 2 yıl önce. Ben full cs2 oynayan cocugum cs2 de full işlemci odakli oyun olduğu için artık işlemci yememeye başladı ölüm maçında özellikle bazen 80 100 fps e falan bile düşüyor o yuzden yetmiyor artık işlemci yükseltmek lazım yada satıp daha güzel sistem alacagim bilmiyorum
Source 2 engine artık GPU bazlı çalıştırıyor oyunu. İşlemci değişseniz bile beklediğiniz artışı göremeyebilirsiniz.

Source 2 engine artık GPU bazlı çalıştırıyor oyunu. İşlemci değişseniz bile beklediğiniz artışı göremeyebilirsiniz.
Fazlasıyla görecek beklediği artışı.

Geri